Är Stockolmsbörsen en återforslingspump åt dollarn med vidhörande pyramidspel?

Som jag beskrev tidigare är dollarhegemonin beroende av att dollar forslas tillbaka till USA för att dollar ska kunna fortsätta härska. Den mest kända av denna återforsling är petrodollarsystemet och oljeländernas köp av amerikanska statspapper, en annan är narco-dollarsystemet, ett tredje är pyramidspelen kallat börser.  Om ovan ter sig som total grekiska så läs de här två inläggen innan – det här är inte så svårt.

En Ring för att härska över dem alla

Hur USA:s bankimperium kan köpa upp resten av världen gratis

Stockholmsbörsen ägs av Nasdaq och ingår i Riksbankens  RIX-system. Nasdaq är rimligen också direkt kopplat till den amerikanska centralbanken FED.  Den multinationella handeln av aktier sker i dollar och således genom FED i New York. Så när någon utlänning köper en svensk aktie används dollar och sker genom Nasdaqs nät. Mao Stockholmsbörsen är en del av att pumpa upp värdet på dollarn den med, precis som den amerikanska börsen är till för att suga upp hemvändande dollar och binda fast dem i fiktiva finansiella värden som stiger i takt med att USA pumpar ut mer och mer dollar. Illusionen av att börsen alltid växer är ett måste för dollarn ska kunna fortsätta suga upp hemvändande dollar.

Den sk ”frihandeln” och de sk ”fria” finansströmmarna är till för att öka användningen och därmed efterfrågan och värdet på dollar. Ju ”friare” desto mer dollar används. Dvs de ”fria finansströmmarna” är en del i ett fiktivt skapat värde på dollar och ett sätt för dollarn att fritt fortsätta sitt utsugeri. Detta bollande av fiktiva värden har inget med en ”fri marknad” att göra – det är till nästan 100% parasitism- och mest av allt dollarparasitism. Att Nasdaq även sysslar med derivat och annan fiktiv ekonomi kanske styrker sambandet än mer.

Har jag fattat det rätt?

screenshot1

Slut på inlägget

———

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda -om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

————————

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King fd chef för Bank of England

Annonser

One thought on “Är Stockolmsbörsen en återforslingspump åt dollarn med vidhörande pyramidspel?

  1. Putin är en man med huvudet på skaft.

    ”They are living beyond their means and shifting a part of the weight of their problems to the world economy. They are living like parasites off the global economy and their monopoly of the dollar. If [in America] there is a systemic malfunction, this will affect everyone. Countries like Russia and China hold a significant part of their reserves in American securities. There should be other reserve currencies.” – Vladimir Putin in 2011
    http://www.thedailybell.com/34636/Ron-Holland-Did-Putin-Quietly-Play-the-Debt-Card-Over-Syria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s