Bankerna dödar ekonomin, förstör världen och häktar in allt i skuldslaveri

Det blir ett långt inlägg men det beror mest på att jag kommer återanvända ett gammalt inlägg.

Ekonomi betyder hushålla. Att hushålla innebär att man tar till vara naturens resurser på ett så effektivt och sparsamt sätt som möjligt. Det sätt som bankerna hittar på ”pengar” (om det nu äger rätten att kallas så) förstör världen och ekonomin, dvs hushållningen av världens resurser. Jag ska försöka förklara två sätt som detta sker på varav det första är nästintill trivialt.

1) Om pengar ses som en vara och man låter privata parasiter skapa denna ”vara” så kommer parasiten vilja att ”varan” efterfrågas så mycket som möjligt. Om folk är självständiga, självhushållande och fria behöver de inte använda pengar i samma omfattning – dvs efterfrågan på pengar går ned vilket är ett hot mot parasitens existens. Observera att ordet ”hushåll” ( dvs ekonomi) finns inbakat i ordet ”självhushållning”. För att parasiten, bankerna, ska kunna prångla ut sin ”vara” ”pengar” måste mao all form av självhushållning på alla plan förstöras. Lokalt, regionalt, globalt – det får inte finnas självhushållande enheter någonstans – allt måste slås sönder så att folk och samhällen tvingas använda bankernas ”vara””pengar” som brygga för att kunna försörja sig. Bankerna har döpt denna destruktion till ”frihandel” men det har inget varken med ”frihandel” eller ekonomi att göra – det är den direkta motsatsen alltmer hamnar i skuldslaveri. Vi måste förbruka så mycket som möjligt så snabbt som möjligt så att vi använder bankernas ”vara” ”pengar” så mycket och ofta som möjligt.  Bankerna måste skapa konsumtionsnarkomaner för att deras ”vara” (”pengar”) ska efterfrågas. Detta leder till destruktion av världens resurser och destruktion av hushållandet av dessa resurser (dvs ekonomin förstörs av bankerna).

Det andra argumentet har med att göra med hur bankernas skuldpåhitt konkurrerar med med statligt utgivna skuldfria pengar. Jag kommer här använda ett gammalt inlägg för att belysa hur bankerna försöker utrota de skuldfria statliga pengarna, kontanterna, och sedan visa hur destruktivt detta är för ekonomin, dvs hushållandet av världens resurser.

2)

Vi börjar med ett samhälle där bara skuldfria pengar i form av kontanter fins och där det inte existerar några banker. Nisse kan då betala Per genom att ge Per en 100-lapp direkt i handen.

1

I fallet ovan kan det finnas behov av en bank om Nisse och Per bor långt ifrån varandra. Nisse kan då använda banken som en mellanhand för att Per ska kunna plocka ut kontanterna i sin stad, se nedan.

2

I fallet ovan har ju banken en vettig funktion för att Nisse ska kunna betala Per. Men banken nöjer sig inte med att vara mellanhand – banken inbillar Per att han har blivit betald av Nisse om Per inte plockar ut sina 100kr från banken. Se bilden nedan där Per fått 100kr mer bankskulder på sitt konto som flyttats från Nisses konto.

3

Som synes har inte kontanter (svenska kronor) används alls som betalningsmedel ovan – Per har bara fått ett ökat innehav av sin banks skulder på svenska kronor. Banken har mao ersatt kronor som betalningsmedel med bankens egna skuld.

När bankerna sett till att nästan alla betalningar sker genom att bankerna bollar bankernas egna skulder på detta sätt kan bankerna börja ”låna ut” sina egna skulder. Det går till som bilden nedan visar.

4

Observera ovan att när banken hittar på att Nisse gör en insättning skapar banken TVÅ skulder på 1000kr. Banken blir skyldig Nisse 1000kr (dvs den påhittade insättningen som banken hittar på att Nisse gjort) och Nisse blir skyldig banken 1000kr (skuldpappret som Nisse skrev på). Bankens skulder räknas in i penningmängden och i takt att banken ökar skuldsättningen ökar både bankens och alla ”Nissarnas” skulder. Skillnaden är dock den att ”Nissarnas” påhittade skulder till banken ska betalas medan banken kan slippa betala sina skulder till kontoinnehavare i takt med att banksystemet avlivar kontanterna och ersätter kontanter (svenska kronor) med bankernas kontopåhitt. När bankerna slutligen totalt vägrar betala sina skulder till kontokunder har de fått en total skuldavskrivning medan hela samhället är bundet i skuldslaveri till bankerna – det är mot det ”kontantlösa” samhället bankerna strävar.

Detta är inte bara destruktivt i meningen att allt syftar till att maximera mängden skuldslavar åt bankerna. De tär också också på  hushållningen av världens resurser (dvs ekonomin). För om folk och samhällen är självhushållande, om det de behöver finns lokalt, kommer folk företrädesvis använda skuldfria statliga kontanter mellan sig i handeln. Pengarna skulle gå från hand till hand – det skulle inte finnas så stort behov av bankernas skuldförslavnade kontosystem. Bankernas kontopåhitt kräver avstånd och avstånd mellan resurser  är motsatsen till självhushållning, dvs ekonomi. Avstånd måste skapas t.o.m på mikroplanet så att folk inte kan försörja sig själva utan att använda bankernas ”vara” pengar. Städer skapas för att människor ska ha längre avstånd till egen försörjning och närhet till gröda osv. Produktion läggs i länder utan vare sig råvaror eller energi (som t.ex Japan som måste importera all energi och råvaror). Lokala företag måste dödas osv.

Avstånden mellan människorna fyller sedan banksystemet ut med ytterligare konsumtion så att efterfrågan på bankernas ”vara” (skapande av ”pengar” genom skuldslaveri) kan maximeras.

Slut på inlägget

————

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar pengar, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

4) Hur JAK skulle kunna erbjuda sina kunder 100% uppbackade konton

Annonser

One thought on “Bankerna dödar ekonomin, förstör världen och häktar in allt i skuldslaveri

  1. The Greatest Bank Robbery Ever _ on Guns & Butter
    This show was broadcast November 25, 2013.
    http://noliesradio.org/archives/42851

    The Greatest Bank Robbery Ever — William K. Black
    Banks, intensifying financial crises; money manager capitalism; sovereign currency; crony capitalism; theoclassical economists; control fraud, Commodities Future Modernization Act of 2000; S&L Liars’ Loan Crisis of 1990-91; Reinventing Government Movement; deregulation, desupervision and defacto decriminalization; fraud incentives; looting; subprime; Enron; Parmalat; BofA; Citigroup; Ameriquest; Washington Mutual; systemically dangerous institutions; Financial Accounting Standards Board (FASB); faux stress tests; European austerity crisis; Mario Draghi, President of the ECB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s