Hur världen kan stoppa bankirerna från att återigen starta ett nytt världskrig

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Som jag beskrev i förra inlägget använder det härskande imperiet sin valuta för att parasitärt suga ut andra länder. Dollarn har den funktionen idag – 85% av världshandeln måste ske i dollar. De länder som försöker utveckla sin ekonomi genom att skydda den egna ekonomin och inte låta sig sugas ut angriper USA finansiellt eller militärt. USA ”tillverkar” dollar och resten av världen tillverkar saker som USA kan köpa för dessa dollar. USA lever som en parasit på resten av världen (Putin har sagt just detta – något bankirparasiterna ogillar – de vill inte att sanningen ska lysas upp – att verka men inte synas är ju deras måtto)

Allt tal om ”frihandel” och ”kapitalism” etc är mao  bara skitsnack i den kontexten. Finansparasitismen utvecklar inte ekonomin – den skapar en global centraliserad slavekonomi där 85% av all handel måste ske genom FED:s datorer i New York då det är det enda stället digitala dollar kan finnas på. USA:s inhemska ekonomi förtvinar  – varför ska USA tillverka något när de kan få allt gratis från resten av världen genom att skapa dollar?  Koloniernas ekonomier sugs ut av dollarn. I takt med att utsugningen tilltar försöker kolonierna (dvs resten av världen – förutom då vissa rövslickande nationer som Sverige) i allt större omfattning frigöra sig från centralstyret som FED upprätthåller. Och, som sagt, för att fånga in slavkolonier som försöker frigöra sig startar USA krig – i värsta fall startar bankirparasiterna ett tredje världskrig för att försvara sin ”rätt” att parasitera.

Vad kan då göras för att få stopp på bankirernas parasitvälde och hindra dem från att starta fler krig?

Ett sätt kan vara att helt enkelt åtala dem. Den här artikeln är bra:

”Since WW2, Earth has had 248 armed conflicts. The US started 201 of them.”

How would arrests of US/UK/Israel ‘leaders’ to end lie-began Wars of Aggression actually go down?

Men samtidigt måste ett nytt system byggas upp som inte grundar sig på en härskarvaluta styr resten av världen.. Keynes hade ett förslag på hur ett sådant system skulle kunna fungera som han la fram vid Bretton Woods. Keynes förslag  förlorade och istället blev dollarn härskarvalutan (och ersatte Pundet som tidigare var härskarvalutan). Det är ett förslag som bl.a Kinas centralbankschef förordat.

Keynes förslag skulle skydda nationers ekonomier och inget enskilt land skulle längre kunna suga ut ett annat såsom USA gör med dollarn nu. Jag skrev för ett tag sedan om hur ett sådant system skulle fungera med ruttnande lokala valutor. Givetvis skulle bankirernas rätt att skapa penningsurrogat genom att anskaffa skuldslavar på det nationella planet också tas ifrån dem.

Jag hoppas nedan ger en ökad förståelse till Keynes tankar och hur parasitärt dagens system är uppbyggt. För det är genom förståelse och upplysning som vi kan skingra dimmorna, tystnaden och mörkret som bankirerna helst vill verka inom.

Här är det återpostade inlägget.

Vid Bretton Wood 1944 segrade det amerikanska dollarförslaget. Men Keynes la samtidigt fram ett förslag om något som han kallade Bancors. Jag tänkte grafisk försöka illustrera detta förslag men börjar med hur Bretton Wood fungerade (och fortfarande fungerar – minus guld och pluss olja).

Dollarn blev med Bretton Wood världvalutan och efterträdde Pundet som härskarvaluta. Keynes förslag om Bancors som förlorade mot förslaget att USA skulle få ställa ut skuldkvitton (dollar) på guld.. Länder skulle växla om sina egna valutor till dollarsedlar och använda dessa sinsemellan. Så om ett svenskt företag köper något från Japan växlar först banken om svenska kronor till dollar som sedan ges till den Japanska banken som sedan växlar till Yen och ger till det Japanska företaget. Detta har givetvis skapat en enorm efterfråga på dollar då dollar krävs i alla transaktioner mellan länder. För att USA inte skulle pumpa ut för mycket dollar så fanns förut  även möjligheten att växla dollarsedlarna till guld. Jag hoppas jag illustrerat detta på bilden nedan (annars – skäll på mig!)

