Bankernas skulder dödar demokratin och inför ett skuldslav-samhälle

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Politik, oavsett parti,  borde gå ut på att minimera mängden skuldslavar i samhället.  Bankernas skuldsättning av allt gör motsatsen –  bankerna försöker maximera skuldsättningen. Göran Person hade helt rätt när han skrev:  ”Den som är satt i skuld är inte fri” (man kan ju undra varför han då är en av de som mest bidragit till att skuldförslava samhället).

För att förstå förslavningsmekanismen måste man förstå skillnaden mellan att använda bankernas skulder som pengar (dvs kundkonton) och permanenta pengar som t.ex staten kan skapa.

1) Permanenta pengar (dvs kronor)
Tänk att du har en 1000-lapp i handen. Du betalar din skuld till Ulla som nu får 1000-lappen. Ulla betalar sin skuld till Per så får Per tusenlappen. Skulderna i samhället har då minskat med 2000 kronor men 1000-lappen finns fortfarande kvar och kan cirkulera i samhället och döda skulder utan att 1000-lappen förtärs (ungefär som en katalysator i en bil om du vill ha en liknelse)

2) Bankernas kontopåhitt:
Tänk att du går in på banken och ”lånar” 10 000 ”kronor”. Banken kluddar då 10 000 på ditt konto. Banken har bara hittat på kontokluddet från luften. Banken har då ökat penningmängden med 10 000 ”kronor” genom att sätta dig och banken i skuld på samma 10 000 kronor som ALDRIG har existerat.
Säg att du ångrar dig i samma stund du skrev på ”låne”pappret till banken. Du säger till kassörskan att du vill betala tillbaka ”skulden”. Banken tömmer ditt konto och kluddet på 10 000 suddas ut från ditt konto. Banken har då minskat penningmängden med 10 000 ”kronor” kontopåhitt då ditt konto suddades ut.

Då ovan logik gäller alla bankkonton så kan man generalisera detta till alla bankkonton. När en skuldslav betalar sin ”skuld”  till banken  suddas både bankens och kundens skulder ut och kontot samt penningmängden minskas med motsvarande belopp.

Dvs bankernas kontoinnehav kan bara finnas om banken kan sätta både sig själv och kunder i ömsesidig skuld på kronor som ALDRIG lånats ut. Idag består 97% av penningmängden av bankernas skulder som bankerna ”lånat ut” till kundkonton.

Så i takt med att bankerna tvunget skapar allt större pyramidspel måste också mängden skuldförslavade öka.

Vad pengar är för något är diskutabelt men vad som är odiskutabelt är att pengar ska duga till att döda skulder med när man betalar. Riktiga pengar ska inte skapa skulder såsom bankernas kontopåhittande gör. Därför är typ Bitcoin, Freecoin etc mer riktiga pengar än bankernas skuldförslavande kontopåhittande. Bitcoin, Freecoin etc behöver inte skapa skuldslavar för att existera. Om politikerna är så genomkorrumperade av bankerna (kolla t.ex Jörgen ovan)  att de inte vill att staten ska skapa skuldfria pengar kan vi skapa skuldfria pengar själva.

För en politik som går ut på att ge bankerna rätt till att maximera mängden skuldslavar kan aldrig vara demokratisk. De enda sant demokratiska partier som finns är de som vill avskaffa bankernas rätt att skuldförslava samhället. När t.o.m med fackföreningarna tigger om att bankerna ska skuldförslava fler är det riktigt illa ställt med demokratin (de brukar t.ex kräva att Riksbanken ska sänka räntan så att bankerna kan ”låna ut” mer – dvs öka mängden skuldslavar i samhället)

Nedan film illustrerar skillnaden mellan permanenta pengar och bankernas skuldpåhittande ”pengar”

————

Nedan filmer ger ett intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

En tanke på “Bankernas skulder dödar demokratin och inför ett skuldslav-samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s