Det verkar som om Riksdagsman J Andersson har blivit tyst(ad?)

Tillägg:
Tydligen är det extremt svårt för vissa att smälta att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och ALDRIG kronor till kundkonton. Jag har all förståelse för detta då det verkar helt förnuftsvidrigt att någon kan ”låna ut” sina egna skulder och ta ränta på det – men det är de facto vad bankerna gör.

Här är en mycket enkel härledning och bevis på att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder när de påstår sig ”låna ut” till kundkonton.

1) Kundernas konton skrivs på skuldsidan på bankens balansräkning

2) Vid uttag, t.ex från bankomater, betalar bankerna sin skuld på kronor till kontokunderna

Ovan är bevis på att kundkontona är bankernas skulder och inget annat. Om banken påstår sig ”låna ut” till kontot kan mao banken inget annat ”låna ut” än sin egen skuld. Vilket skulle bevisas.

Slut på tillägget

———

Jörgen Andersson(M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, lovade att han skulle svara på mina och läsarnas frågor för 10 dagar sedan angående penningsystemet i allmänhet och Chicagoplanen i synnerhet. Han skrev att han skulle svara i påskhelgen men det gjorde han inte. Istället för att svara inbjöd han mig och läsare av bloggen att komma till Stockholm och citat ”grilla” honom – även på den punkten har Jörgen blivit tyst.

Jag skrev därför följande kommentar på hans blogg för ett par dagar sedan. Jörgen behövde godkänna min kommentar innan den postades. Jörgen har fortfarande inte släppt igenom min kommentar så jag publicerar den här istället.

”I väntan på att du ska svara på min blogg, Jörgen (vilket du lovat) så kanske du kan läsa Martin Wolfs artikel i Financial Times. Han är också ”omstörtande” (vilket du påstår Chicagoplanen är) . Han skriver bl.a:

“Strip private banks of their power to create money”:

”Business Insiders” är t.o.m än mer ”omstörtande”:
”BAN ALL THE BANKS: Here’s The Wild Idea That People Are Starting To Take Seriously”

Båda artiklarna borde kunna hjälpa dig att bli av med din tro på att penningmultiplikatorn finns.  Business insider skriver t.ex:

”How Do Banks Work?

The reality is that banks don’t make loans out of existing deposits. When a bank gives you a mortgage (or any other loan) it doesn’t go into its vaults to see if there’s cash available that someone else has deposited. Instead, the bank digitally (almost like magic) credits your account with the amount you need to pay for the home.”

Wolf tar upp samma sak i Financial Times.

Du kan väl i alla fall svara på frågan varför du tycker det är ”omstörtande” att börja använda kronor igen i kontosystemet (vilket vi kunde med Postgirot fram till 2002). Även om du duckar för alla andra frågor du lovat besvara så borde du väl kunna besvara den på min blogg,. Väntar på svar. Men om vill du kan vi ta diskussionen på din blogg istället. Länk till min blogg nedan:

http://tinyurl.com/n3x7gc5

Det verkar ju som att Jörgen valt(?) att förbli tyst. Det kanske inte är så konstigt – gå in i vilken valstuga som helst inför valet och fråga om penningsystemet så kommer du upptäcka samma förvirrande tystnad (oavsett parti). Man kan förstå tystnaden i valstugorna då de troligen inte har en aning om hur betal och penningsystemet ”fungerar”. Men det kan inte Jörgen skylla på längre. Att veta men välja att vara tyst är att vara delaktig.

Här är inläggen som fått Jörgen tyst:

Chicagoplanen diskuteras i Riksdagen

Jag käftar med riksdagsman J. Andersson om Chicagoplanen

(ovan inlägg är troligen viktigast då läsare ställde en massa bra frågor i kommentarerna)

Ekonomer har svårt med den enklaste logiken

J Andersson (M) tycker det är ”omstörtande” att börja använda kronor som betalmedel igen

Enklaste lösningen vore att tillräckligt många slutade betala sina “lån”

Ska jag vara ärlig tror jag att Jörgen smitit med svansen mellan benen (frivilligt eller så har han blivit tillsagd) då han märkt att det här var ett ämne han inte kunde svamla sig ur.

