Terrorbalans-räkningen som bankerna håller demokratin i tvångströja med

Banker skapar och lever på att skuldsätta allt och alla – det är vad de sysslar med. Bankerna skapar skulder genom att ”låna ut” sina egna skulder så att två skulder på samma ickeexisterande belopp kronor skapas på bankens balansräkningen (kolla in videon med ekonomiprofessor Richard Werner där han berättar hur bankerna hittar på falska insättningar).
Varje gång när en bank ”lånar ut” ”pengar” hittar banken på:
1) En påhittad skuld på ickeexisterande kronor som skuldslaven försätts i
och
2) En lika stor skuld som banken sätter sig i till kontokunden (detta då kontoinnehav är bankens skuld till kontoinnehavaren – banken kan betala skulden genom att kunden gör t.ex bankomatuttag).

Både banken och skuldslaven hamnar mao i skuld på samma belopp aldrig existerande kronor som aldrig lånats ut. Sammanlagt är mao bankerna lika skuldsatta som summan av alla bankkontoinnehav i samhället.

Bankens skuld (dvs kundernas kontoinnehav) blir dock en del av penningmängden och har trängt ut kronor som betalmedel så till den grad att att numer består penningmängden till 97% av bankernas skulder på kronor till kontoinnehavare och enbart 3% av penningmängden är kronor. Det har gått så långt att folk i allmänhet tror att deras konton ÄR kronor – ytterst få har koll på att ett konto är bankens skuld på kronor till kontoinnehavaren och inget annat.

Bankernas terrorbalans ligger i att om banken tvingas betala sina skulder till kontoinnehavarna (t.ex vid en bankrusning) så brakar hela penningsystemet och betalsystemet samman. Så bankerna är i princip helt befriade från att betala sina skulder till kontoinnehavarna (ett kontantlöst samhälle innebär att bankerna får en total skuldavskrivning). Det är därför oinsättninggarantin finns (hade kronor satts in på banken skulle det ju inte behövas någon garanti – skälet till att garantin finns där är ju för att inga insättningar har skett till banken – det är mao fråga om en oinsättningsgaranti och inget annat)

Så sammanfattningsvis

1) Om banken tvingas betala sina skulder till kontoinnehavarna (t.ex vid en bankrusning) rasar hela penning och betalsystemet ihop (återigen-  då 97% av penningmängden består av bankernas skulder till kontoinnehavare)

2) Om skuldslavarna blir kvitt sina skulder dödas kontoinnehaven och penningmängden sjunker ihop med depression som följd. Finns inga skuldslavar finns inga pengar.

Så detta ”penningsystem” är helt byggt att skulden är enkelriktad och att bankerna aldrig ska behöva betala alla sina skulder till kontoinnehavarna. Skuldslavarna är dock alltid tvungna att betala sina, av banken, påhittade skulder.

Politiker måste krypa inför denna terrorbalans-räkning.  Demokrati och politik kan givetvis inte existera under bankernas terrorbalans-räkning.  Demokrati kan inte bygga på att egenintressen i samhället ska slippa betala sina skulder samtidigt som samma egenintresse mjölkar resten av samhället som den satt i skuldslaveri.

Tillägg:

Lägger till min kommentar till ”farfar”

”Japp, det är ett system som är byggt på utsugning och när tillräckligt med folk ser det kommer de vända sig emot det. Jag tror kryptovalutor kommer sprida sig alltmer och folk kommer leta efter andra sätt att förmedla värden på. Centralstyrningen kommer upplösas då alltfler ser igenom parasitismen. Folk kommer använda va fan som helst som betalmedel då nästintill allt är bättre än dagens system byggt på ren parasitism.

Att ha ett system där de som satta i mest skuld (bankerna) får skuldbefrielse men resten av världen måste betala påhittade skulder till bankerna är givetvis ett system som saknar all moral och trovärdighet. Parasitsystemet går oundvikligen mot sin egen förstörelse när parasiten ätit upp hela världen och slukat alla värden och inget finns kvar. .De svenska bankerna har redan ätit upp Sveriges BNP några gånger om. Bankernas tillgångar är 8000 miljarder kronor och Sveriges BNP runt 3500 miljarder kronor. Så bankerna sitter med nästintill allt i knät på tillgångssidan. Men den andra sidan av balansräkningen – alla skulder till kontoinnehavare på kronor – låtsas ingen om – det är skulder som bankerna  aldrig anser sig behöva betala. Bankernas skulder till kontoinnehavarna är ju 97% av penningmängden – bankernas skulder är mao pengarna i detta parasitsystem.  Så alla betalar sina skulder till bankerna, i tron att de måste, men bankerna som kartell betalar aldrig sina skulder till någon. På så sätt ansamlas alla tillgångar till bankerna.

Så är det i hela välden och dubbelmoralen, hyckleriet och parasitismen i upplägget gör att det kommer, precis som du skriver, spricka snart.”

—————————-

Nedan filmer ger en bra intro till hur penningsystemet ”fungerar”. Ekonomiprofessor Werner förklarar i den första hur bankerna hittar på falska insättningar. I de andra filmerna förklarar jag hur detta hänger ihop med penningsystemet och betalsystemet.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

2 thoughts on “Terrorbalans-räkningen som bankerna håller demokratin i tvångströja med

  1. De som styr detta är väl medvetna att systemet håller på att braka samman. De har i väntan på det oundvikliga försökt sätta sig i position genom att lägga under sig vad de tror är fasta tillgångar, såsom mark, guld osv…eller som i USA,s, fall, världens kvarvarande oljetillgångar.

  2. ”Japp, det är ett system som är byggt på utsugning och när tillräckligt med folk ser det kommer de vända sig emot det. Jag tror kryptovalutor kommer sprida sig alltmer och folk kommer leta efter andra sätt att förmedla värden på. Centralstyrningen kommer upplösas då alltfler ser igenom parasitismen. Folk kommer använda va fan som helst som betalmedel då nästintill allt är bättre än dagens system byggt på ren parasitism.

    Att ha ett system där de som satta i mest skuld (bankerna) får skuldbefrielse men resten av världen måste betala påhittade skulder till bankerna är givetvis ett system som saknar all moral och trovärdighet. Parasitsystemet går oundvikligen mot sin egen förstörelse när parasiten ätit upp hela världen och slukat alla värden och inget finns kvar. .De svenska bankerna har redan ätit upp Sveriges BNP några gånger om. Bankernas tillgångar är 8000 miljarder kronor och Sveriges BNP runt 3500 miljarder kronor. Så bankerna sitter med nästintill allt i knät på tillgångssidan. Men den andra sidan av balansräkningen – alla skulder till kontoinnehavare på kronor låtsas ingen om – det är skulder som bankerna aldrig anser sig behöva betala. Bankernas skulder till kontoinnehavarna är ju 97% av penningmängden – bankens skulder är mao pengarna i detta parasitsystem. Så alla betalar sina skulder till bankerna, i tron att de måste, men bankerna som kartell betalar aldrig sina skulder till någon. På så sätt ansamlas alla tillgångar till bankerna.

    Så är det i hela välden och dubbelmoralen, hyckleriet och parasitismen i upplägget gör att det kommer, precis som du skriver, spricka snart.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s