SEB – banken som betalar skatt med sina egna skulder

Tillägg:

Jag uppmanar Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta om det är ok att SEB ”betalar”skatt med sina egna skulder. Jörgen har lovat att han ska besvara frågorna jag och Peter ställt. Men Jörgen har hitintills inte besvarat en enda fråga.  Jörgen har dessutom censurerat bort Peters kommentarer på Jörgens egna blogg. Peter har skrivit om Jörgens censur här:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

Jag ska försöka samla ihop alla frågeställningar som Jörgen är för feg (rädd om ”karriären”?) för att svara på i ett senare inlägg. Det verkar ju vara ganska klart vid det här laget att Jörgen föredrar att företräda bankerna framför demokratin.

————————

Som jag skrev tidigare borde allas skulder ses som pengar då bankernas skulder (dvs kundernas kontoinnehav) ses som pengar.

Men det finns en rangordning bland bankerna också. Högst upp på den tronar SEB då det är där alla skattekonton ligger. För det räcker inte med att folk måste betala skatt i form av SEB:s skulder till SEB:s skattekonton (bankgiro 5050-1055) – de andra bankerna måste betala skatt till SEB också.  Och de andra storbankerna måste betala skatt i kronor till SEB.  För SEB ser t.ex inte Swedbanks skulder (dvs Swedbanks konton) som något annat än vad de är – SKULDER! (det är bara vi andra utanför banksystemet som ska inbillas att de är kronor – bankerna själva ser aldrig en annan banks konton som något annat än  den andra bankens skuld). Så om Swedbank ska betala skatt duger inte Swedbanks konton för SEB – SEB vill ha kronor genom Swedbanks centralbankskonto.

SEB själv betalar dock skatt med sin egen skuld – detta då, som sagt, skattekontona ligger på SEB och SEB:s konton inget annat kan innehålla än SEB:s skulder.

Staten, genom Riksbanken, är mao bara ett serviceorgan åt SEB så att alla betalar skatt till SEB. Banker är privilegierade då de fått rätt att ersätta den ”suveräna” statens kronor mot bankernas skulder, dvs bankkonton, som betalmedel i samhället. Och högst upp, högt ovan staten, sitter SEB som alla betalar skatt till – SEB kan därtill kan betala skatt med sin egen skuld – ett suverän rätt inte någon annan storbank har. Den suveräne kungen i Sverige heter Wallenberg och till honom betalar alla undersåtar skatt – ja, t.o.m de andra storbankerna betalar skatt till Wallenberg

Läsare som inte vet hur centralbankskontona (de enda konton som kan innehålla kronor)  fungerar kan kolla in filmerna nedan om ovan ter sig kryptiskt så klarnar det nog.

Överkurs:

Fall 1)
Vad händer om du är en privatperson och har ett konto på säg Swedbank och ska betala din skatt? Jo, du gör en kontoöverföring från ditt konto på Swedbank till skattekontot på SEB. Men SEB vill inte ta över Swedbanks skuld (ditt kontoinnehav är ju alltid bankens skuld till dig). För att SEB ska ta över skulden kräver SEB kompensation i form av kronor från Swedbanks centralbankskonton. Swedbank skickar därför kronor från sitt centralbankskonto till SEB:s centralbankskonto i samband med att SEB tar över skulden. Swedbank blir mao av med kronor medan SEB får tillskott med kronor på sitt centralbankskonto.

Fall 2)

Säg att du har konto på SEB och ska betala din skatt. Skattekontona ligger ju också på SEB så SEB varken ökar eller minskar sin skuld om du gör en kontoöverföring inom SEB:s kontosystem. SEB behöver därför inte ta några kronor ifrån centralbankskontona i anspråk för att ta över en skuld från sig själv.

Systemet är uppbyggt så att SEB helt hålls under armarna av staten då alla kronorna på centralbankskontona ansamlas hos SEB genom skattesystemet. SEB själv behöver aldrig betala skatt varken för sig själv eller för sina kunders räkning

Slut på inlägget

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan filmer är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar  (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

3 tankar om “SEB – banken som betalar skatt med sina egna skulder

 1. Superinlägg, Lincoln – som verkligen sätter huvudet på spiken! Wallenberg är vår herre och alla vi andra är hans slavar. Ingves & co, Reinfeldt och alla de andra centralbanksmarionetterna (Jörgen Andersson inkluderad även om han inte fattar det själv 😉 ), domstolarna, myndighetsförtyckarna på AF, Fsk, socialens barntjyveriverksamhet och nödhjälpskontor, kommunpolitikerna, tjänstemännen och proletärerna. Det blir dessutom möjligt p g a personnummertricket – att vi luras att tro att vi är en papperskonstruktion och inte människor. Inte konstigt att allt fler vill skriva ut sig ur systemet genom att avregistrera sig på Skatteverket och utropa sina egendomar som suveräna. Norskan Ingunn Sigursdatter är en förebild i denna process: http://www.sigurdsdatter.com/

  Häromdagen skedde dock ett positivt genombrott i Johannesburg – en företagare fick rätt mot sin bank eftersom säkerheterna för de s k lånen är ompackade och sålda hur många gånger som helst, så att det inte längre går att avgöra vilka dokument som hör ihop med vilken egendom – ett nytt Jerome Daly-fall således, och den här gången ska vi jäklar anamma knäcka bedragarna! 🙂

  http://news.acts.co.za/blog/2014/05/johannesburg-businessman-defends-himself-in-court-against-the-bank-and-wins

  • Tack, Carina!
   Jo, det blir svårare för dem att få folk att svälja perversiteten och parasitismen i systemet. Allt fler får kväljningar när de väl förstår hur det är uppbyggt för att maximera utsugning.

 2. Tillägg och överkurs

  Fall 1)
  Vad händer om du är en privatperson och har ett konto på säg Swedbank och ska betala din skatt? Jo, du gör en kontoöverföring från ditt konto på Swedbank till skattekontot på SEB. Men SEB vill inte ta över Swedbanks skuld (ditt kontoinnehav är ju alltid bankens skuld till dig). För att SEB ska ta över skulden kräver SEB kompensation i form av kronor från Swedbanks centralbankskonton. Swedbank skickar därför kronor från sitt centralbankskonto till SEB i samband med att SEB tar över skulden.. Swedbank blir mao av med kronor medan SEB får tillskott med kronor på sitt centralbankskonto.

  Fall 2)

  Säg att du har konto på SEB och ska betala din skatt. Skattekontona ligger ju också på SEB så SEB varken ökar eller minskar sin skuld om du gör en kontoöverföring inom SEB:s kontosystem. SEB behöver därför inte ta några kronor ifrån centralbankskontona i anspråk för att ta över en skuld från sig själv.

  Systemet är uppbyggt så att SEB helt hålls under armarna av staten då alla skattekronorna på centralbankskontona ansamlas hos SEB genom skattesystemet. SEB själv behöver aldrig betala skatt varken för sig själv eller för sina kunders räkning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s