Ryssland ”bestraffas” samtidigt som Sverige följer det sjunkande dollarskeppet

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Att Ryssland straffas för vad de påstås göra i Ukraina är bara en fasad för att rädda dollarhegemonin.

Jag tror även ”bestraffningen” av Ryssland är något som EU går med för då de fortfarande är rädda för USA:s militära makt. För samtidigt som EU ”bestraffar” Ryssland har EU byggt vägar för att kringgå dollarns herrevälde som parasitär clearingvaluta. Som jag skrivit flera gånger vid det här laget sker 85% av världshandeln i dollar (troligen mindre nu).

Då de flesta dollar är digitala finns dessa bara på FED:s datorer i New York. Länder har varit tvungna att köpa dollar för att kunna handla med ett annat land. USA har inte behövt tillverka något – de digitala dollarna har inget kostat att ”tillverka” men de har gett USA en enorm ”Free ride”.

Land efter land i  EU har sett till att skaffa sk swap-avtal med Kina där man använder renminbi  och det andra landets valuta direkt mellan varandra istället för använda dollar som mellanled. Euron har också ett swap-avtal med Kina. EU-länder som inte har Euro såsom  Storbritannien med sina Pund och nyligen  Schweiz har fixat swap-avtal med Kina. Tyskland och Storbritannien har t.o.m skapat clearinghus för renminbi  som helt struntar i att använda dollar. Kringåendet av dollar  börjar bli omfattande nu.

Internationalization of the renminbi
Ryssland har också ett swap-avtal med Kina. Ryssland och Kina samarbetar dessutom i BRICS som utvecklar ett betalsystem som är ämnat att kringgå dollar som mellanled.

Då inte längre alla vägar måste gå förbi Rom (förlåt jag menar FED:s datorer i New York) kommer säkert Ryssarna kunna använda renminbi  som mellanled om handeln med Rubel blockeras.

Kvar står Sverige som klänger sig fast i det sjunkande dollarskeppet som hamnar på allt djupare vatten.

Att inte Israel bestraffas av sanktioner när de slaktar hej vilt i Gaza kanske kan förstås av att både styrelseordföranden i FED , Yellen,och vice styrelseordförande Fischer har dubbla medborgarskap (fler därtill i FED har dubbla medborgarskap), Israel är en stor mottagare av dollarbidrag. Fischer var dessutom chef för Israels centralbank innan han hoppade över till FED.

Så för att sammanfatta tror jag inte bara Ryssarna och Kineserna är ”fed up” med tvångsmatningen av dollar från FED:s sida. Jag tror Europa går bakom ryggen på USA och Israel. Det är bara ”Die dummen Schweden” som klänger sig fast vid Titanic istället för att se över livbåtarna. Men vi får kanske sällskap med Danmark och Norge på resan ned – de har inte heller fixat swap-avtal med Kina (så vitt jag vet).

Tillägg

Fransmännen t.ex är inte lika korkade som oss svenskar. Det här sa den franske finansministern nyligen:

“We [Europeans] are selling to ourselves in dollars, for instance when we sell planes. Is that necessary? I don’t think so. I think a rebalancing is possible and necessary”

Slänger in en annan fransman som också förstått utsugningsmekanismen – De Gaulle som också hade tröttnat på dollarns parasiterande. Håller inte med om guldmyntfot men annars är han ”spot on”

Så insikten finns där och alla utom jättebebisen Carl  Bildt är trötta på att bli tvångsmatade dollar.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

4 tankar om “Ryssland ”bestraffas” samtidigt som Sverige följer det sjunkande dollarskeppet

 1. Vad skulle en skenande dollarinflation får för effekt på svenska kronan?
  Vad skulle en skenande ränta på dollar (för att motverka inflation) få för effekt på svenska kronan?

  • Inflation kan säkert ske både i USA och i Sverige men då framför allt för att dollarn tappar sin herrestatus och inte längre kan parasitera fritt. USA tillverkar inte så mycket som värlen vill ha och importpriserna kommer skena.

   Ekonomin i Sverige har byggt på att bankerna fått pumpa upp pyramidspelet kallat bostadsbubblan. Den Svenska banksektorn är väldigt stor i förhållande till ekonomin i övrigt. bankerna hat dessutom sålt sina skuldslavspapper (kallas även för bostadsobligationer) för att få dollar. 2009 var banksystmet en hårsmån från att få en hjärtattack enligt IMF. Detta då skuldslavspapperen (bostadsobligationerna) regnade in till bankerna och bankerna fick slut på dollar. FED räddade bland annat Handelsbanken den gången. Sedan dess har de fått liv i bostadsbubblan igen men de svenska bankerna sitter lika mycket med dollarsnaran runt halsen då som nu. USA kan punktera bostadsbubblan när de vill. I början på 90-talet punkterades bostadsbubblan som bankerna blåste upp iom kreditavregleringen 1985 (alltså myyycket kortare tid än den tid som den nuvarande bubblan blåsts upp). Då dog 60 000 företag och Sverige hamnade i djup kris. När den här bubblan spricker kommer det gå än värre – troligen mycket värre.

 2. Ping: 29 jul |

 3. Tillägg
  Slänger in en annan fransman som också förstått utsugningsmekanismen – De Gaulle som också hade tröttnat på dollarns parasiterande. Håller inte med om guldmyntfot men annars är han ”spot on”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s