Som jag skrivit tidigare är hela betal och penningsystemet inget annat än ett bedrägeri förklätt i konstlad komplexitet byggt på lögner. Mitt språk kanske inte alltid är så vackert men det är det enda sättet jag har förmåga att belysa nakenheten i bedrägeriet på. T.ex  Peter (som har bloggen Intressanta nyheter) har ett annat, mindre konfrontativt, sätt att skriva på som kanske är mindre anstötligt för vissa. Men det spelar ingen roll hur vi fungerar och vilket språk vi använder, vi kan komplettera varandra. Det enda viktiga är att vi klär av bedrägeriet tolkningsföreträdet som förespråkarna  (medvetna eller omedvetna)  har byggt av lögner och tomma fraser. För ifrågasätter man luftbygget av svammel kan de inte bli annat än tysta – såsom Jörgen blivit.

What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddy

Slut på inlägget

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

14 tankar om “Det verkar som om Riksdagsman J Andersson har blivit tyst(ad?)

 1. En politiker som får sin bluff synad lägger alltid locket på och hoppas att tiden gör att obekväma frågor hamnar i glömska. Tyvärr får nog riksdagsman J Andersson finna sig i att bli en jagad normalbegåvad politiker så länge som han försvarar sin tokiga hållning gällande penningsystemet.

  Eller så har han låst in sig i sitt rum på Helgeandsholmen och läser in hela din blogg plus ytterligare information i ämnet och återkommer som en upplyst man. Tveksamt dock 😀

 2. Bra blogg o grymt viktigt ämne, Tack!

  Hur gör vi för sprida kunskapen?
  Jag mailade Lillemets o tackade o fick svar. Hon trodde dock mitt förslag om informationsdag
  i riksdagen om dessa frågor med obligatorisk närvaro f alla riksdagsledamöter + direktsändning
  & sammandrag i rikstäckande TV kunde bli svårt att genomföra……

  Om 100 pers mailar ett par länkar om penningsystemet t alla i riksdagen kanske några tänker till?

  • Tack!
   Bra initiativ! Skulle vara skoj att fixa ihop Lillemets och Jörgen t.ex här. Undrar om Jörgen skulle kunna tvingas fram från sitt gömsle om Lillemets bad honom bemöta här.

  • Ingen dum ide, green! En annan sak som jag funderat på är att mailbomba journalister när det blir dags för dem att traska runt i valstugorna och ställa intressanta frågor som folket gärna vill ha svar på. Om alla skriver ”Jag vill gärna ha svar från partierna hur de ser på penningsystemet, d v s bankernas självgenererade rätt att skapa betalningsmedel ur intet” samt bifoga en länk till Bank of Englands publikation, The Guardians och Finacial Times’ och Business Insiders artiklar.

 3. Gjorde ett tillägg

  Tydligen är det extremt svårt för vissa att smälta att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och ALDRIG kronor till kundkonton. Jag har all förståelse för detta då det verkar helt förnuftsvidrigt att någon kan ”låna ut” sina egna skulder och ta ränta på det – men det är de facto vad bankerna gör.

  Här är en mycket enkel härledning och bevis på att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder när de påstår sig ”låna ut” till kundkonton.

  1) Kundernas konton skrivs på skuldsidan på bankens balansräkning

  2) Vid uttag, t.ex från bankomater, betalar bankerna sin skuld på kronor till kontokunderna

  Ovan är bevis på att kundkontona är bankernas skulder och inget annat. Om banken påstår sig ”låna ut” till kontot kan mao banken inget annat ”låna ut” än sin egen skuld.
  Vilket skulle bevisas.

 4. Detta har tydligen föreslagits ngnstans på denna blogg:

  ”Tänk om det var folkomröstning och folket fick valen:
  1) Antingen låter vi, såsom nu, privata banker hitta på krediter som de skuldsätter
  stat och kommun med och folket får betala skatt för att betala dessa påhitt,
  eller
  2) Staten skapar skuldfria pengar och spenderar ut till allmänna nyttigheter där det i demokratisk ordning röstas om att vad vi ska satsa på och vi slipper betala skatt till bankerna.

  Hur skulle du rösta?”

  Vore inte det ett enkelt o tydligt sätt a föra ut penningfrågan
  t folk i allmänhet?
  Kompletterat m t ex ett par länkar typ Positiva pengar
  o Public banking.

