Enligt bankerna är den som är satt i skuld fri

Penningväxlarnas makt ligger i att göra pengar till en bristvara. Är det brist på socker lånar folk socker, är det brist på pengar ”lånar” folk vilket skit som helst som kan fungera som pengar för att få pengar – folk sätter sig t.o.m i skuld genom att “låna” andras skulder (kontoinnehav är ju bankernas skulder till kontoinnehavarna, så när bankerna “lånar ut” till konton “lånar” bankerna, per definition, ut sina egna skulder).

Ändå är pengar inget annat än en social konstruktion och överenskommelse som samhället enkelt kan skapa tillräckligt mycket av för att de ska kunna döda skulder.  Skuldfria pengar (kontanter i digital eller fysisk form, dvs sedlar och mynt) fungerar som katalysatorer som dödar skulder vartefter de uppkommer utan att pengarna förstörs av att skulden betalas. 1000-lappen finns ju kvar fastän du betalat och dödat skulden till din polare Per. 100o-lappen kan sedan  fortsätta cirkulera i samhället och döda skulder utan att den själv förstörs. Skuldfria pengar minimerar mao mängden skulder i samhället. Att samhället istället låter bankparasiter skuldmaximera samhället genom att “låna ut” sina egna skulder är så  sjukt det kan bli. Människor mår dåligt då de är skuldsatta och vi bor i ett samhälle där allt fler mår allt sämre . Jag tror att självmorden kommer öka i Sverige med när bankkrisen kommer, precis såsom skett i t.ex i Grekland och Spanien .

Jag läste bloggaren Cornucopia igen och han tjatar vidare om att folk måste “amortera”. Men amorterar folk, dvs dödar alla sina “skulder”, dödas pengarna och inga pengar kommer finnas kvar, vilket leder till depression och deflation (som 30-talets depression då penningmängden minskade med 1/3). Cornu har fortfarande inte förstått (eller troligare; låtsas inte förstå) att utan bankernas påhittade skulder finns knappt några pengar mer än de ynka sedlarna och mynten som finns kvar.

Vi har mao den paradoxala situationen där mer påhittade skulder måste skapas för att det ska finnas tillräckligt med pengar i samhället så att folk ska må bättre – men när folk blir mer skuldsatta mår de sämre. Det problemet har bankerna löst genom att bygga diverse pyramidspel där folk inbillar sig att de är rika fastän de är “skuldsatta” upp över örona. Megaexemplet på ett sådant pyramidspel är bostadsmarknaden som helt bygger på att bankerna kan drar in fler och fler skuldslavar in i pyramidspelet och få dem att tro att det alltid kommer finnas en ny skuldslav efter något år som är villig att sätta sig i än högre skuld till bankerna. På så sätt kan illusionen om att bankernas skuldsättning skapar “värdeökningar” hållas uppe (fast det egentligen bara är fråga om riktad inflation som bankerna skapat).

Cornu låtsas givetvis inte se ovan heller – han lägger all skuld på de som dragits in i pyramidspelet istället – han lägger aldrig någon skuld på de som håller i och har skapat pyramidspelet – dvs bankerna med god hjälp av medlöpande politiker – kolla bara på Östros, Sundström, Åsbrink och inte minst: “den som är satt i skuld är inte fri”-Göran Persson (givetvis är Borg, Reinfeldt etc lika skyldiga – det finns inga politiker kvar oavsett färg – vi borde byta namn på dem och kalla dem för vad de är – bankprostituerade). Cornu är givetvis en medlöpare han med – med funktionen att lägga skulden på de bedragna istället för att ställa bedragarna till ansvar.

Henry Ford hade helt rätt. Fattade bara folk hur totalt utsugna de blir av banksystemet skulle det bli revolution i morgon dag.

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and money system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford”

Tillägg: Jag måste nog lägga till även bloggaren Flute i samma korg som Cornu – han tangerar ibland till att belysa pyramidspelets uppbyggare lite grann men mest skyller han bobubblan på annat (progressiva avskrivningar, revisorer, byggbolag etc etc) men är tämligen tyst om den stora elefanten, bankernas, bedrägeri i att bygga pyramidspelet kallat ”bostadsmarknad”. Flute är en ”snällare” mindre aggressiv variant av Cornu mao, som riktar sig till en annan målgrupp med i princip samma budskap..

—————–

Nedan filmer ger en bra intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

6 thoughts on “Enligt bankerna är den som är satt i skuld fri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s