Det parasituppbyggda samhället

Alltfler ser hur de blir utsugna av de primära och sekundära parasiterna. Systemet är helt uppbyggt på att folk ska tro på att parasiterna behövs och att allt går åt helvete om inte folk fortsätter bli utsugna. Samhället är uppbyggt som ett pyramidspel där de rena parasiterna är högst upp och nedan dem finns ”arbetande” sekundära parasiter som är till för att serva systemet och se till att all näring tillförs topparasiterna. ungefär så här:

1) Bankerna ser till att allt hamnar i skuld så att topparasiterna kan roffa åt sig allt

2) Under dem finns det offentliga överbyggnaden av sekundära parasiter med politiker, poliser, domstolar, kronofogde etc vars primära uppgift är att se till att de utsugna hålls på plats och betalar sina påhittade ”skulder” till topparasiterna.

3) Under dem finns sekundära parasiter som ska kasta in folk i ekorrhjulet för att jaga ikapp alla påhittade skulder. Till denna grupp sekundärparasiter tillhör personal på försäkringskassan och arbetsförmedlingen etc på den offentliga sidan. På den ”privata sidan” finns ”ekorrhjul-inkastare” såsom  bankpersonal och mäklare vars uppgift är att skuldsätta så många som möjligt så mycket som möjligt med topparasiternas påhittade skulder.

4) Under, eller kanske omslutande allt, finns den sk nyhet och nöjesindustrin med prestituerade journalister,  idrottsmän, skådespelare, musiker, konstnärer och andra skapande människor. Om dessa bryter sig ut och kritiserar parasitordningen bestraffas de genom att fråntas sitt uppehälle. Den sk kulturen ska avleda och fokusera uppmärksamhet på allt utom att ifrågasätta parasitstrukturen i samhället. ”Stjärnor” som namnger parasiterna och parasitismen avlivas, bokstavligen om alla andra metoder misslyckas  (detta gäller även politikern). Endast ”kultur” som avleder och bildar en falsk yta tillåts massproduceras och konsumeras av skuldslavarna i ekorrhjulet. Jag antar att man även, i alla fall till viss del, klämma in skolor och utbildning in i denna katergori av sekundärparasiter. Skolan förbereder unga till att springa i ekorrhjulet, bli fackidioter, tillbe ”experter” och sluta tänka själva

5) och i botten finns skuldslavarna som lönlöst jagar moroten i ekorrhjulet för att bli skuldfria.  Det primära sättet som topparasiterna använder för att se till att den här gruppen hålls i skuld är genom att ha full kontroll på den sk ”bostadsmarknaden”. Folk tvingas till städerna där de hetsas mot varandra i en tävlan i att bli mest skuldsatt av bankerna/topparasiterna. Denna tävlan är helt riggad av banksystemet och folk luras in i ekorrhjulet drivet av bankernas skuldsättning  genom att boskuldslaven inbillas tro att det alltid kommer komma en ny skuldslav som är villig att sätta sig i än mer skuld till banken. Topparasiterna/bankirerna har på så sätt maskerat skuldslavs-indrivningen till att bli ”värdeökningar” där folk tror sig vara miljonärer fastän de är ”skuldsatta” upp över örona av topparasiternas kontopåhitt.

Allt ovan skulle rasa om statliga skuldfria pengar gavs ut, de påhittade skulderna skrevs av  och alla fick en basinkomst. Att förvänta sig att få någon hjälp från sekundärparasiterna i att skapa ett sådant samhälle är ganska lönlöst. De kommer inte byta sida förrän upplösningen av systemet nått så långt att deras egna avsats hotas. De kommer fortsätta att tro att de gör nytta och har en funktion att fylla så länge de gynnas av systemet.

Tillägg:

Ovan kanske kan ses som”vänstervridet”. Men finansparasitismen har inget med ”höger och vänster” att göra. Både höger och vänster borde vilja spola ut parasitismen från systemet.

Jag håller med ekonomiprofessor Michael Hudson här. Alla klassiska ekonomer (inklusive Marx) hade visionen om att finansparasitismen skulle minimeras. Istället har finansparasitismen maximerats och t.ex skatteuttaget tas på de som arbetar, kvittar om så är egna företagare eller vanliga jobbare. Sedan är ju inte Marxismen så långt borta rent strukturmässigt från hur finanskapitalismen fungerar – det är inte så stor skillnad på den centralbanksstyrda skuldslavsystem som bankerna håller i och det centralstyrda system som kommunismen byggde upp. Faktum är ju att bankirerna finansierade kommunismen – de såg inte kommunismen som ett hot – de såg den som ett centralstyrt alternativ. Schiff, Warburg och Aschberg (Robbans morfar) hade principiellt inget emot den centralstyrning som kommunismen förde med sig. Enligt Marx är ju bankirernas centralstyrda system t.o.m mer centralstyrt än kommunismen:

Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it. ”

Som Mervyn King fd chef för Bank of England uttrycket det:

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Slut på inlägget

——————-

Videor jag gjort som beskriver penningsystemet , ytterst amatörmässigt gjorda – om någon vill göra dem snyggare så varsågoda.

Andra delen här:

————————————–

Bloggandet är inte alltid så optimalt för att skapa överblick. Man skriver det man känner för för dagen och det blir svårt att skapa någon helhet för läsaren. Det här är ett försök till sammanfattning av blogginlägg som jag tycker ger en övergripande bild av hur det sk kallade ”penningsystemet” fungerar (som egentligen till över 97% är ett bollande av bankernas skulder till kontoinnehavare och inget penningsystem).

