Börsen är ingen marknad

Som jag skrev tidigare finns det ingen ”valutamarknad” då dollarn står för 85% av världshandeln och då  alla digitala dollar måste gå igenom New York och FED. Dollarns värde är inte marknadsbaserad –  dollarn står på en kombinerad olje och vapenmyntfot och är som sagt extremt centralstyrt där all trafik måste gå igenom USA:s centralbank (FED). Men dollarn stöttas även på andra sätt.

Jag tänkte försöka leda i bevis att då  ingen valutamarknad finns kan heller ingen marknad på börsen finnas.  Börserna runt om i världen används för att backa upp dollarn.

Media tvångsmatar oss med obegripligheter angående börserna. En börs har växlande temperament (sur, glad etc),  drabbas av olika väderfenomen (t.ex mörka moln). För att tyda dessa tecken finns finansiella ”experter” som oftast blir slagna av apor i att kunna förutse börsutvecklingen. Dessa ”experter” ritar ”svarta svanar”, dödskors etc utifrån mer eller mindre lustig statistik.

Men trots att börsen verkar vara totalt obegriplig är den allvetande i sin vishet. Börsen påstås nämligen vara en marknad där en osynlig hand styr med en vishet som endast en gud kan besitta.

Ovan är, som sagt, obegripligt och jag har aldrig lyckats se någon logik i det hela. Jag har alltid tyckt att det funnits drag av religion i tron på att börsen är en marknad. En religion där speldjävulen fått människor att spekulera i hopp om att ”satsa” på rätt aktier och hiva hem storkovan.

Men faktiskt tror jag på den ”osynliga handen”. Det är dock inte Adams Smiths osynliga hand som styr börsen – det är dollarhegemonin som styr. Men man kan tro att det är ingen som styr då det på ytan tycks vara totalt kaos och totalt omöjligt att förutse börsen (travet verkar betydligt lättare satsa på). Men kaoset har alltid en vinnare – dollarn.

Jag har tidigare skrivit om att  dollarn gynnas när länder destabiliseras. . Ett destabiliserat lands valuta kraschar och hålet kan ersättas av dollar. Vissa länder har t.om ersatt sina egna valutor med dollar och har i praktiken blivit  koloniserade av USA. Kallas dollarization. Sedan har vi så klart vapenhandeln där USA faktiskt är världsledande och producerar något. Vapenhandeln sker i dollar och att skapa maximalt med konflikter och stödja båda sidor är också också bra för dollarhegemonin och efterfrågan och  värdet på dollarn kan hållas uppe på det sättet.

Samma sak gäller börsen. ”Plunge Protection Team” (googla gärna) är till för att se till att stötta upp börsen i USA genom diverse manipuleringar och uppköp. Att detta egentligen är för att hålla upp dollarns värde är ju uppenbar då USA:s börshandel sker i dollar. Plunge Protection Team är en inte så ”osynlig hand” i detta.

Men jag tror att att Plunge Protection Team har en till funktion där de dessutom samarbetar med typ Sorros och grabbarna av de ”utvalda”. Den funktionen är nog mer dold än den lite mer synliga handen som Plunge Protection Team ”visat” upp.

Antag att det finns två börser i två olika länder. Antag att en spekulant får  tips  från ”säkert” håll  (låter lite som från travet 🙂 ) om att det finns aktier i det andra landets börs som kommer stiga i värde. Spekulanten kommer då sälja sina aktier i det egna landets börs och försöka köpa aktier på det andra landets börs. Men då 85% av världshandeln sker i dollar så kommer dollar med stor sannorlikhet användas som en mellanstation mellan de två olika ländernas  börser. Dvs efterfrågan och därmed värdet på dollarn gynnas ju mer trafik det är mellan de olika börserna som ligger i länder utanför USA.  Ju oftare kapital flyttas desto oftare kommer dollar användas och desto större efterfrågan kommer det bli på dollarn vars värde då kan hållas uppe. Mao ju mer schizofren, flyktig och obegriplig börserna är desto oftare flyttas pengarna runt och desto oftare används dollar. Plunge Protection Team med hjälp av Soros (och de övriga grabbarna av de ”utvalda”)  uppgift är därför att skapa så mycket röra och rörlighet som möjligt – fram och tillbaka mellan börserna för då används dollarn maximalt. Ju mer spekulation, kapitalrörlighet och kaos desto bättre för dollarn som måste användas i transaktionerna. USA är mao intresserad av att rouletthjulet snurrar så snabbt som möjligt. Och de som snurrar roulettehjulet är säkert Plunge Protection Team och definitivt Soros och de andra utvalda grabbarna.

Finns det verkligen någon som tror att ovan har något med ”marknad” att göra? Det är ett riggat spel hela skiten. Och det är ett spel som i grunden är till för att värdet på dollarn ska kunna hållas uppe så att USA kan parasitera vidare.

