Dags för en revolution mot banktyranniet?

Det är ett så skruvat och totalt parasitärt system att det är konstigt folk inte gjort revolution. För att punkta ned de värsta sjukheterna (kom gärna med mer förslag som kan läggas till listan).

1) Varken folk, företag, stat eller kommun kan använda svenska kronor längre som betalmedel (med ett litet undantag för det fåtal kontanter som cirkulerar)

2) Istället är folk/företag/stat och kommuner tvungna att använda bankernas skulder på svenska kronor (detta då det enda som kan finnas på ett bankkonto är bankens skuld på svenska kronor till kontoinnehavaren – banken kan betala skulden genom att kunden gör t.ex bankomatuttag)

3) Folk, företag, stat och kommuner är tvungna att “låna” bankernas skulder för att det ska finnas någon “penningmängd” (som egentligen borde heta “bankskuldmängden” då nästintill allt består av bankernas skulder till kontoinnehavare)

4) Banken skapar “bankskuldmängden” genom att sätta sig själv och den presumtiva skuldslaven i skuld på samma ickeexisterande belopp svenska kronor. Banken hittar helt enkelt på att skuldslaven gör en insättning (som skrivs som bankens skuld på balansräkningen) – sedan tar banken denna påhittade insättning och “lånar ut” den tillbaka till den presumtiva skuldslaven som därmed också hamnar i skuld till banken på samma belopp ickeexisterande svenska kronor.

5) Bankerna har sedan konstruerat ett centralbankssystem som gör att de kan bolla sina skulder till kontoinnehavarna internt så att storbankerna som kartell aldrig behöver betala sina skulder till kontoinnehavare (om de tvingas, genom t.ex bankrusningar, visar sig bedrägeriet omgående och bankerna tvingas stänga luckan)

6) Folk, företag, stat och kommuner är dock ALLTID, oavsett sociala och humanitära konsekvenser, TVUNGNA att betala sin av banken påhittade skuld till banken.

7) Vi betalar inte varandra med svenska kronor längre – vi bollar bankskulder mellan våra konton istället. Du får mer av din banks skulder på ditt konto när vid en transaktion mellan våra konton – jag får mindre av min banks skulder på mitt konto.

8) Bankerna har på så sätt nästintill substituerat bort svenska kronor mot bankernas egna skulder så att de knappt längre går att använda svenska kronor som betalmedel

9) För “privilegiet” att få använda bankerna skulder som “betalningsmedel” tar bankerna avgifter vid transaktioner.

10) Vi mäter rikedom i hur mycket av bankens skulder vi håller på kontot

11) Om vi har ett konto med mycket ränta blir vi “lyckliga” innehavare av än mer bankskulder då banker betalar räntan genom att “ge oss” än mer av bankens skulder på kontot.

12) Bankerna blir ägare av nästintill allt fastän de inte gjort ett skapandes gram för samhället

Kan det bli mer absurt?! Som Mervyn King fd chef för Bank of England uttrycket det:

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Slut på inlägget

——————-

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar svenska kronor, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

15 thoughts on “Dags för en revolution mot banktyranniet?

 1. Dom patologiskt giriga kräken har dessutom sett till via sina köpta luder-politiker, som vi tror är våra politiker, att VI skall ”rädda det monetära systemet” när det går dåligt för dom. Det är dubbelt vidrigt, för kräken går MEDVETET dåligt med jämna mellanrum.
  Alltså, dom tar allt när det går bra för dom, och dom tar allt när det går dåligt för dom.
  När rullar dom första av-shoppade bankirskallarna i rännstenarna, är en intressant fråga, för alla är inte Svenssons som nöjer sig med att skriva upprörda insändare.

 2. Tjusigt, Lincoln, och du verkar ha fått med allt och mycket mer som vi normalkunniga skulle komma på i punktväg! 🙂 Ja, visst är det dags för en utomparadigmatisk (läs kreativ) revolution, och det allra enklaste och fullständigt oblodiga vore om alla skuldslavar – individer, företag, kommun och stat, på en överenskommen signal, helt enkelt slutar att betala ”skulderna” och räntan därpå. Inget fjolligt inomparadigmatiskt plakatviftande och folkansamlingar som polis och militär kan ingripa emot. Bara att i frid, ro och kärlek inom hemmets väggar, helt enkelt ignorera systemet 🙂

  Bifogar igen länken till mitt inlägg i Autentopia från augusti 2011, där jag förespråkar en ny ”Fransk Revolution” ifall någon vill ha vidare reflektionsmaterial:
  http://www.autentopia.se/blogg/?p=2647

  Vad skulle ske? Kronofogdemyndigheten och Tingsrätterna skulle implodera av trycket utifrån. Vilket motspjärn skulle Rothschild, Rockefeller, Morgan och Wallenberg kunna göra? Stifta fler kontrollagar? Skicka ut polis och militär (som också är skuldslavar och presumtiva revolutionärer) för att arrestera folk i hemmen?