1) QE, Interbank Lending och andra ”obegripligheter

2) Sammanfattning: Hur det parasitära ”penningsystemet” fungerar

Nedan är kanske lättast att läsa men det jag gör fel är att jag använder ordet krediter och påstår att banker lånar ut dessa. Banker skapar inga krediter, lika lite som de skapar svenska kronor, banker skapar skulder och inget annat. Ha det i åtanke om ni läser nedan

3) ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Annonser

6 thoughts on “Det parasituppbyggda samhället

 1. Förslag på en lista att dela ut. Den måste säkert redigeras med fler punkter och en del kan säkert tas bort, men jag skulle vilja att många bidrog till redigeringen och hjälpte till att dela ut den.

  Har ni tänkt på varifrån pengar kommer?
  Endast tre procent av dagens pengar är sedlar och mynt!
  Vad är det då som utgör nittiosju procent?
  Vem skapar dessa nittiosju procent?
  Svaret är bankerna!
  Bankerna lånar aldrig ut pengar, de skapar en kredit av ingenting som de kräver ränta på!
  Detta är våra pengar, en digitalt post på ett konto skapad som en räntebärande skuld.
  Denna post ska återbetalas av skuldtagaren plus en till skulden kopplad ränta!
  Bankerna skapar aldrig ”pengarna” till räntan i samband med att krediterna skapas!
  Pengarna som ska utgöra räntan skapas av att fler låntagare sätter sig i skuld.
  Om bankerna lånade ut besparingar så skulle det ju vara mindre med pengar på kontot ibland.
  Har du varit med om det?
  Har du hört talas om att någon överhuvudtaget fått mindre med pengar på sitt konto när banken lånat ut pengar?
  På ett skuldbrev från banken står det aldrig att pengar har satts in på ett konto, det står att en kredit har beviljats.
  Till och med staten måste sätta sig skuld för att få tag i pengar!
  Pengar den lika gärna kunde skapat själv, utan att gå i skuld!
  Hela samhället måste betala ränta till bankerna på statens skuldsättning!
  Varför tar det flera dagar att flytta pengar mellan olika banker?
  Är det moraliskt rätt att ta ränta på något som man inte äger?
  Att ha makt över pengaskapande vilka fördelar kan det ge?

 2. Vapnet att få slut på parasitvansinnet är troligen psykologi.
  Fakta biter inte på de med ODS (Obedient Drone Syndrome).
  Den groteska verklighet som vi varnat för i åratal, nosar nu folk rakt i ansiktet, men det hjälper inte heller.
  Även vissa som egentligen håller med, tycker att; ”det är väl inte så farligt, och tänk hur mycket hemskare det blir om banksystemet kraschar!”
  Typiskt beteende hos hjärntvättad sektmedlem!
  Alltså, man kan prova att använda samma av-programmeringsteknik som man använder för att få sektmedlemmar att komma ur sin trans och använda hjärnan till det den är ämnad för, tänka, och framförallt tänka själv!
  Skall söka lite o se hur sånt funkar!

 3. Beskrivningen av samhället här är nog helt rätt, sorgligt nog. Det är mycket som gör att folk har svårt att uppfatta den strukturen. Man väljer att inte se, av någon anledning.
  Har tänkt på en sak som gör allt förvillande också, att det tydligen finns både ”primärlån”, som är nyskapade skulder i bank, och ”sekundärlån” som är utlåning av ”gamla pengar”, (jag skriver lån och pengar för enkelhetens skull, fast det är felaktigt).
  ”Sekundärlånen” består som jag fattat av de enorma rikedomar som ansamlas i skatteparadis av storbolag och andra som betalar ”neutral skatt”, dvs ingen skatt.
  De måste ju kunna tjäna än mer pengar och lånar då ut, ofta till fattiga stater. (att tjäna pengar på pengar är ju tydligen normalt, och inte ett dugg fult).
  Och det är enorma belopp som ju staterna egentligen borde fått in direkt i skatt.
  Det här gör ju att båda typerna av utlåning finns och eftersom banksystemet talar väldigt tyst om den förra, (nyskapade skulder) så framstår det nog lätt för folk som att utlåning från världens ”rika välgörare och risktagare” är den enda utlåning som finns.
  Men exakt alla ”kontopengar” som finns i världens banksystem är ju ändå i sitt ursprung skapade på samma vis, som en bankskuld till konto. Även det som finns i ”reserverna” skulle jag tro.
  Dessutom samarbetar storbolagen med bankerna i detta och det är samma krets av personer överallt i det systemet.
  Jag mena bara att man kanske kan betona att båda typer av utlåning finns annars tror vissa att man (jag) pratar helt i nattmössan, när man pratar om bankens skapande av skuldvaluta.

 4. Nu har jag läst att orden ”primärlån och sekundärlån” även användes på andra vis, men det går nog att förstå hur jag tänkte. ”Nya och gamla pengar”

 5. Det är nog jag som pratar i nattmössan. Så här är det kanske i stället,
  När ”världens rika välgörare och risktagare”, som kan vara vilka investerare som helst, finansiella bolag av olika slag, rika storbolagsägare mm, lånar ut sina ihopsamlade förmögenheter, via Banker, så kanske det sker på så vis att de köper statspapper, statsobligationer, och Banken lånar som vanligt bara ut sina skulder?
  Det är kanske återigen bara en typisk bedräglig formulering, detta att världens rikedomar och riskkapital lånas ut till fattiga, som jag gått på igen.
  Jag tror att jag har återkommit till detta flera gånger förut, men tycks inte fått någon ordning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s