  Vi börjar ju bli många i bloggosfären s är ense om detta men det måste ut!!
  Vore otroligt bra om vi fick ut det redan i valen i år.
  Det leder ju oxå till frågorna om BNP/tillväxt, medborgarlön/arbetsfördelning/
  livskvalité, energi mm. Får vi en ändring kanske inte PeakEvrerything blir så
  svår.
  Ska vi mailbomba alla riksdagledamöter o media lr vad ska vi göra?
  Kom gärna med förslag!

  Tanke s gnager i bakhuvudet:
  Om nu Sverige skulle låta trycka sina egna, skuldfria svenska kronor,
  vad skulle hända?
  Skulle världens alla Sorosar valutakriga oss tillbaka t medeltiden?
  Eller skulle vi bli en ledstjärna?

  • Jo, håller med! det borde ut och det är den absolut viktigaste reformen som kan genomföras.

   ”Om nu Sverige skulle låta trycka sina egna, skuldfria svenska kronor,
   vad skulle hända?
   Skulle världens alla Sorosar valutakriga oss tillbaka t medeltiden?
   Eller skulle vi bli en ledstjärna?”

   Om du kollar in Libyen, Irak, Sudan, Syrien etc har de alla en gemensam sak allihop – de hade självständiga centralbanker som inte var kopplade till BIS. Det hela är uppbyggt som ett spindelnät och i centrum sitter spindeln dollarn som fångar in alla som försöker fly. Jag skriver lite på Birger Schlaugs blogg om vad som skulle hända och hur gangsterväldet är uppbyggt. Jag tror det sammanfattar det ganska bra:
   Sa vi skicka containrar med kex över Atlanten – eller ska vi byta recept?

 5. Ok, tack.
  Så ett litet samtal fr BIS t NY FED så står vi där m skinande nya enkronor
  o får inte köpa dollar f a handla på världsmarknaden….

  1. Vad tror du om IMF`s SDR valuta/råvaror/mm-korg?
  Låter ju mer rättvis men finns där ngn dold centralbanksteragenda?

  2. BRICS nya valutahandelssystem, den ingår väl i den vanliga centralbankskomplotten?
  Jag misstänker dimridå i strävan e en världsvaluta.

 6. Genomled nästan en timme av Partiledardebatten.
  Åsså kom jobbfrågan, samma Arga leken mellan höger o vänster.
  Börjar bli superfrustrerad ö a man inte diskuterar utifrån verkligheten där vi ÄR.
  Vi är redan nu fler än vad d finns jobb o d kommer a öka.
  Automatisering går i rasande fart, även tjänstemän förlorar jobbet.
  Tänk en öppen diskussion om vad vi ska vi göra nu, utan partitjafs…..
  Ska vi dela jobb, 30tim vecka, medborgarlön lr vad?
  ”Samma tänkande som skapade problemet, kommer inte
  att lösa det.” Einstein

  • Jag tror även det har med pengar att göra. Pengar är bara ett sätt att förmedla värden på och får vi mer fritid genom medborgarlön kan vi använda andra sätt att förmedla värden där vi kringgår det nuvarande som grundar sig på att banksystem kan inhäkta skuldslavar. Vi skulle t.o.m kanske kunna skapa lokala valutor som helt kringgår bankernas skuldslavsystem. Ofta kanske vi inte ens skulle behöva använda pengar alls då vi skulle hinna med att hjälpa varandra.
   Systemet är uppbyggt på att bankerna slänger in människor i ekorrhjulet så att de ska jaga ikapp fullständigt påhittade skulder som banksystemet skapat. Då politiker (medvetet eller omedvetet) är en del av parasitmaffian så vill de att systemet fortlever.

   I USA tror dom att 50% av alla jobben kommer försvinna till robotar inom en 20 års period. T.o.m McDonalds kommer skötas av robotar. Snart kommer byggjobbarna också försvinna. Carina skickade det här om en gigantisk kinesisk 3D-skrivare som kan skriva ut 10 hus om dagen.
   http://rt.com/news/155220-3d-printer-houses-china/

   Så att vi måste jobba så djävla mycket med allt fler alltmer meningslösare jobb är för att parasiterna som inget gör alls ska kunna suga ut oss. Vi ska inte bli fria helt enkelt.

 7. Ping: En Kristi Flygarereflektion… | Autentopia Blogg

 8. Ping: Tre lögner i en mening av banken då banken påstår sig ”låna ut” | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s