  Sammanfattande har ju bankirerna själva skapat systemet, lärt skuldslavarna att både älska det, och att skylla sig själva för att de anammat det. Men nu knakar det betänkligt i sömmarna…

  • Jag tycker också att folk ska enas om att skita i att betala de påhittade skulderna till banken (inklusive ränta). Skulder mellan företag, folk etc kan man fortsätta betala men skulder till bankerna kan folk skita i att betala då banken inget lånat ut.
   Sedan kan man flytta alla konton till SBAB – det skulle sänka alla andra banker omgående .
   Byt konto till SBAB och sänk storbankerna

 3. En viktig och kanske också behövlig lösning (kom tyvärr inte på detta helt själv), är att alla skulder som alla har, kan man inte bara strunta i, utan att riskera en total uppluckring av samhället. Dessutom behövs ett sätt för att få med sig även de extremt moraliska, som tycker att ”man skall betala sina skulder”
  Idén är att lägga om vart man betalar tillbaka till, inkl räntan.
  Alla betalar istället tillbaka till en statlig ”bank” med järnkoll! d.v.s allt går tillbaka till oss!
  Alla nya lån tas därefter ifrån denna statliga bank.
  Moraltanterna får som dom vill. Och pengarna kommer oss själva till godo.
  Men framförallt, så går det inte till världens värsta & vidrigaste skapelse i mänsklighetens historia, den Rothschildtska utsugaren.

  • Håller helt med dig sverkers1! Det är skillnad mellan teori och praktik. Dock tänker jag mig att politikers insikt om den makt medborgare faktiskt har, I SIG skulle förändra deras sätt att tänka. Nu är ju visserligen politiker också centralbanksmarionetter, men att teoretiskt lyfta fram möjligheter, torde göra en skillnad. Farfar har också helt rätt när det gäller spridningen av ”Lincolns 12 budord mot centralbanksystemet”; Kanske dags för nya predikningar på Oljeberget. Husbil och storbildsduk, någon? 🙂

   • Det var väl du som föreslog folkdomstolar tror jag, och javisst, för våra vanliga dUmstoLLar fungerar ju inte alls när det gäller ekonomisk terror som bedrivs mot oss.
    Påminner om advokat Witte och hur han stoppades av ”vårt?” rättssystem när han stämde sin parasit-bank, SEB.
    Men denna brännheta info sprider sig! Siste gästen i radions P1 morron-ring-program i fredags, tog upp det med en komplett oförstående programledare Sverker Olofsson.
    Tack vare att det var radio, så kunde man inte se den fulländade fågelholk som Olofssons ansikte lät som 🙂
    Efter 26 min.
    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/296054?programid=1120&playepisode=296054

    De folk som har ryggrad & energi & mental kapacitet, gör så här;
    http://www.maxkeiser.com/2013/12/iceland-jails-four-banksters-in-financial-fraud-case/

    Andra folk fåntrattglor på sport & infantila nöjesprogram istället, och det kommer att straffa sig, Fett!

   • Jo, alltfler ser hur de blir utsugna av de primära och sekundära parasiterna. Systemet är helt uppbyggt på att folk ska tro på att parasiterna behövs och att allt går åt helvete om inte folk fortsätter bli utsugna. Samhället är uppbyggt som ett pyramidspel där de rena parasiterna är högst upp och nedan dem finns ”arbetande” sekundära parasiter som är till för att serva systmet och se till att all näring tillförs toppparasiterna. ungefär så här

    1) Bankerna ser till att allt hamnar i skuld så att topparasiterna kan roffa åt sig allt
    2) Under dem finns det offentliga överbyggnaden av sekundära parasiter med politiker, poliser, domstolar, kronofogde etc vars primära uppgift är att se till att de utsugna hålls på plats och betalar sina påhittade ”skulder” till topparasiterna.
    3) Under dem finns sekundära parasiter som ska kasta in folk i ekorrhjulet för att jaga ikapp alla påhittade skulder. Till denna grupp sekundärparasiter tillhör personal på försäkringskassan och arbetsförmedlingen etc på den offentliga sidan. På den ”privata sidan” av denna grupp ”ekorrhjul-inkastare” finns bankperorsonal och mäklare vars uppgift är att skuldsätta så många som möjligt så mycket som möjligt med topparasiternas påhittade skulder.
    4) Under, eller kanske omslutande allt, finns den sk nöjesindustrin med idrottsmän/kvinnor, skådespelare, musiker, konstnärer och andra skapande människor. Om dessa bryter sig ut och kritiserar parasitordningen bestraffas de genom att fråntas sitt uppehälle. Den sk kulturen ska avleda och fokusera uppmärksamhet på allt utom att ifrågasätta parasitstrukturen i samhället. ”Stjärnor” som på minsta sätt namnger parasiterna avlivas, bokstavligen (detta gäller även politikern). Endast ”kultur” som avleder och bildar en falsk yta tillåts massproduceras och konsumeras av skuldslavarna i ekorrhjulet.

    Allt ovan skulle rasa om stakiga skuldfria pengar gavs ut och en basinkomst gavs till alla. Att förvänta sig att få någon hjälp från sekundärparasiterna i att skapa ett sådant samhälle är ganska lönlöst. De kommer inte byta sida förrän upplösningen av systemet nått så långt att deras egna avsats som de står på hotas. De kommer fortsätta att tro att de gör nytta och har en funktion att fylla så länge de gynnas av systemet.

