De enda Cornucopia inte skyller på är bankerna

Det är intressant att läsa Cornus fortsatta förfall. Jag brukar inte läsa vad han skriver bara kolla antalet kommentarer och det minskar stadigt. Nu läste jag dock ett av hans blogginlägg om vad som skapat bostadsbubblan enligt Cornu.

Många ”penningsystemshaverister” har blivit sinnessjukförklarade av Cornu genom åren när de kommenterat på Cornus blogg.  Cornus senaste  blogginlägg (där Cornu som vanligt är ute och cyklar) blir därför i lite perspektiv komiskt. För några år sedan hade Cornu och hans stödtrupper föraktfullt pissat på likalydande kommentarer. Cornu börjar så smått vända kappan efter vinden och har tidvis börjat kalla boskuldslavarana just för skuldslavar (istället för det nedlåtande epitet ”BåLåneTorskar”). Bloggaren ”Nonsensikvadrat” har tidigare förutspått att Cornu sakta skulle smyga sig till sanningen istället för att fortsätta ljuga.

Men Cornu är inte där än. Han fortsätter skydda bankerna så gott det går, vilket blir allt svårare. I sitt blogginlägg skriver han att räntan skapar ”felallokeringar” och att bostadsbubblan är kommen från räntan. Han påstår också att bubblan är skapad av den ”socialistiskt styrda och garanterade bostadsmarknaden” och bla, bla, bla

Som vanligt är det inte så intressant vad Cornu skriver angående penningsystemet. Det som är mer intressant är vad han utelämnar. Vad nämner han inte denna gång? Jo, t.ex

* Att det inte är räntan som skapar högre priser utan bankernas påhittande av skulder i form av nytt kontopåhitt. Från SvT:

”Bostadslånen stod för 81 procent av den totala utlåningen till hushåll och ökade med 120 miljarder kronor i februari jämfört med ett år tidigare. För bostadslån låg därmed tillväxttakten på 5,4 procent under månaden”

Men enligt Cornu är det inte ovan som pumpar upp priserna – det är räntorna (i kombination med  någon socialistisk överförmynderi – att bankerna har blivit för lössläppta iom kreditavregleringen 1985 vill Cornu inte låtsas om)

http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/okad-utlaning-till-hushall

* Att storbankerna innehar ett kartellmonopol på centralbankkontona och på sätt kan strypa allmänhetens tillgång till statliga skuldfria pengar (dvs kronor)

* Att penningsystemet därför knappt innehåller några kronor längre

* Att penningmängden till 97% istället har ersatts med bankernas skulder till kontoinnehavare på kronor (detta då det enda som kan finnas på ett kundkonto är bankernas skulder till kontoinnehavaren på kronor – banken kan, i ytterst begränsad omfattning, betala sina skulder om inte alltför många kontokunder plockar ut sina fordringar på banken, t.ex från bankomaten).

* Att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder på kronor till konton – banken KAN INTE låna ut kronor till konton – detta då, återigen, bankens konto ENBART kan innehålla bankernas skulder på kronor och inget annat.

* Att ovan faktum innebär att bankerna sammanlagt är lika skuldsatta som alla skuldslavar tillsammans som bankerna satt i skuld med bankernas egna skulder.

Jag skulle kunna fortsätta men jag tror läsaren vid det här laget nog själva kan se vem Cornu tjänar.

Vilka mer villfarelser och nonsens vill Cornu mer få oss att tro på?

* Jo, t.ex att det inte är banken som hittar på kontopåhittet – det är kunden som på något oförklarligt sätt har rätt att kladda som de vill i bankernas bokföring genom att manipulera balansräkningen och hitta på ”lån”på ickeexisterande kronor.

* Att bankernas skulder på kronor till kontoinnehavarna (dvs kontopåhittet) är mer pengar än de kronor banken är skyldig sina kontoinnehavare.

Även här skulle jag kunna fortsätta men det räcker nog för att visa på Cornus agenda.

