Bankerna förstör ekonomin när de suger ut den

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Tillägg:

La till nedanstående inlägg till sidan  Banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton

——————–

Banker behöver inte vara destruktiva men oreglerade är de helt klart direkta motsatsen till ekonomi. Ekonomi betyder hushålla. Liberaler brukar framhålla att ekonomin dessutom ska innebära att de som deltar i den inte tvingas till beslut och att frihet råder så länge inte den personliga friheten skadar andra. Hur fungerar detta inom det penning och banksystem som vi har idag? Några punkter på hur destruktiv det nuvarande finanssystemet är för ekonomin

1) Som Göran Persson sa  – ”Den som är satt i skuld inte fri”. Men då  hela penningsystemet bygger på att sätta hela samhället, ja hela världen, i skuld till bankerna så kan ingen frihet finnas. Och då även staterna är skuldsatta av bankerna är alla skuldsatta av bankerna och betalar ”skulden” genom skatten.

Enligt liberalernas frihetssyn  ska de rika kunna vara rika så länge deras rikedom inte negativt påverkar någon annans frihet. I dagens skuldbaserade system är man rik om man har mycket med bankskulder på sitt konto (japp, ett bankkonto kan inte innehålla annat än bankens skulder). Påverkar denna ”rikedom” någon annans frihet negativt? Jo, detta då den rikes kontoinnehav skapas genom att banken hittar på en motsvarande skuld som banken skuldförslavar någon annan med. Så för varje kontoinnehav finns alltid en motsvarande skuldslav som måste jobba gratis åt bankerna för att betala av den påhittade skulden till banken.

Så liberalernas frihetssyn är totalt oförenligt med ett ”fritt” banksystem. Om bankerna släpps fria och tillåts skuldförslava allt finns ingen frihet.

2) Ekonomi betyder som sagt hushållning – man ska hushålla med de resurser man har och inte snylta på andra. Det finns mao en självhushållande aspekt i begreppet ekonomi (i  begreppet självhushållande finns även en frihetsaspekt i att inte vara beroende av andra så mycket). Men om folk eller samhällen blir självhushållande behöver de inte sätta sig i skuld till bankerna för att få ”låna” pengar bankerna hittar på  i form av skuld. För bankerna är mao all form av självhushållande negativt då det minskar bankernas möjlighet att suga ut producerande värden från den reella ekonomin.

Bankerna urholkar mao ekonomin då bankerna är intresserade av att suga ut den – inte långsiktigt bygga upp den eller göra den hållbar.

3) Bankernas centralstyre fungerar som en centraldammsugare som suger ut ekonomierna i periferin. Bankernas enda ”vara” är skuld och genom att skuldsätta allt kan det centraliserade banksystemet suga upp reella varor och tjänster som den riktiga ekonomin skapar.. Det parasiterande centrumet behöver inget skapa mer än skulderna som bankerna hittar på och suger ut periferin med. Ekonomin i centrumet förtvinar då det inte behöver ha någon egen tillverkning kvar – centrumet får allt gratis från periferin – dvs kolonierna.

Detta sker globalt genom dollarhegemonin men även nationellt där bankerna gör samma sak inom nationer. USA behöver inte tillverka något själv –  det enda USA behövt göra är att tvinga på andra länder dollar och shoppat upp resten av världen med dessa. Att tala om ”frihandel” etc i det sammanhanget är mao inget annat än totalt hyckleri.  Jag beskriver det mer detaljerat om dollarhegemonin här:

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

Så för att summera –  kritik av bankernas parasitverksamhet är politiskt blocköverskridande. Det finns inget höger eller vänster när det gäller parasitism – både höger och vänster borde kunna enas om att verka för att avlägsna parasiten.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

4 tankar om “Bankerna förstör ekonomin när de suger ut den

 1. För något år sedan läste jag om en svensk advokat, som skulle ”testa” systemet genom att vägra betala en kontokortsskuld eftersom han menade att banken hade skapat skulden ur tomma intet och därför inte kunde förlora några pengar om han inte betalade. Har för mig att han, föga förvånande, fälldes i tingsrätten men skulle överklaga i hovrätten.

  • Jo, Henning Witte heter han. Tyvärr har Witte dock inte fattat riktigt hur det fungerar, Han tror att bankerna ”lånar ut” insättningar. Men som ekonomiprofessor Richard Werner beskriver är det inte vad som sker:

   “It is basically an accounting trick … Banks create money. They don’t lend it … When a bank gives out what is called a loan, it basically pretends that you have deposited the money… it has to invent the liability … This is how the money supply is created.”

   Så enligt Werner låtsas bankerna att ”låntagaren” kommer in med en kasse med 1 miljon kronor till banken och gör en ”insättning”. Banken tar emot den icke-existerande kassen av ”låntagaren” varvid banken blir skyldig ”låntagaren” 1 miljon kronor som skrivs som bankens skuld till ”låntagaren” på ”låntagarens” konto. Banken ”lånar” sedan ut sin skuld till ”låntagaren” tillbaka till ”låntagaren” så att både banken och ”låntagaren”blir satta i skuld av den miljon kronor som aldrig existerade.

   Finns dock ett domslut i USA där en viss Jeromy Daly vägrade att betala det påhittade ”lånet” – han vann med ungefär samma argumentering som Werner beskrev ovan.

 2. Så sant som det är sagt om bankerna. Det stora problemet blir att ändra banksystemet då bankerna styr politiken (politikerna),inte tvärt om.

  • Japp, tyvärr helt sant. Kombinerat med väldigt stor okunskap. Kolla knämoppsen Jörgen Andersson (M) – han blev väldigt tyst när han insåg att han inte visste hur banksystemet och penningsystemet fungerar. Det bästa för Jörgens karriär hade nog varit om han fortsatt leva i okunskap. Nu måste han gömma sig och vara knämopps åt bankerna istället (förut var han bara en ovetande knämopps).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s