 4. Att det håller beror ju mycket på att det har kommit stegvis, det räcker ju att en generation har upplevd ”fördelarna” med att vara först i en kreditexpansion och se ”värdet” på sitt hus och aktier tiofaldigas på en livstid. Personer i en generation över mig har mycket, mycket svårt att vilja förstå att systemet inte håller i längden. De har bara sett fördelarna av pyramidspelet och vill självklart inte bli av med sina upplevda värden som de anser sig ha ”sparat” sig till genom att placera krediterna i hus, aktier etc. Att värdeökningen är tillfälligt fiktiv och inte kommer hålla för deras barn och barnbarn, är inget man gärna vill ta till sig.

  Men fler och fler hamnar på fel sida pyramidspelet, och det är då som Michael Hudson teorier om ekonomisk revolution kommer slå in.

  Tack Lincoln för alla bra inlägg senaste tiden!

 5. Om man ska nå många tror jag det vore bättre med en lista, i PDF-form, på orimligheterna som kan skrivas ut och spridas av många. Det finns massor av människor som knappast vet hur man startar en dator. Om detta ska spridas till en större krets måste man nå kleti och pleti och då är det för stort uppgift för några få, oavsett engagemang. Jag har haft ont om tid ett tag, men jag har redan börjat:)

 6. ”Yes, it requires a little new thinking, a little shedding of wrong beliefs. But the poorest 80% (us) are paying up to 10 trillion in usury per year globally to the richest 10% and most of this money actually ends up with the 1%. That 1% now owns 43% of all assets in the world and the poorest 80% (us) own only maybe 10% if we’re lucky. Usury is what is causing this. Even if we have zero debts, 40% of our disposable income is lost to usury passed on in prices, so it has nothing to do with ‘personal responsibility’. It is the System that we prop up that is keeping us down.

  It is when we start to see this, when we start to see what exactly is making these ghouls in London and Wall Street so incredibly wealthy, that we can begin to mend the destruction that the Money Power has been wreaking for many centuries now.”

  http://realcurrencies.wordpress.com/2013/12/11/rationalizing-usury-the-time-value-hoax/

  • Nja, jag håller med om att räntan är ett problem men ränta kan bra tas ut om något lånas ut, dvs om någon är skyldig något. I dagens system är alla ”pengar skulder som bankerna hittat på från ingenting. Så hur pengar skapas är en grunden för hur mycket skuld som finns i samhället och därmed också hur mycket ränta som kan plockas ut. Dagens system går ut på att maximera skuldsättningen och därmed ränteutsugningen.

   Sedan kan man ju faktiskt ifrågasätta sig om det kanske ändå kommer finnas ränta i systemet om pengar skapas genom skuldsättning. Man kan ju se ”återbetalningen” (av vad? Är ju en vettig fråga) som en ränta den med. Antag att bankerna inte tar någon ränta men kräver snabbare ”återbetalning” av sina påhittade ”utlåningar” Banken har då inget lånat ut men får reellt arbete och panter i utbyte för detta ingenting som de ”lånat ut”. Det kan ses som en ränta på ingenting utlånat.

   I takt med att de påhittade skulderna betalas till bankerna kommer ”penningmängden” (eller mer rätt bankskuldmängden) minska och nya skuldslavar sugas in som ”lånar” bankens påhitt som måste jobba åt banken. Och så kommer det snurra runt oavsett om det finns någon ränta eller inte. Större delen av befolkningen kommer i alla fall vara bundna till skuldslaveri och arbeta gratis åt bankerna – oavsett om räntan finns där eller ej.

   Så, visst, räntan borde bort men jag kan inte se att det skulle ändra något om bankerna tillåts skapa nästintill alla ”pengar” genom att skuldsätta allt. Att tvingas betala tillbaka någonting när man inget lånat kan ses som ett ränteutsugning det med.

 7. Om någon kunde tillverka ”det nya monopolspelet ” på riktigt, (det är lika bra varje gång jag läser det!), och lansera det ordentligt så kanske sällskapsspel kan bli ”årets julklapp tll nästa år?
  Man kanske kan angripa ett problem med humor, för detta är ju galghumor av bästa sort.
  Vi kan skratta ut bankirena helt enkelt, Nonchalera allt de säger eller gör och skratta ut dem. Tror det skulle bli ett ganska kännbart straff, om än inte helt rättvist.
  Det skulle gå om ett alternativ kom på plats, som en statlig bank.
  Man kan ju önska sig det allafall.
  Trevlig helg på er alla!

  • Jo, det skulle vara kul att göra! Och, ja, att inte ta deras svammel på allvar är nyckeln. Så länge folk tar denna tragikomedi på allvar är de fast.

   Ett alternativ är ju att flytta alla konton till SBAB som är statlig. SBAB är iofs också ett skuldslavsinstrument men vinsterna går i alla fall tillbaka till staten. Staten borde flytta skattekontona från SEB till SBAB också.
   Varför flyttas inte skattekontona från SEB till SBAB?

Kommentarer inaktiverade.