Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–
Det finns en återkommande dynamik i att vara landet med härskarvalutan som tvingar andra länder att uteslutande handla med härskarvalutan..

Exemplet USA med dess dollar är det senaste exemplet på denna dynamik. Landet som håller i härskarvalutan behöver inget tillverka mer än själva härskarvalutan för att få tillgång till vad övriga världen producerar.. USA har ”producerat” dollar som andra länder tvingats använda. Som Henry C K Liu uttryckte det i Asian Times:
”World trade is now a game in which the US produces dollars and the rest of the world produces things that dollars can buy.”

Finansparasiterna har mao inte utvecklat USA:s ekonomi – de har avvecklat den och gjort USA totalt beroende av att parasitärt suga ut andra länder. För att kunna behålla denna makt har USA skapat en enorm krigsmakt som skjuter sönder alla länder som inte accepterar dollar. Ekonomiprofessor Michael Hudson beskrev detta bra i denna intervju:

”- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

Detta är ett återkommande dynamiskt mönster för imperier med dess härskarvaluta. Händelsekedjan kan beskrivas så här.
1) Ett nytt imperium uppstår ur askan av ett annat imperium
2) Det nya imperiet skapar en härskarvaluta som den suger ut kolonierna med. För att tvinga in kolonierna att använda härskarvalutan används överlägset militärt våld
3) Imperiets inhemska ekonomi, dvs produktion, förtvinar då landet får allt gratis genom att vara härskarvaluta
4) Kolonierna som producerar varorna åt imperiet tröttnar på att vara slavar och försöker bryta sig loss från härskarvalutan
5) Imperiet försöker försvara sin härskarvaluta genom allt mer kostbara krig – i värsta fall världskrig.

Ovan kan delförklara både första och andra världskriget.
Första världskriget:
Det Brittiska imperiet var på fallrepet och Tyskarna producerade överlägsna varor. Den tyska valutan började hota det Brittiska Pundet som var dåtidens härskarvaluta (motsvarande utveckling mellan Kina/USA i nutid är lätt att se).första världskriget krossade Tyskland och Brittiska Pundet kunde vara härskarvaluta ett tag till.

Andra världskriget
Jag förvarar inte Hitler (i synnerhet inte hans rasideologi) men han skapade skuldfri valuta och Tysklands ekonomi växte. Tyskland blev ett hot, inte bara mot härskarvalutan, utan mot hela banksystemets uppbyggnad då han visade att pengar kan skapas utan att banksystemet ges rätten att skuldförslava samhället. Finanseliten försökte ekonomiskt isolera Tyskland med diverse sanktioner (motsvarande det som sker mot Ryssland idag)  När inte sanktionerna räckte startades andra världskriget. Tyskland blev slaget igen men Storbritannien fick finna sig i att ge USA och dollarn härskarstatus i Bretton Wood (Stalin kallade Bretton Wood-överenskommelsen för ”dollarimperialism”- även om jag inte har mycket till övers för Stalin heller så hade han helt rätt där).

Nu ser vi samma dynamik utspela sig igen. USA är på fallrepet och försöker med krig och hot få andra länder att fortsätta använda dollar.  Som jag skrivit nästintill extremt många gånger sker 85% av världshandeln i dollar. Dessa dollar är mestadels digitala och kan bara finnas på FED:s datorer i New York. Det betyder att USA i praktiken kontrollerar 85% av världshandeln och kan stoppa flödena när de vill och klippa av ett motsträvigt land. Det är det USA försöker göra med Ryssland nu. USA vill inte att Europa ekonomiskt fördjupar sina relationer med varken Ryssland eller Kina. Men som jag skrev i föregående blogg håller dollarkolonierna på att bygga vägar som kringgår Rom (dvs FED i New York).

Tyvärr tycks det som de psykopatiska finansparasiterna är beredda att slänga in världen i ett nytt världskrig för att behålla sin ”rätt” att parasitera. Man kan ju förstå att resten av världen har tröttnat på USA  attityd som Michael Hudson också beskrev bra i intervjun:

”USA verkar under premissen att man inte behöver en industri. Om Europa och Asien är beredd att exportera sina varor till USA, i utbyte mot papper, så behövs bara en tryckpress. Vi behöver ingen industri: Europa ger oss ändå allt vi behöver för inget.”

Nuförtiden behövs inte ens en tryckpress . bara ett par datorer på FED i New Tork.

————————-

Nedan filmer ger ett intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

12 tankar om “Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

 1. Bra jobbat. Fortsätt. Det är oroväckande många som fortfarande inte insett hur pengar skapas och varför vi behöver tillväxt. Ändå tillbringar vi hela våra liv med att jobba och spara till pensionen.

 2. Mycket bra sammanfattat! Måste tyvärr dock komma med en brasklapp. Den värld vi byggt upp baseras på ändliga resurser. Dessa kan inte återskapas och inte hellre återskapas med teknik vi människor besitter. Framtiden måste därmed baseras på de följden naturen ger. Någon ny teknisk lösning ser jag såsom totalt utesluten, eftersom detta tar en oerhört lång tid. Fusionskraft till exempel, är så långt fram att Sverige dragit sig ur det Europeiska samarbetet.

  Vi människor har inget annat val än att anpassa oss till de lagar naturen ställt ut för oss och skapa våra samhällen därefter.

  • Tack!
   Håller med om att vi måste anpassa oss till en mer hållbar ekonomi (ekonomi betyder ju hushålla). Det hänger ihop – dagens ”frihandel” har inte som syfte att få folk fria, dvs självständiga. Tvärtom är den sk frihandeln till för att maximalt med varor ska slängas härs och tvärs runt jorden för då används dollarn oftare och dollarns värde kan upprätthållas. ”Frihandeln” är till för att dollarn ska förslava fler – det kryllar av sådana Orwellianska uttryck som när man tittar noggrannare på dem egentligen har motsatt innebörd.

 3. Fantastiskt bra, Lincoln! Hoppas iaf att Jörgen och alla hans kollegor i Rosenbad smygläser din blogg även om de är förbjudna att delta i diskussionen 😉 Hur länge kan egentligen en klockren sanning skymmas undan – allt är ju avslöjat med både penningsystemet och slavkontrakten via födelsebevisen?!

  • Tack! Jo, man kan undra hur länge knapptryckarna kan på Riksdagshuset kan fortsätta vara en fårskock som inte vet vad de röstar på. Fast de lever ju gott på att vara allmänt ovetande och rabbla färdigmantrade tomma budskap.
   [audio src="http://k005.kiwi6.com/hotlink/nrv54wa9hi/knapptryckarkompaniet.mp3" /]

  • I den kortsiktiga politiska verkligheten löses problemen allt eftersom de uppkommer. Några olösliga problem existerar helt enkelt inte.

 4. Jättebra artikel och roligt att fler och fler vaknar upp nu. Din fina sammanfattning fyller en viktig funktion här. Tummen upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s