Jag tycker Cornu allt mer påminner om Carl Bildt. Båda tror att bara man har tillräckligt hög stjärtföring och är tillräckligt arrogant, nedlåtande och överlägsen så behöver man inte ha några argument för att få trovärdighet. Sedan spelar det ingen roll hur många gånger Cornu (eller Bildt) skitigt på sig – det är högdragenheten som är poängen i det de skriver. Varken Cornu eller Bildt bryr sig om att alltfler ser igenom deras  ”peta näsan i vädret” och spela skitförnäm-retorik – de fortsätter skita på sig med samma högdragna min.

Det är faktiskt ett nöje att beskåda Cornus fortsatta haveri.

—————————–

Nedan filmer ger en bra intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

Annonser

6 thoughts on “De enda Cornucopia inte skyller på är bankerna

 1. Jag slutade läsa Cornus sörja för ett par år sedan. Det enda som kanske är sant är väl att han driver Sverige största ekonomiblogg, vilket i sin tur säger en hela del om hans läsare.

  En annan aspekt är att:

  Från SvT:
  ”Bostadslånen stod för 81 procent av den totala utlåningen till hushåll och ökade med 120 miljarder kronor i februari jämfört med ett år tidigare. För bostadslån låg därmed tillväxttakten på 5,4 procent under månaden”

  …vilket i sin tur innebär en dubbleringstid på 13 månader, om det skulle kunna fortsätta så länge?

  • Nä, jag brukar inte heller läsa honom. Jag bara kollar hur kommentarssiffrorna dalar.

   Verkar som om de på SvD har lite svårt att räkna? 🙂 Dessutom kan ju, som sagt, bankerna aldrig ”låna ut” kronor till konton då kontona per definition bara kan innehålla bankernas skulder på kronor till kontoinnehavarna.

 2. Hans fullständigt besinningslösa, etablissemangslismande rysshat var vad som gjorde att jag inte längre står ut med att läsa hans blogg.

 3. Ryssland har redan på förhand vunnit kriget mot USA/NATO/EU/IMF, och du har för länge sedan vunnit kriget mot Cornu! 🙂 En gemensam valuta lär vara på gång för Ryssland och Kina, sen är det ajöss med dollarn (och vi andra i släptåget). Det blir väl dock ingen BRICSO eftersom tre bokstäver fattas. Har du kollat av läget på den fronten på sistone?

  • Jo, lite grann. Europa lär få frysa häcken av sig i vinter om de inte ändrar sig snart. Ryssarna försöker bryta upp pakten mellan Europa och USA genom att t.se till att Gazprom säljer olja i euro istället för dollar. Ryssarna sträcker fram handen till EU genom att erbjuda försäljning av olja/gas i euro. Ryssarna kan lika gärna använda andra vägar än euro. Om galningen Bildt får fortsätta sin dårskap kan Ryssarna enkelt strypa gas och olje-leveranserna till väst. Tyskarna är betydligt mer pragmatiska och håller på att bygga en järnväg som en ny ”silkesväg” som kommer förbinda Ryssland, Tyskland och Kina.

   Hela USA:s taktik har gått ut på att bryta upp Eurasia och härska genom att söndra. Brzezinski skrev redan 1997 i ”The Grand Chessboard”:

   ”Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire.”

   Imperiet USA följer Brzezinskis plan och Brzezinski hade en föregångare i Brittiska imperiet, Mackinder, vars ideologi Brzezinski plagierat. Mackinder skrev i sin bok, ”Democratic Ideals and Reality”:
   ”Who rules East Europe commands the Heartland;
   who rules the Heartland commands the World-Island;
   who rules the World-Island controls the world.”

   Så USA:s geopolitiska spel går ut på att söndra och härska detta område, precis som Britterna gjorde, så att Eurasia aldrig kan samarbeta, ha gemensamma mål och intressen. Nyttiga idioter som Cornu stämmer in i kören av prestituerad media och hjälper till (om Bildt är en nyttig idiot eller bara har allmänna psykopatdrag låter jag vara osagt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s