Slut på tjafset! Bankerna hittar på insättningar som aldrig skett enligt Bank of England

Roger kom med en länk till ett papper skrivet av Bank of England som helt tydligt säger det som ekonomiprofessor Richard Werner (bl.a myntare av begreppet QE) säger i videon nedan:

Att bankerna hittar på insättningar (deposits) som aldrig skett.

Bank Of England skriver:

” Whenever a bank makes a loan, it
simultaneously creates a matching deposit in the
borrower’s bank account, thereby creating new money.
The reality of how money is created today differs from the
description found in some economics textbooks:
• Rather than banks receiving deposits when households
save and then lending them out, bank lending creates
deposits.
• In normal times, the central bank does not fix the amount
of money in circulation, nor is central bank money
‘multiplied up’ into more loans and deposits.”

För att ta ett exempel på hur det går till enligt Bank Of England:

Du går till banken och tror att du ska låna 1 miljon kronor av banken. Banken hittar då på att DU först sätter in 1 miljon kronor på banken och skriver att banken är skylig dig 1 miljon kronor på ditt konto (ditt konto är ju bankens skuld till dig som banken kan betala om du t.ex gör bankomatuttag). Banken ”lånar” sedan ”ut” ditt kontoinnehav ”tillbaka” till dig.

Så banken hittar på två skulder samtidigt på kronor ingen lånat. De två skulderna består av

1) Den påhittade insättningen på 1 miljon kronor  som banken låtsas att du har gjort och som skrivs som bankens skuld till dig på ditt konto

och

2) Du blir satt i lika stor skuld till banken då banken ”lånar ut” sin skuld på 1 miljon kronor tillbaka till  dig.

Dvs varken banken eller du har ”lånat” någonting alls men både banken och du är skuldsatt av samma miljon kronor som banken hittade på att du satte in på ditt konto.

Sedan är systemet uppbyggt så att storbankskartellen kan bolla sina skulder till kontoinnehavarna mellan sina konton med hjälp av Riksbanken och bankernas skulder  räknas in i penningmängden och successivt tränger ut användandet av kronor som betalningsmedel.

Du som skuldslav är däremot bunden till att betala den påhittade skulden på 1 miljon kronor som banken aldrig lånat ut. Oavsett vilka humanitära konsekvenser det har.  Kan det bli tydligare att bankerna är ett frälse när deras skulder ses som ”pengar” likvärdiga kronor.

Richard Werner berättar samma sak:

Men, som jag skrev till Roger, informera inte Cornucopia om detta för då tror han att du hatar honom.

—————–

Nedan filmer ger en bra intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

2 thoughts on “Slut på tjafset! Bankerna hittar på insättningar som aldrig skett enligt Bank of England

  1. Men banken måste väl ha lite täckning för att låna ut en miljon? Jag vet att kapitaltäckningen är nästan obefintlig, men låt oss anta att banken behöver 3000 kronor för att ”skapa” och låna ut en miljon. Var kommer dessa 3000 kronor ifrån och hur syns de i balansräkningen?

    • Men det banken ”lånar ut” till kontot är inte kronor. Det enda som kan finnas på kontot är ”bankens skuld på kronor” till kontoinnehavare (det är även så det skrivs på bankens balansräkning – kontot är bankens skuld – banken kan betala skulden genom att kunden gör uttag, t.ex från bankomaten). Dvs banken är ”låntagare” av det som står på kontot – kunden kan inte låna det som står på kontot då kontot är bankens skuld till kunden och inte tvärtom. Så när banken påstår att den ”lånar ut” till konton ljuger banken mao rakt av då kundens konto ALLTID är vad är banken lånar av kunden.

      VAd banken har i reserv i valven för att täcka bedrägeriet är totalt ointressant. Om du ”lånar ut” ickeexisterande socker till din granne så ligger bedrägeriet i att du ”lånat ut” ingenting. Om du sedan har socker i ditt skafferi eller ej ändrar inte det faktum att din granne inget socker lånat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s