Samma argumentering gäller givetvis även t.ex valutaspekuleringar. När någon ska spekulera i en valuta måste de växla genom banksystemet så att dollar används som mellanled. Runt 95% av alla transaktioner i världshandeln är ren finansiell spekulation och har inget med reell ekonomi att göra. Det ”fria kapitalet” är mao inte  ”fritt” och det är ingen marknad – men det finns definitivt en osynligt hand som håller USA på fötterna. Men världen börjar se igenom bluffen och det kommer bli en mega-plunge.

—————–

Nedan filmer ger en bra intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

 

 

Annonser

13 thoughts on “Börsen är ingen marknad

 1. Ryssarna överger dollarn som svar på sanktioner. Intressant mening:
  ”This is only the first step, declared Andrei Kostin, the president of VTB, another bank previously sanctioned:

  “We have been moving towards wider use of the Russian rouble as the currency of settlement for a long time. The ruble became fully convertible quite a long time ago. Unfortunately, we have seen predominantly negative consequences of this step so far revealed in the outflow of capital from this country. The influx of foreign investments into Russia has been speculative and considerably destabilizing to our stock markets.”

  Ryssarna ser mao helt klart kopplingen mellan spekulationen och aktie”marknaden”. Och de vill skydda sig. Vem kan klandra dem? USA kan med sin dollhegemoni sänka (eller höja) vilken börs som helst då endast USA sitter med förmågan att skapa dollar från ingenting.

  Putin Flushes the US Dollar: Russia’s Gold Ruble Payments System Delinked from Dollar?

  • Intressant. Samtidigt som ryssarna nu backar med trupp från Ukrainas gränser så backar de också från dollarn. Det är stora schackdrag som spelas nu.

   • Japp! Och tyst det är i mediahuset. T.o.m tomten Cornu tassar runt den heta gröten utan att våga röra den. Har han någonsin haft ett seriöst inlägg om dollarhegemonin?

  • Japp, den där robothandeln är inte passiv – den är aktiv och, precis som Lewis säger, riggad. Från ett dollarperspektiv är det ju alltid maximerat att så många bollningar sker som möjligt så att efterfrågan på dollar kan hållas uppe.

   Lite of topic
   Lite skoj! Jag tog en skärmdump från SvT där ökade bopriser förklaras med:
   ”Förklaringen lågt utbud kombinerat med stor efterfrågan”

   Bara två artklar nedanför kan man läsa:
   ”Ökad utlåning till hushåll ”


   ”Utlåningen till svenska hushåll ökade med 5,1 procent till 2 915 miljarder kronor i februari jämfört med samma månad ett år tidigare, enligt SCB. ”

   Följer man den länken står det:
   ”Bostadslånen stod för 81 procent av den totala utlåningen till hushåll och ökade med 120 miljarder kronor i februari jämfört med ett år tidigar”

   Dvs bankerna skapar prisuppgången genom att ha riggade skuldslavsauktioner där bankerna ”lånar ut” sina egna skulder som de låtsas vara kronor. De nya ”pengarna” som banken hittar banken på vartefter så att den som ”vinner” budgivningen får bli störste skuldslav åt banken.

   Ibland blir man förvånad över hur öppet de ljuger. Bostadsmarknaden är också maximalt riggad.

   Matt Taibbi är också inne på att allt är riggat

  • Ja, det kan man fråga! När ska folk vakna? 🙂

   Verkar som de snurrar roulettehjulet än snabbare för att hålla liv i börsen (och därmed dollarn – ju fortare hjulet snurrar desto oftare används ju dollar och därmed hålls efterfrågan på dollar uppe genom att skapa illusioten att snurrandet i sig skapar framtida vinster).Tydligen är det enligt vissa ”experter” på vippen att hjulet lossnar nu:
   Stocks On Speed: Leverage Spikes, As Does Risk Of Crash (Look At That Insane Chart!)

   Ekonomi har blivit dårskap på speed med väldigt lite anknytning till reella värden eller verkligheten. Att ekonomi egentligen betyder hushålla har ekonomerna totalt glömt bort i sitt kollektiva vansinne.

 2. Intressant läsning. Håller inte med om guldvurmeriet men annars finns många guldkorn ( 🙂 ). Visste faktiskt inte det här om Cypern som ju faktiskt förklarar en del.

  ”First was the attack against Russian Gazprom in Cyprus. It was a hidden attack made to look like a bank confiscation event. Notice no bank account confiscations outside the small but important island nation. The entire Russian banking clearance system had been done through Cyprus”

  Så det var ett sätt att se till att alla clearingvägar leder till dollarn och Rom (ursäkta, New York och FED skulle det stå).
  Jim Willie: Ukraine is the Waterloo Event for the US Dollar!

Kommentarer inaktiverade.