Nordeas ordförande Björn Wahlroos ljuger i radion

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

SvD skriver (jag orkar inte lyssna på radioprogrammet då jag antagligen blir förbannad – så jag litar på SvD – vilket kanske inte alltid är så klokt):

”Eurokrisen och EU:s hantering av det bräckliga banksystemet skrämmer Nordeas ordförande Björn Wahlroos. EU gör fel som centrerar alltmer makt till Bryssel och är på väg att överreglera finansbranschen, säger Wahlroos i sitt sommarprogram.”

Visst! Klart han vill att storbankernas monopol på centralbankskontona ska avregleras så att alla ska kunna ha pengar i form av kronor på Riksbankskontona! Klart att han vill att storbankskartellens monopol på clearingen på RIX ska tas ifrån dem och RIX öppnas upp för alla. Klart att han vill att avreglera storbankskartellens monopol på att ersätta kronor som betalmedel med bankernas skulder (dvs kundkontona som alltid är bankens skuld på kronor till kontoinnehavaren) . Klart att han vill att alla ska få tillgång alla de enorma fördelar som storbankerna har iom detta som jag beskrivit här:

Banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton

Eller det kanske inte var det han menade? För han vet förbannat väl att om Riksbankskontona öppnas upp kommer det bli en digital bankrusning från Nordeas konton. Han vill inte att Nordea ska behöva betala sina skulder till kontoinnehavarna – som representant för en parasitverksamhet vill han att skuldbetalningar ska vara enkelriktade – skuldslavarna ska betala påhittade skulder till banken men banken ska helst slippa betala några skulder alls till kontoinnehavarna.

Det enda man kan vara riktigt säker på att en ordförande för en bank gör när han/hon öppnar käften är att han/hon ljuger. Och alltid med ett ”varmt” överseende leende.

Tillägg:

Tror inte Wahlroos vill avreglera ”insättningsgarantin” heller – vilket för övrigt är en till stor djävla lögn – ingenting har ”satts in” på kontona då kontona enbart kan innehålla bankernas skulder och hittas på vid ”lånetillfället” – vilket är en till lögn då ”låntagaren” inget ”lånat” – det finns mao ingen ”låntagare” heller. Och så där håller det på – lögner staplade på lögner och detta ska utgöra grunden för penningsystemet som sägs helt bygga på förtroende. Det är helt förståeligt att folk drar sig till typ Bitcoin, Freicoin och allt vad det heter – allt är fan mer trovärdigt. 

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

2 tankar om “Nordeas ordförande Björn Wahlroos ljuger i radion

  1. Jag har svårt för den killen. Han lever helt i den sjuka finansvärlden. Extra sorgligt eftersom han har ett förflutet på barrikaderna men verkar ha släppt alla ideal och bara ägnar sig åt att tjäna pengar. Hoppas att han åtminstone har glädje av dem. Jag tappade förtroendet totalt för honom i samband med en del uttalanden om Nordeachefens lägenhetsaffär för ett par år sedan. Rent allmänt är nog han och hans kollegor rätt ensamma om att tycka att finansmarknaderna är för hårt reglerade. Snarare visar väl utvecklingen att det vore bra för samhället om de regleras betydligt hårdare. Sedan tycker jag att han har en poäng i att EU är en byråkratisk bromskloss av episka dimensioner och att bankunionen är en rätt tveksam konstruktion men inte av de skäl han anger utan mer för att de hindrar friska lösningar som t ex att låta stater skapa sin egen skuldfria valuta.

    • Japp, jag tror dessutom att folk kommer gå förbi storbankskartellens monopol i allt större omfattning. Som du skrivit tidigare kan vem som helst skapa pengar och Bitcoin är bara en variant. Jag tror alltfler vill bli av med den parasitära mellanhanden som Wahlroos företräder. Om inte storbankernas monopol avregleras kommer folk tappa förtroenndet på nyttan av att ha bankerna som parasitära mellanhänder i vilket fall – så systemet kommer avregleras ändå – det kommer ramla sönder av sig själv. Gillar oftast inte Max Keiser så mycket men det finns en hel vettigt i den videon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s