Pengar behöver inte ”backas upp” av bankirernas räddningsplanka guld

Guldbaggar använder hela tiden ordet ”backas upp”  – typ i meningar som:

”Det är bättre att ha ett system som ”backas upp”av guld än av värdelösa papperslappar.”

Samtidigt öser gulfbaggar galla över bankerna som skapar skulder och skuldförslavar allt. Men ordet ”backas upp” är samma sak som skuldlappsskrivande. Skuldlapparna (=krediter) ”backas upp” av guld istället för av fiat (sedlar och mynt i fysisk eller digital form).  För guld kommer bara kunna fungera som penningmedel om det skrivs ut skuldlappar på guld och med ett centralbankssystem precis som det som existerar idag. Det är skapandet av pengar som skuld som är orsaken till problemen – inte basen som skuldsättningen sker ifrån.

Men, som sagt, guld måste det skrivas skuldlappar på. Fiat behövs det inte skrivas skuldlappar på om alla får tillgång till centralbankskonton. Då skulle både digitala och fysiska permanenta skuldfria fiatpengar kunna existera. Fiat behöver inte ”backas upp” genom att bankerna skuldförslavar allt. Guld kommer bara bli bas för mer skuldsättning och de 99,99% av världens befolkningen som inte har något guld kommer få tigga om att få ”låna” skuldpapper (krediter) på guld. Guld är inget alternativ som valuta – guld är är finansens räddningsplanka för att bevara systemet som det är –  guld ändrar bara bas på vad som ”backar upp” skuldförslavandet.

Jag tycker det är konstigt att folk har så svårt att se skillnaden mellan permanenta pengar och de krediter/skuldlappar som skuldsätter allt. Nedan är nästintill trivialt men ändå lyckas bankkramarna snurra till begreppen så att folk varken vet ut eller in (för det är en helt medveten hopblandning av begrepp avsedd enbart för att skapa förvirring). Bankkramare lyckas även lura in guldbaggar i fällan att pengar måste vara skapade genom att de skuldsätter (backas upp) – detta trots att många guldbaggar är väldigt välmenande och har goda avsikter.

Skuldlapp/kredit, livsförlopp:

Pengar skapas som skuldlapp/kredit——> skulden betalas——>pengarna /krediterna förintas

En 1000-lapp dör inte när skulder betalas:

En skuld finns—->skulden betalas med t.ex en 1000-lapp—->ingen skuld finns—–> men 1000-lappen existerar fortfarande och kan snurra runt och likt en katalysator nollställa andra skulder.

Det är så som pengar ska fungera – PENGAR SKA AVVECKLA SKULDER -PENGAR SKA INTE SKAPA SKULDER!

De digitala kontanterna på Riksbankskontona ska ha samma egenskaper som 1000-lappen ovan, dvs skapade utan att skuldsätta någon och de ska vara permanenta. De digitala kontanterna ska, liksom 1000-lappen ovan,åka runt som en katalysator och se till att skulder dödas.

Riksbanken ska givetvis kunna dra in digitala kontanter från cirkulation såsom de i dagsläget kan göra med fysiska kontanter – det kan ske t.ex i samband med att skatter tas ut -detta för att kunna reglera penningmängden.

Att skapa en penningmängd baserat på krediter/skuldlappar innebär motsatsen – för att pengar ska finnas måste skulder finnas – dödas skulderna finns inga pengar.

De som skapar pengarna till samhället är de som sitter med guldbyxorna på sig. Kan de dessutom skapa ”pengar” genom att skuldsätta allt i samhället kommer denna klick som inget gjort kunna inhäkta allt fler i skuldslaveri. Samhället hamnar i ett stockholmssyndrom – folk tigger och ber skuldslavdrivarna om att få bli än mer skuldsatta så att krediter/skulder kan skapas. Och som sagt, med guld måste ”pengar” skapas genom skuldsättning där skuldlapparna ”backas upp” av guld.

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

7 thoughts on “Pengar behöver inte ”backas upp” av bankirernas räddningsplanka guld

  • Japp! Men att bankernas substituerar valutan med skuldlappar (sk krediter ) är boven i dramat och det som gör att hela samhället hamnar i skuld.

   Penningmängden ska bestå av permanenta pengar (fiat) och inte av skuldlappar på fiat (eller guld). Det kan fixas genom att storbankernas monopol på fiat på centralbankskontona som kan användas inom betalsystemet avskaffas..

 1. Farfar: Eller kan privatpersoner, företag, organisationer och kommuner komma överens om ett framtida datum då samtliga slutar betala sina räntor och amorteringar. En oblodig revolution som bara drabbar dem det bör och som torde sätta en slutgiltig punkt för penningsystemet…

  • De flesta vill inte höra och företagen måste visa ett positivt resultat. Jag tror det måste hända något drastiskt så att folk vaknar upp om vart vi är på väg.

   • Ja, det tror jag också. Evolutionär inomparlamentarisk utveckling via politiska partier kommer det inte att finnas tidsutrymme för = ”Storpotäternas” vapenskrammel och krig och/eller en ny Fransk revolution, d v s en gemensam rörelse med både arbetare, tjänstemän, kreatörer och entreprenörer – egentligen alla utom storpotäterna själva och det politiska etablissemanget som de toppstyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s