När bankernas centralstyrda globala pyramidspel faller måste vi hitta demokratiska alternativ

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Det är ingen större skillnad på centralstyret under kommunismen och dagens centralbankssystem som de facto styr världen genom att skuldsätta den (finns nästintill ingen skuldfri valuta kvar i något land längre). Marx skrev och hade helt rätt:

“Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it. ”

Systemet är byggt på att bankerna i samstämmig kör, dirigerat av centralbankerna, ska bygga pyramidspel där nya skuldslavar dras in i tron att de kommer bli rika när de säljer t.ex bostaden till någon som vill sätta sig i än större skuld till banken. Illusionen kan bara upprätthållas så länge pyramidspelet växer. men till slut når pyramidspelet till den punkt att pyramidspelet inte längre kan bära mer skuld. Det globala pyramidspelet är extremt nära den punkten nu.

Jag håller med ”liberaler” i att detta centralstyrda skuldslaveri inte har något med kapitalism (vad det nu är för något) att göra – snarare har den samma centralstyrda rötter som kommunismen (vilket kanske också förklarar varför finanseliten finansierade kommunismen). Skillnaden mellan mig och liberaler är att jag tror att det måste finnas en central enhet som sköter clearingen . Penningväxlingen mellan länderna måste skötas på något sätt och dollarns tid som parasitvaluta är snart slut (t.ex Kinas centralbankschef har förordat Keynes Bancors istället för att ha dollarn som clearingvaluta). Vi får hoppas att penningparasiterna inte välter spelplanen genom ett nytt världskrig när dollarn förlorar sin härskarstatus.

Hur pengar skapas måste demokratiseras och det vansinniga i att bankerna kan skapa dem från inget i form av skulder är ett enormt ekonomiskt demokratiskt underskott.

Jag tror att lokala valutor är bra ur ett demokratiskt perspektiv. Jag tror på det ekosystem av lokala kompletterande valutor som Bernard Lietaer förordar – det minskar systemets sårbarhet..T.ex Gessells system med negativa räntor skulle öka omsättningshastigheten på lokala pengar och det skulle var meningslöst att hamstra dem -pengarna skulle ruttna bort under tiden (vilket även skulle skydda valutan från spekulation). Ska man hamstra något får man hamstra får man hamstra reella varor – eller varför inte i socialt kapital där folks hjälps åt. Att hamstra pengar i ett system med negativ ränta skulle vara meningslöst – pengarna ruttnar bort under tiden man hamstar. Gessell ansåg att pengar i sig inte har något värde – pengar ska bara vara en värdeförmedlare. Även där har ”liberaler” och jag skilda uppfattningar, tror jag. Gessels förslag med ruttnande valuta är dock bara ett av många altenativ – det som är bra är att nästintill allt är bättre än dagens skuldslaverisystem (förutom då en guldmyntfot som är samma skuldslavsystem som dagen system fast  bara med annan bas).

Tydligen undslapp jorden på håret en solstorm som enligt NASA kunde skickat tillbaka jorden till 1700-talet. En solstorm skulle kunna släcka ned all elektronik och då 85% av världshandeln sker genom dollarna som ligger på FED:s datorer i New York skulle en sådan solstorm totalt tvärstoppa handeln i världen. Även om inte New York slås ut skulle hela den centraliserade clearingprocessen tvärnita.  Även detta visar att vi måste bygga lokala alternativ som kan klara sig själva och sluta vara bundna vid ett extremt sårbart centralstyrt finanssystem som dessutom har som mål att göra skuldslavar av alla. Det finns inget ”naturligt” i dagens skuldslavsystem – vi bör befria oss så snart som möjligt från det globala centralstyret. Så titeln på det inlägget är lite missvisande – vi bör inte vänta på att pyramidspelet faller – vi bör agera nu!

————

Nedan filmer ger ett intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

Annonser

2 tankar om “När bankernas centralstyrda globala pyramidspel faller måste vi hitta demokratiska alternativ

  1. Jag håller helt med dig, Lincoln. Parallella system vore det optimala. Lokala/regionala ruttnande valutor som håller stabiliteten även om ett centralt system havererar p g a solstormar, Guds vrede eller vad som helst 😉 Det finns inget negativt i global handel i sig, och enbart lokala valutor skulle skapa protektionism och göra det oerhört svårt att röra sig runt i världen. Det är inte centralbanksystemets form som är problemet – det är dess innehåll.

    • Japp! Och så jävla svårt att skapa en lokal ruttnande valuta är det inte. Det som är bra med ruttnande valuta är att typer som Soros kan spekulera i då den ruttnar bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s