1

Men USA shoppade loss hej vilt ändå och startade dessutom en massa dyra krig för att försvara denna ”rättighet”. USA trodde aldrig att någon skulle våga kräva papperslapparna mot guld. Men det var precis vad Frankrikes De Gaulle gjorde i slutet av 60-talet. USA hade tryckt alldeles för mycket dollarsedlar och kunde inte växla dem mot guld. 1971 stängde Nixon möjligheten att växla dollarsedlar mot guld (Kissinger ersatte det senare med petrodollarn men vi hoppar över det här). Hoppas bilden nedan illustrerar detta:

4

Som synes har USA fått något som brukar kallas en ”free ride” av att vara världsvaluta. USA har bara behövt trycka papper och köpt det de velat (i dag är de flesta dollar inte ens papper utan helt digital – vilket ger en än mer centralisering). Dollarn har haft sin styrka i att valutan varit världsvaluta – inte i att USA producerat och skapat något. USA har mao parasiterat genom dollarn på resten av världen.

Keynes förstod detta mycket väl för det Brittiska Pundet hade gjort likadant under det Britiska imperiets ”storhetstid”. Keynes ville därför skapa en valuta som inget land kunde trycka upp i obegränsade mängder och suga ut andra länder med. Keynes förslag vid Bretton Wood var att skapa Bancors som endast kunde användas inom ett internationellt clearinghus men INTE kunde användas inom de olika länderna – i länderna skulle enbart den egna valutan godkännas. Varje land skulle ha ett konto på det internationella clearinghuset där de förvarade sitt land Bancors. När ett land handlade med ett annat land måste det först växla sin om sin valuta till Bancors i clearinghuset. Jag hoppas det framgår av bilden nedan (är det oklart kan jag lägga till text)

5

Inget enskilt land skulle då kunna suga ut andra länder bara genom att vara världsvaluta (såsom Pundet hade gjort och dollarn fortfarande gör). Keynes hade dessutom ett förslag om hur överskott/underskott i Bancors skulle skötas mellan länderna men det kan vara överkurs tillsvidare.

Om man skulle göra samma sak  lokala valutor inom Sverige men använda svenska kronor som bas istället för Bancors skulle varje lokal valuta bara vara giltiga inom sin region. Inga svenska kronor skulle få användas inom regionen. Varje region skulle ha var sitt konto på Riksbanken där de enda svenska kronorna förvarades. Om en region skulle betala en annan region så måste den lokal valutan växlas om till svenska kronor i Riksbanken och svenska kronor överföras från en regions konto på Riksbanken till en annan regions konto på Riksbanken. Jag hoppas detta framstår av bilden nedan

6

Detta skulle mao skydda den lokala valutan och skydda den lokala ekonomin från att sugas ut av en nationell herrevaluta som göder det nationella centrumet (Stockholm i Sverige).

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

15 tankar om “Hur världen kan stoppa bankirerna från att återigen starta ett nytt världskrig

 1. Ruttnade valuta som Gessel förordade är bara en av många alternativ till lokala valutor. Givetvis kan andra varianter av kompletterande valutor skapas men det finns ett skydd i att den lokala valutan ruttnar bort – sådana som Soros får problem med att hamstra och spekulera ihjäl valutan – den tar dör på sig själv och ett lokalt råd kan skapa nya. Jag beskrev detta här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2014/07/26/forslag-pa-hur-en-lokal-ruttnande-valuta-kan-skapas/

