Riksbankschef Ingves ställer fel fråga för att vänja folk till att vara bankernas skuldslavar

Idag mellan 18:00-19:00, talar riksbankschef Stefan Yngves på temat ”Har kontanter någon framtid?” på kungliga myntkabinettet. Det är en manipulativ frågeställning ur många sätt. Jag tar upp några mindre manipulativa frågeställningar nedan

1) Ska kronor överhuvudtaget få användas av allmänheten?

Detta då bankernas konton INTE är svenska kronor. Bankernas konton är bankernas skulder på svenska kronor och inget annat. Försvinner kontanter kan inte allmänheten använda svenska kronor direkt (inte företag eller ens staten heller).

En utvecklad fråga från ovan blir då

2) Ska svenska kronor avvecklas som betalmedel som allmänheten kan använda?

Man skulle här även kunna ifrågasätta lagligheten att avskaffa svenska kronor som allmänt betalmedel och ersätta dem med bankernas skulder till kontoinnehavare (återigen: Det är det enda som finns på ett bankkonto – bankens skuld till kontoinnehavaren på svenska kronor som banken, än så länge, kan betala genom att kunden gör t.ex bankomatuttag)

3) Ska vi ge bankerna som kartell en total skuldavskrivning gentemot kontokunder genom att avskaffa de fysiska svenska kronorna?

Återigen: Detta då bankerna enbart kan betala sina skulder till kontokunder i kontantform (dvs svenska kronor) – t.ex när kunden gör bankomatuttag

4) Hur kan vi se till att bankerna också kan betala sina skulder till kontokunder när de fysiska kontanter försvinner?

En mer lösningsorienterad frågeställning där man har grundantagandet att även bankerna ska betala sina skulder (detta i synnerhet när bankerna jagar sina skuldslavar in i graven med moraliska predikningar om att ”man måste betala sina skulder” – något som bankkartellen mao gör allt själva för att slippa). Lösningen skulle vara att storbankernas kartellmonopol på centralbankskonton avskaffas (se videon nedan om det verkar oförståeligt)

5) Ska vi ha ett penningsystem där alla pengar skapas genom att bankerna häktar in skuldslavar eller ska vi ha ett system där permanenta pengar skapas skuldfritt av staten?

Bankernas substitut för svenska kronor skapas ALLTID genom att någon sätts i skuld. Skuldfria pengar skapade till allmännyttiga ändamål kan skapas genom att staten spenderar ut dem (genom t.ex medborgarlön, finansierande av infrastruktur, utbildning, vård etc – vi skulle kunna sänka skatten avsevärt på det sättet). Dessa skuldfria pengar skulle vara kontanter i fysisk eller digital form

Frågan ovan kan även omformuleras till en mer aggressiv form:

6) Ska vi ha ett samhälle som maximerar mängden skuldslavar åt bankerna eller ska vi ha ett samhälle som minimerar mängder skuldslavar?

Skulder kommer finnas ändå och skapa problem. Att dessutom låta parasiter få skapa ett substitut för svenska kronor som de häktar in maximalt med skuldslavar med är givetvis oförsvarbart ur alla aspekter.

Men då Ingves uppgift är att vänja oss vid tanken på att samhället ska vara bundet till evigt skuldslaveri åt bankerna kommer Ingves aldrig ta upp ovan frågeställningar. Riksbankens ”självständighet” bygger helt på att hjälpa banksystemet häkta i skuldslavar och förhindra att alternativ till skuldslaveri finns vid skapandet av pengar. Att avskaffa de sista resterna av svenska kronor (dvs kontanter) som allmänheten kan komma åt ligger helt i linje med det skuldslav-samhälle Ingves är satt att bygga åt banksystemet.

Jag har skrivit tidigare om kontanter (dvs svenska kronor) här:

Bankernas avskaffande av den svenska kronan är nästan fullbordad

Om vi inte frigör de digitala kontanterna blir alla skuldslavar åt bankerna

Ropen skalla -”Digitala kontanter på Riksbankskonton åt alla”

Pengar behöver inte ”backas upp” av bankirernas räddningsplanka guld

———–

Slut på inlägget

————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbac

Annonser

8 thoughts on “Riksbankschef Ingves ställer fel fråga för att vänja folk till att vara bankernas skuldslavar

