Håller vi på att bli dysfunktionella idioter?

Den imponerande automatisering som skett är bara början. Enligt SvD kommer snart nästan hälften av alla jobb i USA skötas av robotar.
http://www.svd.se/naringsliv/robotar-kan-ta-over-halften-av-usas-jobb_8996160.svd

T.o.m Mcdolnads kommer skötas av robotar
http://www.cnbc.com/id/100592545

Att majoriteten av världens befolkningen då måste springa i ekorrhjulet för att jaga ikapp påhittade skulder från ett dysfunktionellt penningsystem är vansinne. Att tro att att vi måste konkurrera ihjäl varandra för att nå dessa pengar i någon påhittad socialdarwinistisk neoliberal kamp är också vansinne.

Bankerna, den  parasitgren av ekonomin som skapar pengarna och därmed skulderna i samhället, måste se till att deras ”vara” efterfrågas. Då företagen är satta i skuld till detta parasitära banksystem måste företagen också se till att deras varor efterfrågas. Om sakerna som företaget producerar håller kommer efterfrågan på varan mättas och företaget får inte in pengar så att det kan betala de påhittade skulderna till banksystemet. Företaget ser då till att deras produkter går sönder efter en viss tid så att folk tvingas köpa en ny produkt. Skrivare stänger av sig själv efter ett visst antal utskrifter, lampor är gjorda för att gå sönder efter ett visst antal timmar, mobiltelefoner är enligt tillverkarna gjorda bara för att hålla i två år etc etc.

Allt ovan är givetvis total dårskap. Men dårskapen stannar inte där.

Många anser nog att vi i denna moderna tid är mer förståndiga och har mer kunskap än bönderna som slet på åkrarna för 100 år sedan. Men faktum är att bönderna kunde ta hand om sig själva och hade en bredd i kunskap som få har idag. Den nischade idiotin har brett ut sig så nu finns det massor av fackidioter. De största fackidioterna är nog ekonomer som tror att det finns något vettigt i dagens ekonomiska system. De är så korkade att de t.o.m glömt bort att ekonomi betyder ”hushålla”. Men ekonomer är inte den enda dysfunktionella idiotgruppen. Det har nog aldrig funnits så många totalt meningslösa korkade yrken som idag.

Visst, det finns nischad intelligens inom vissa yrken men jag tror väldigt få skulle kunna mäta sig med den helhetskunskap som bönderna för 100-år hade (möjligen de fåtal bönder som finns kvar). Jag är inget undantag – jag är till stor del en dysfunktionell idiot jag med – född i stockholm som jag är.

Fackidiotin har givetvis ett syfte den med. Folk ska inte lita på sina egna kunskaper och egna förmåga. Vi ska gå till ”experter” och betala för tjänster – då jagar vi pengar i det skuldekorrhjul banksystemet satt samhället i. Då är vi nyttiga FÖR bankerna, inte för samhället som helhet. I takt med att robotarna tar över arbeten måste systemet skapa alltmer idiotiska sysselsättningar för att skuldekorrhjulet ska kunna fortsätta rulla. Politikerna (också en gren med många många dysfunktionella idioter) tävlar mot varandra i att ”skapa arbeten”.

Med en basinkomst skulle folk kunna bli mer självständiga och fria. Vi skulle kunna börja tro på våra egna förmågor. Vi skulle hinna hjälpa varandra istället för att konkurrera mot varandra för att nå pengar för att betala de påhittade skulderna till banksystemet. Det är givetvis det värsta som kan hända bankerna som lever på att fjättra människor med påhittade skulder.

För att få slut på dårskapen måste bankerna tas ifrån sin rätt att hitta på skulder som de skuldfjättrar hela samhället med. Samtidigt behövs en skuldavskrivning i hela samhället. Och vi behöver införa en basinkomst så att detta eviga dåraktiga springande i ekorrhjulet för att betala bankernas påhittade skulder kan avslutas.

—————–

Nedan filmer ger en bra intro till hur penningsystemet ”fungerar”. Ekonomiprofessor Werner förklarar i den första hur bankerna hittar på falska insättningar. I de andra filmerna förklarar jag hur detta hänger ihop med penningsystemet och betalsystemet.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

4 thoughts on “Håller vi på att bli dysfunktionella idioter?

 1. Ha, ha, ha. Det roligaste inlägg jag läst på år och dag (i alla sin dysterhet vill säga). Det enda vi ”vanliga” människor snart behövs till är som konsumenter. Någon måste förbruka alla de varor som världens dominerande företagen tillverkar och i slutänden behövs därför energi och naturresurser i en exponentiellt ökande takt.

  Vi närmar oss slutet på det paradigm som varit rådande de sista 150 åren av mänsklighetens historia. Ingen sansad människa verkar veta hur länge till detta system kan råda, men det kan inte vara länge till. Enligt de som styr detta är dock alla problem redan lösta. De ”pengar” som centralbankerna tillför verkar bara hålla bankerna under armarna och inte alls skapa den inflation man skulle kunna tro bli fallet.

  Det samhälle vi upplevt som normalt de senaste 150 åren har baserats på någon sorts närmast religiös tro på att vår planet har oändliga resurser. Att så inte är fallet är tydligen något politiker och ekonomer inte förstår. Verkligheten, i form av termodynamikens, lagar kommer dock att tala om de gränser planeten sätter för oss människor, oavsett religiös övertygelse.

  Bra inlägg Lincoln:)

 2. Det finns hopp:)

  Jag håller för närvarande på och studerar den lokala valutan ”Ideella Tidskuponger” även kallade ”Minuto” i Tyskland. Vårt samhälle kommer att bli lokalt och mindre energikrävande inom en snar framtid och om vi kan införa en skuldfri valuta som gagnar alla så skulle mycket vara enklare. Minuto är ingen dum idé och det står lite om dem här:

  http://www.landetsfria.se/artikel/113509

  eller här: https://www.youtube.com/watch?v=CU8OCx_MO4E

  Vi kan troligen inte behålla så många av dagens självklarheter i vår kommande värld, men behöver vi det, med handen på hjärtat?

  • Intressant! Det blir nog mer och mer sånt i takt med att golk ser hur totalt genomruttet penningsystemet är uppbyggt.
   Jo, jag tror också att ekonomi kommer mer och mer handla om det ordet betyder, hushålla. Livskvaliteten i ett sådant samhälle kommer bli mångfalt bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s