Är vi invecklingsstörda?

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Egentligen är det så extremt djävla enkelt uppbyggt. Visst, det är absurt, men det är fan inte svårt att förstå. Vi vecklar in tankegångarna för att vi inte vill tro att något kan vara så djävla sjukt – att bedrägeriet kan vara så simpelt. Men om vi öppnar våra ögonlock är det lätt att se att vi inte ser i syne. Vi förleds till att tro att det är invecklat men alla bedrägerierna är egentligen simpelt uppbyggda.

Vi tror att vi sitter i skuld till banken när sanningen är lika riktig åt andra hållet – banken är satt i lika stor skuld till samhället. Detta då banken ”lånar ut” sina egen skuld till konton – något annat kan inte banken ”låna ut” till konton. Banken ”lånar” aldrig ”ut” kronor till konton – banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton. Hur svårt kan detta vara att se? Bankens sammanlagda skuld till kontoinnehavarna (dvs vad som står på alla konton) är därför lika stor som skuldslavarnas ”skuld” till bankerna. Så skuldbefrielsen är nära! Det är bara att kvitta alla bankernas ”skulder” till kontoinnehavarna mot det skuldslavarna är ”skyldiga” bankerna.Då varken bankerna eller skuldslaven ”lånat”något alls så blir den kvitttningen lika med noll – de tar ut varandra.. Sammanlagt finns mao ingen skuld – allt är bara påhitt från bankernas sida – de har inga kronor varken ”lånat ut” eller ”in”. – alltihop är bara påhitt. Vi kan nollställa systemet och göra om det så det blir ärligt uppbyggt.

Istället för att se det enkla bedrägeriet i ovan vecklar vi in tanken i att det måste finnas något rationellt bakom som vi inte förstått. Men det är inte rationellt – det är total parasitär dårskap! Vi krånglar till det för vi vill inte förstå att grunden är dårskap – vi vill skapa rationalitet av dårskap då vi är rädda för dårskapen – i synnerhet när dårskapen är driven av total egennytta förklädd till rationalitet.

Vi vägrar se det enkla för det skulle innebära att vi erkänner att vi blivit lurade. Det gör ont att se att man blivit lurad – det gör ont att se att den sanning som man byggde sin trygghet på inte är annat än en lögn.

Men vi behöver inte vara rädda för att se det enkla. Vi behöver inte vara rädda för att se att vi blivit blåsta av ett pseudoinvecklat system. Tvärtom, genom att se att vi blivit blåsta kan vi befria oss och sluta vara invecklingsstörda slavar åt ett system som saknar all legitimitet. Vi kan befria os från skuld som aldrig varit vår och placera skulden där den hör hemma – hos parasiten.

Så det är dags att vi avslutar förnekelsen och slutar vara invecklingsstörda. Det är dags att vi ser det simpla – vi har blivit totalblåsta – även om det gör ont att erkänna! Det är inte fel på vårt förstånd – det är fel på dårskapen.

————

Nedan filmer ger ett intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s