Bankernas vinster mäts i ökat skuldslaveri

Vad räknas bankernas “vinster”” i? Bankerna får ju inte ett ökat innehav av kronor (detta då kronor bara utgör runt 3% av penningmängden och knappt har ökat alls de senaste åren – fysiska kontanter har väl t.o.m minskat). Inte heller kan det som står på kundkontona (dvs det som används som surrogat för kronor som betalningsmedel) vara bankens vinst då detta alltid  är bankens skuld och följdaktligen alltid skrivs på bankens skuldsida på balansräkningen. Vad skrivs då på bankens tillgångssida på  balansräkningen? Jo, bankens skuldslavar och de påhittade skuldpapper som dessa skrivit på för att få “låna” ingenting i form av kontokludd. Så bankernas vinst mäts i hur mycket de kan öka skulderna och därmed skuldslaveriet till bankerna i samhället genom att “låna ut” ingenting (minst av allt kronor).

Och för att folk inte ska syna bluffen (genom t.ex bankrusningar) måste bankerna hela tiden öka mängden skuldslavar för att vinsten ska öka. Så bankerna måste ”låna ut” alltmer av ingenting för att hålla uppe illusionen av att bankerna lånat ut kronor till kontona så att det ser ut som banken går med vinst. Men när bankerna ökar tillångssidan (genom att häkta in alltfler skuldslavar) ökar banken samtidigt skuldsidan med samma belopp (detta då kontopåhittet som banken kluddar på ”låntagarens” konto alltid är bankens skuld). Av ovan förstår man att systemet måste växa, såsom alla pyramidspel, för om kontoinnehavarna förstår hur skuldsatta och illa ställt det är med bankerna skulle de rusa till banken och kräva att banken betalar sina skulder (genom t.ex bankomatuttag). Pyramidspelet måste växa oavsett om bankernas ränta ens existerar.

Nationalisera skiten – ha skuldavskrivningar och släpp skuldslavarna fria – det här pyramidspelet har pågått länge nog. Se sedan till att endast kronor får användas som allmänna betalmedel och att bankernas skulder (dvs kontopåhitt)  förbjuds som surrogat till kronor. När staten nationaliserat bankerna kan staten se till att kontona kan innehålla kronor genom att kontona ligger på Riksbankens kontosystem. Om banker sedan ska få starta sin verksamhet igen ska de göra vad de lurar i folk att de gör idag – låna ut kronor som existerar.

Slut på inlägget

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

7 thoughts on “Bankernas vinster mäts i ökat skuldslaveri

 1. Går inte att syna bluffen eftersom Riksbankens mandat om ‘finansiell stabilitet’ garanterar att storbankerna aldrig får slut på pengar. Det finns inga bankrusningar, det är inget hot överhuvudtaget för bankerna. Sanningen är att bankernas påhittade kontosiffror ÄR pengar i sig tack vare Riksbanken. Specialdesignat skuldslavsystem, 97% av svenska folkets besparingar beslagtagna av bankerna genom penningförfalskning som mestadels lånats tillbaka till folket mot avgift.

  När ska folket vakna? Hade Reinfeldt rätt när han kallade svenska folket det sovande folket? Verkar helt klart så.

  • Nä, precis! Systemet är skapat så att bankernas skulder (dvs kontopåhitt) räknas in i penningmängden och Riksbanken har mandat att se till så att bankerna slipper behöva betala sina skulder till kontoinnehavarna. Skuldslavarna som bankerna häktat genom att ”låna ut” kontopåhittet måste dock betalas av oavsett sociala konsekvenser.

   Helt sjukt att bankerna skyddas av Riksbanken i detta bedrägeri med att ersätta kronor som allmänt betalmedel med bankernas egna skulder (dvs kontopåhitt)l. Och hela den ”finansiella stabiliteten” grundar sig på att bankerna ska slippa betala sina skulder. Tvingas bankerna betala sina skulder (såsom alla måste enligt bankerna själva) så rasar hela systemet om inte Riksbanken skyddar bankerna . Som du skriver fyller Riksbanken på med kronor till bankerna om de hotas och tvingas betala sina skulder – såsom vid bankrusningar..

   Och snart existerar knappt kronor längre som betalningsmedel när det ”kontantlösa samhället” genomförs. Då har bankerna lyckats med bedriften att sätta hela samhället i skuld till bankerna genom att bankerna ”lånat ut” bankernas egna skulder till kunderna (dvs ”lånat ut” kontopåhitt). Hela penningmängden som går att använda som betalmedel kommer då bestå av bankskulder och ingen kommer längre kunna använda kronor.

   Som sagt, folk sover!

 2. Hej Lincoln och Dave. Först, tack vare era bloggar har mitt medvetande och intresse kring vad pengar är väckts. Bland annat har jag fått upp ögon för den stora mängd finansiell statistik som SCB tillhandahåller.

  Så nu har jag en fråga som ni kanske kan svara på:

  Kollar man på statistiken för den monetära basen ser man att riksbanken har emitterat riksbankscertifikat vid krisen 1993 fram till början 1997, 2008 fram till mitten av 2010. Vad har dessa certifikat för funktion? Är det ett symptom på att det saknas likviditet i banksystemet och att riksbanken måste gå in och stötta bankerna?

  Det intressanta är att från början av 2013 så har riksbanken börjat emittera certifikaten igen!

  Länk till statistiken. Montera basen 2.6

  http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Finansmarknad/Amnesovergripande-statistik/Finansmarknadsstatistik/Aktuell-Pong/37270/284953/

  Värt att notera är att mängden utestående sedlar och mynt inte har varit lägre sedan 1998.

  /Stefan

  • Tack själv och tack för informationen. Tydligen börjar bankerna misstro varandras bostadsobligationer igen såsom de gjorde 2008 (och 1993). Bankerna slutade acceptera varandras bostadsobligationer som ersättning vid övertagande av en annan banks skuld (vid clearingen) och krävde centralbankspengarna i form av kronor från centralbankskontona (fast de vill hellre kalla det ”likviditet” för att dölja att det finns olika sorters pengar och att bollandet av bostadsobligationer mellan bankerna egentligen inte ens är betalning med pengar – det är en form av byteshandel). 2008 köpte staten upp hälften av alla bostadsobligationer och stoppade in 500 miljarder kronor på storbankernas centralbankskonton och då dessa har ett kartellmonopol på centralbankskontona så rann inga av dessa 500 miljarderna kronor ut i samhället – de var vara bara ett smörjmedel för att clearingen och betalsystemet inte skulle braka ihop (den sk Interbank Lending – vilket är ett till ordval som stark kan ifrågasättas).

   Så , jo, du är nog inne på rätt spår där i din tolkning av att Riksbanken börjat ge ut certifikat igen 2013. Bankerna misstror bostadsobligationerna som de utövar byteshandel med i clearingen – de vet att inte har de värden som de påstås ha utan är uppblåsta påhitt. Skulle vara intressant att se hur mycket av clearingen som sker genom byteshandel av bostadsobligationer och hur mycket de använder pengar (kronorna på centralbankskontona).

   Skrev lite om betalsystmet som bankernas håller i bara är en överkomplicerad och helt onödig form av byteshandel mellan bankerna av framför allt bostadsobligationer (men även andra ”värdepapper”) här:
   Bankernas betalsystem är mer byteshandel än ett penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s