Förslag på hur en lokal ruttnande valuta kan skapas

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Detta är ett öppet förslag – jag har aldrig skapat någon valuta så jag vet lika lite som läsaren om det här. Men någonstans måste man ju börja.

Förslaget är nog lättast att göra på en liten ort med klara avgränsningar. Kanske kan turordningen se ut så här:

1) Samhället håller kontinuerligt möten där allmänna behov i samhället inventeras som kan behövas utföras. Dessa kan vara rent sociala, som att hjälpa någon äldre med handling eller att bara ge social närhet genom att t.ex fika. Andra allmännyttiga saker kan vara organisering av kulturmöten, social sammankomster, städning av gemensamma allmänna ytor, byggandet av något alla har nytta av etc.

2) Ett pris sätts på varje av dessa tjänster och lön betalas i den lokala ruttnande valutan. De som utför dessa allmännyttiga göranden får betalt i den lokala ruttnande valutan som ett valt råd ger ut under maximal insyn från resten av samhället .

3) Företagare  erbjuds sälja lokalproducerade varor och dessa kan betalas med den lokala valutan.. Egentillverkade lokala prylar och tjänster kan även säljas privat i den lokala ruttnande valutan.

4) I takt med att den lokala valutan ruttnar bort ersätts den från rådet med ny ruttnande valuta som betalning för arbete utfört för det allmänt nyttiga som samhället kommit fram till i punkt 1 . Den lokala ruttnande valutan backas då upp av den allmänna nytta den gör i samhället (inte av att den i sig har ett ”inneboende” värde – den ruttnar ju bort vartefter)

Valutan skulle vara komplement till riksvalutan (i dagens bankskuldsvälde har vi knappt någon valuta kvar i samhället så det är mer rätt att skriva ”komplement till bankernas skulder på valuta” – detta då bankens skulder är det enda som kan finnas på ett kundkonto – aldrig valuta). Då valutan ruttnar kan den inte heller angripas lika lätt av typer som Soros som hamstrar valutan i spekulationssyfte.

Kom gärna med synpunkter på hur det kan förbättras. kolla gärna in videon som visar att en lokal ruttnande valuta kan fungera riktigt bra:

————

Nedan filmer ger ett intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s