 1. Frågan är väl om det finns någon mer än du som är kompetent nog att ställa dessa frågor, och frågan är också om det finns fler än ett fåtal i folksamlingen som fattar hur viktiga de är? Hoppas du går dit och ställer frågorna, och hoppas också att någon filmar och lägger ut på Youtube. Ta på dig lösskägget och gör en omätbar heroisk insats! 🙂

  • Nä, jag tror inte det bara är jag som ser det. Men det är lite frustrerande att folk inte inser att det enda de ha på sina bankkonton är bankens skuld på svenska kronor (=kontanter). Folk vet i allmänhet att bankerna inte kan betala sina skulder om det blir bankrusning. Ändå tror de flesta att de har svenska kronor på sitt konto. De enda svenska kronor som finns är
   1) de fysiska kontanter
   2) storbankernas digitala centralbankskonton som enbart storbankskartellen har tillgång till.

   Så när bankerna ska betala sina skulder till kontoinnehavare kan det bara ske genom att banken betalar i fysiska svenska kronor (dvs kontanter). Mao innebär borttagandet av fysiska kontanter en total skuldavskrivning – FÖR BANKERNA! Alla andra får sitta med sina påhittade skulder till banken.

   Så avskaffandet av kontanter är mao samma sak som:
   1) en total skuldavskrivning för bankerna gentemot kontoinnehavarna
   2) ett avvecklande av den svenska kronan som betalmedel

   Allt som kommer finnas kvar som betalmedel är bankernas skulder till kontohavarna (dvs det du har kluddat på ditt konto)

   Jag tycker ovan är extremt enkelt att förstå men ändå verkar det som ytterst få kopplar det ändå (du är ett av det fåtalet).

   Jo, Lincoln hade ju skägg! får se om jag hittar en hatt med! 🙂

   • ”Ändå tror de flesta att de har svenska kronor på sitt konto.”
    Det handlar ju bara om namn, som egentligen är strikta juridiska termer med därtill strikta definitioner. Om folk skulle förstå att det de har på bank och via sitt kreditkort inte är ‘svenska kronor’, så skulle nästa logiska steg kunna vara just faktumet att bankernas variant av pengar, alltså det folk Tror är svenska kronor, är en Olaglig variant av pengar. Olaglig, eftersom att man kan läsa det i vår svenska lag. Tack till Henning Witte, för sitt ‘bankparasitmålet’:
    http://www.whitetv.se/sv/gigantiskt-pyramidspel/490-norrkoepings-tingsraett-aendrar-grundlagen-foer-att-gynna-bankparasiterna.html

    Det är värt att följa länkarna på sidan för att få inblick över tiden, den här grejen höll på i ca ett halvår, fram och tillbaks.

   • Jo, jag håller med. Men jag tycker Whitte inte har hela bilden klar för sig. Genom att vara väldigt strikt och kräva klara definitioner är det lätt att påvisa att det folk använder som betalningsmedel inte har enheten kronor. Det som står på ett bankkonto har alltid enheten ”bankens skuld på svenska kronor”
    97% av penningmänhden är mao INTE svenska kronor. Det är mao ord helt fel att säga att vi betalar varandra med svenska kronor vid betalning genom kontoöverföringar. Vid kontoöverföringar får vi bara större eller mindre innehav av bankskulder på våra konton – vi får INTE större eller mindre innehav av enheten ”svenska kronor”.

    Så egentligen ska vi inte säga att ”Jag betalar dig 5000 kronor” när betalning sker genom bankernas kontosystem.

    Faktum är att affärer som vägrar ta emot kort kan skriva på sina fönster:
    ”Vi accepterar bara betalning med svenska kronor, dvs kontanter, i denna affär”

    Ovan skulle vara helt sant och definitionmässigt korrekt. Tyvärr faller Whitte, liksom nästintill alla andra in i fällan att kalla bankernas skulder (dvs kontoinnehavet) för svenska kronor. När jag skickar ”pengar” genom mitt konto till min dotters brukar jag skriva till min dotter:
    ”Du har fått mer bankskulder på ditt konto”
    Och det är sakligt det riktiga uttrycket. Min dotter har fått mer av sin banks skulder på sitt konto – min dotter har INTE fått mera svenska kronor på sitt konto.

 2. Ping: Som Man Frågar Får Man Svar | Vidsynt's Blog

 3. Ping: Notiser i omvärlden som förvånar och borde läsas ! « ASPO Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s