 2. Kanske kan Argentinas ”konkurs” också ses i perspektivet att Argentina vill slänga av sig dollartvångströjan. För av vad jag förstått kan men vill inte Argentina betala ”skulden” till de amerikanska hedgefonderna. Kanske är det för att de ser andra vägar än dollarn som möjliga för att sälja och köpa produkter med omvärlden? Finns en del som tyder på det. Kina och Argentina har i dagarna skapat en swap-avtal där de ska använda varandras valutor och kringgå dollarn.

  http://blogs.wsj.com/frontiers/2014/07/18/argentina-china-deals-reflect-asian-countrys-growing-influence/

  Det är som snart bara Sverige kvar bland dollar-rövslickarna (och den lilla hunden Bildt har den största tungan)
  Ryssland ”bestraffas” samtidigt som Sverige följer det sjunkande dollarskeppet

 3. Guld är och förblir de perfekta pengarna; opolitiskt, oförstörbart och går ej att tillverka.
  Rättvisare pengar än guld går inte att hitta.

  • Håller inte med. De 99,99% av världens folk som inte har guld kommer få krypa efter att få låna skuldlappar på guld. En guldmyntfot måste baseras på samma skuldsystem som dagens – fast bara med annan bas. Beskrev det här:
   Guld är inte pengar

 4. Att dollarn kommer att ramla ihop tillhör planen;) Konspirationsteoretikernas prat om ”The New World Order” håller på att bli verklighet. Det är bara så svårt att se genom alla dimridåer. Jag har ännu inte orkat läsa ut ”Tragedy and Hope”, men det mesta som står där verkar vara sant, hur otroligt det än kan verka vid första anblicken.

  • Jo, men att dollarn rasar är nog inte bara en plan. Det sker cykliskt med varje världsvaluta då den inhemska produktionen ersätts med import då härskarvalutan kan köpa allt gratis. Till slut blir imperiet för stort med en tom urholkad inhemsk skapande ekonmi och kolonierna tröttnar på att vara slavar.

   Däremot tror jag inte den multipolära värld som både Putin och Kina talat om ingår i planerna.

 5. Ping: 31 jul |

 6. REAL DEMOCRACY…….the main purpose is for all Greeks to unite without any political parties and dogmas that cause separation and inequality. Separation is our weakness and thus we lost our power to be free.
  We are enslaved under the economic scam of the Troika – Rothschids – the global banksters just because we have accepted and allowed it to happen, due to our personal conflicts and misguidance.

  https://politisoplitis.wordpress.com/2014/05/03/512/

  • Yes, The Greek people is in a hostage situation that’s based on the same principle as shown aboce. The only diffens is that the banksters control the international payment system in the same way as the large banks controls the payment system internally in countries.

   So the national big bank can point the gun at the national state saying:
   -”If you don’t do as we tell you we will take down the payment system”

   If the state doesn’t obey the next level of threat from the banskters will be on the international level. The bankster will say:
   _”If you don’t do what you’re told we will cut you of from the international payment system”

   The brave Greek people don’t want do be debt slaves longer to the banksters. So the banksters threatens to cut off the Greek nation from being able to trade with other nations. For a small country like Greece such an ”cut off” would be devastating.

   Russia doesn’t comply to the international banksters either but Russia is a much larger country so it’s potential for being self sufficient is much better then Greece. Hopefully Russia will help Greece circumvent the banksters attempt to keep Greece as a hostage.

   As you point out – the banksters want countries to be small and fragmented so they never are able to stand on their own legs. And the banksters rename, in an Orwellian manner, their hostage threats as ”free markets”

   Swdens position is actually even worse then the one Greece is in. The self sufficiency regarding food is less then 50% in Sweden. So the banksters can threaten Sweden by saying:
   -”Continue to be debt slaves or your population will starve”

   And since Swedes nowadays are weaklings, not Vikings, we will probably just comply being debt slaves to the international banksters. It’s hard to find 300 brave people in Sweden.

   But when the shit hits the fan in Sweden (as it has in Greece) perhaps some people will rise up here as well – but I doubt it. The Greeks at least have some balls left!

 7. Ping: Sammanfattningar om bedrägeriet kallat penningsystem | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s