Är det USA eller Ryssland som håller på att isoleras?

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–
USA strider för att dollarn ska fortsätta vara herrevalutan. Som jag skrivit massor, massor av gånger har 85% av världshandeln skett i dollar och USA har kunnat parasitera på resten av världen genom att bara tillverka dollar (kanske är mindre än 85% nu). Men dollarimperialismen är i gungning.

USA gör sitt yttersta för att hålla kvar framför allt EU i dollartvångströjan och förhindra att EU bildar allianser österut med Ryssland och Kina. Men det går inte så bra

* EU har på pappret gått med på sanktioner mot Ryssland för den påstådda nedskjutningen av det civila flygplanet  (Ryssland straffas utan en ansats till bevis – bevisen pekar snarast åt direkt motsatt håll). Men går man igenom det finstilta är det många kryphål. EU vågar fortfarande inte sätta sig upp mot USA då de är rädda för USA:s militära styrka. Mycket tyder på att sanktionerna mot Ryssland till stor del är ett spel för galleriet från EU:s sida

 ”EU:s band till Ryssland ses tydligt i det finstilta”

* USA har genom det  sk transatlantiska frihandelsavtalet (TTIP) försökt tvinga på EU dollartvångströjan. Men det verkar inte heller gå så bra. Tyskland vägrade nyligen skriva på ett motsvarande avtal med Kanada som ses som en mall för TTIP. USA:s plan att tvångsmata Tyskland med dollar verkar inte gå så där lysande mao. Även om Sveriges lille hund till utrikesminister gärna sitter i i husses dollarknä så finns det mycket som tyder på att USA inte lyckas få resten av EU att bli lika lydiga knämoppar.

”Germany is to reject a multi-billion free trade deal between the European Union and Canada which is widely seen as a template for a bigger agreement with the United States, a leading German paper reported on Saturday (26 July).”

* Tyskarna håller också är också på gång bygga att bygga en ny ”sidenväg” till Kina (den järnvägen har ganska många likheter med den järnväg tyskarna byggde till Bagdad i början av 1900-talet som Britterna gjorde allt för att förstöra då den hotade Pundet som då hade samma parasitstatus som dollarn idag. Att se första världskriget från ett valutakrigs-perspektiv ger mycket mer förståelse än vad som lärs ut i skolan)

* Allt fler länder kringgår dollar genom att ha swap-överenskommelser med Kina

 

Mao tyder mycket på att USA isoleras alltmer. USA:s ”isolering” av Ryssland verkar dock inte gå så där lysande – tvärtom verkar Ryssland bilda allt fler förbindelser, t.ex
* Genom sitt medlemskap i BRICS och SCO (kollar man på kartan utgör desa organisationer, som utesluter USA, enorma områden – karta BRICS  – karta SCO )

SCO to admit new members: India, Pakistan, Iran and Mongolia

* BRICS bildande av en utvecklingsbank som ska verka verka som en motvikt till IMF:s påtvingade dollartvångströjor.

BRICS establish $100bn bank and currency pool to cut out Western dominance

* BRICS bygger ett nytt internet. Det kanske inte låter så stort men om man betänker att USA har kontroll över Internet och då de mesta av de 85% av världshandeln sker med digitala dollar genom FED:s datorer i New York  så förstår man att detta är så mycket mer än vad som framgår i media ( i svensk lydmedia är det som vanligt tyst)

BRICS countries are building a ”new Internet” hidden from NSA

Så, summa summarum ser jag nog snarare att dollarn och dess fanbärare USA håller på att isoleras då resten av världen blivit trött på parasiterandet.

Relaterade inlägg:

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

Hur världen kan stoppa bankirerna från att återigen starta ett nytt världskrig

Det som utspelas i Ukraina var planerat redan 1997

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

3 tankar om “Är det USA eller Ryssland som håller på att isoleras?

 1. Verkar som Turkiet också förstår vart det lutar då de inte längre verkar för att gå med i EU men däremot bett om medlemskap i SCO.

  Dessutom har Turkiet börjat närma sig Eurasian Economic Union
  http://rt.com/business/174316-turkey-russia-customs-union/

  Ingen plutt det heller.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Economic_Union
  Karta:
  https://en.wikipedia.org/wiki/File:Customs_Union_of_Belarus,_Kazakhstan,_and_Russia_%28orthographic_projection%29_-_Crimea_disputed.svg

  Om detta är givetvis svensk lydmedia totalt tysta. Det samma gäller Sveriges största finansiella lydblogg; Cornucopia

 2. Spot on, Lincoln! Den lilla hunden måste förpassas bakom galler som den förrädare han är. Han drar ner Sverige i dyngan, medan vi borde bygga relationer med de levande. NATO/EU-bygget och allt som klistrar fast sig vid detta är döda och måste skäras bort från vårt samhälleliga blodomlopp om vi ska ha en snöbolls chans i det brinnande helvetet att inte bli mosade av de som inte inte gillar våra vapenfabriker som levererar material till – ja du vet vilka… 😉 Grymt bra analys!!!!!

  • Tack, Carina!
   Verkar som om ryska oligarker dumpar Visa och Mastercards och shiftar till ett Kinesiskt alternativ.
   Russian Oligarchs Wave Goodbye To Visa, Switch To Chinese Credit Card
   ”So much for the ”Russia is becoming increasingly isolated”

   Samtidigt återger Sveriges största finansiella lydbloggare Cornucopia vad husse SEB matar honom med och skriver att kaptitalflödena (i dollar) har minskat och att konjunkturen håller på att gå åt, citat, ”helvete”. Givetvis har inte Sveriges största finansiella lydbloggare någon förklaring till varför det går åt ”helvete” mer än vad husse matar honom med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s