Putin är en ypperlig schackspelare

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Som jag redan skrivit ett flertal gånger var det som sker i Ukraina redan planerat 1997 Ukraina sågs redan då som den centralaste delen i det schackspelet. Hela USA:s taktik har gått ut på att bryta upp Eurasia och härska genom att söndra. Brzezinski skrev 1997 i ”The Grand Chessboard” i:
”Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire.”

Jag skrev mer ingående om det här:
Det som utspelas i Ukraina var planerat redan 1997

Brzezinski grundar sin spelplan på den gamle Brittiske imperialisten  Mackinder som skrev en motsvarande bok under det Brittiska imperiets ”storhetstid”. Teorin går ut på att USA (och Britterna på sin tid) aldrig får låta den centraleuropeiska ekonomierna förena sig med den Asiatiska ekonomierna. Mackinder skrev

”Who rules East Europe commands the Heartland;
who rules the Heartland commands the World-Island;
who rules the World-Island controls the world.”

I spelet ingå även imperiet  USA:s döende härskarvaluta – dollarn. Jag skrev mer ingående om det här:

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

och här

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera – del2

Imperiet försöker spela sina sista drag och den centrala spelplanen heter som sagt Ukraina. Men USA förlorar varje drag i schackspelet.

*Västs lydmedia  drog fram en anka i form av det nedskjutna planet över Ukraina – den ankan är nu tillbakadragen från spelet när de visat sig att det var den Ukrainska regimen som stod för nedskjutningen.

* USA har försökt lura in Putin i krig genom låta regimen utföra etnisk rensning i östra Ukraina. Putin svarar genom att skicka en pjäs i form av vita bussar för att hjälpa den utsatta befolkningen Putin dras inte in i spelet militärt och det skapar enorm frustration hos USA (allt medan USA släpper drönare överallt i världen för att bomba ihjäl terroristorganisationer som USA själv skapat – slakten i Gaza utförd av Israel med vapen från USA visar också på Israels hyckleri i detta).

* Sist men inte minst: USA/Israel försöker försvara dollarns härskarstatus genom att tvinga de Europeiska staterna att vara lydiga drönare och ta livet av sina egen ekonomier. Detta genom att USA/Israel drivit igenom ekonomiska sanktioner mot Ryssland som innebär att Europa med Tyskland i spetsen inte kan utveckla samarbetet med BRICS. BRICS i sin tur hotar ju dollarns roll som härskarvaluta. Men det tycks som USA håller på att förlora drottningen, Tyskland, i det spelet också. Jag håller inte med i allt i denna analys men i huvudsak tror jag på att Tyskland jobbar på att flytta sin spelpjäs och bli en del av BRICS.

Germany Secretly Planning on Joining BRICS

Så för att sammanfatta:

Putin spöar skiten ur USA som ser ut som statister i schackspelet. USA:s europeiska bundsförvanter deserterar i ökande takt och överger härskarvalutan dollarn (kolla länkarna ovan för att få mer information). Sverige med den lilla hunden Bildt fortsätter dock vara nyttiga idioter och fattar inte vart spelet lutar (Die dummen Schweden är ju inte ett helt fel uttryck i detta sammanhang)

Snart återstår det bara för psykopaterna att välta schackspelet och starta ett nytt världskrig såsom Britterna startade det första världskriget då Britternas världsvaluta Pundet, höll på att förlora sin härskarstatus till den Tyska Marken (jmf hur dollarn i nutid håller på att tappa sin härskarroll och hur Kinesiska Yuan växer i styrka). Svensk lydmedia och svenska lydbloggare, typ Cornucopia, kommer se till att Sverige spelar med i spelet som den lydiga drönare Sverige alltid varit – även om det innebär ekonomiskt självmord för Sverige.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

14 tankar om “Putin är en ypperlig schackspelare

  • Japp, alltmedan Bildt leker duktig hund och lägger sig på rygg och slickar Brzezinskis son i röven (Mark Brzezinski är ju ambassadör så jag antar att Bildt gör sitt reningsarbete ofta hos sin husse).

 1. Mycket bra analys, håller med fullt ut, Bildt är ett riktigt praktskämt som enligt min uppfattning är en av de mest överskattade politiker som någonsin funnits i Sverige. Har du för övrigt några tankar kring hur alla nationer med dysfunktionellt penningsystem med dess parasiter (banker) kan fråntas rätten att skapa ”pengar” från tomma intet? Är det ens möjligt, hur mycket upplysning eller rättare sagt hur illa måste det bli innan folket vaknar upp och kräver förändring? Har du för övrigt någon gång frågat vår svenska riksbank varför de endast har ensamrätt att trycka sedlar och mynt enligt 1§ enligt kap. 14§? Jag har frågat om detta och dessutom frågat dem om det stämmer att våra största banker verkligen skapar nya ”digitala pengar” från tomma intet genom skuld när någon skriver på en skuldhandling men jag fick inget konkret svar eller bekräftelse på att så är fallet. Jag vet att representanter från Positiva Pengar har haft en mailkonversation med Riksbanken 2013. Nedan är ett urklipp på deras svar på vem det är som lånat in alla ”pengar” till bankerna:
  ”Man kan säga att pengar skapas genom skuld. Penningmängden i Sverige ökar främst genom affärsbankernas utlåning. Penningmängd i Sverige definieras som pengar som ägs av allmänheten, t.ex. i form av sedlar och mynt eller insättning på konto. Den största delen av den svenska penningmängden består av insättningar på konto, sedlar och mynt är en mindre del.

  När en låntagare kommer till banken och ber om ett lån ökar penningmängden då pengarna sätts in på låntagarens konto. Samtidigt hamnar bolånet på bankens tillgångssida.”

  Är inte detta ett mycket märkligt svar eller tänker jag fel?

  Mvh Erik.

  • Tack!

   Det är ett bokföringstrick som bankerna sysslar med – ekonomiprofessor Richard Werner (bland annat myntare av begreppet QE) beskriver så här:

   “It is basically an accounting trick … Banks create money. They don’t lend it … When a bank gives out what is called a loan, it basically pretends that you have deposited the money… it has to invent the liability … This is how the money supply is created.”

   Så enligt Werner låtsas bankerna att ”låntagaren” kommer in med en kasse med 1 miljon kronor till banken och gör en ”insättning”. Banken tar emot den icke-existerande kassen av ”låntagaren” varvid banken blir skyldig ”låntagaren” 1 miljon kronor som skrivs som bankens skuld till ”låntagaren” på ”låntagarens” konto. Banken ”lånar” sedan ut sin skuld till ”låntagaren” tillbaka till ”låntagaren” så att både banken och ”låntagaren”blir satta i skuld av den miljon kronor som aldrig existerade.

   Av ovan följer att varken banken eller ”låntagaren” lånat några kronor alls. Banken har bara skapat två skulder på 1 miljon kronor som aldrig existerat. Skillnaden är att bankens skuld (kundens kontoinnehav) används som surrogat för kronor i samhället genom att storbankerna kontrollerar betalsystemet genom sitt monopol på kontosystemet.

 2. Är det inte lite naivt att tro att Tyskland kan göra som dom vill? Som om dom vore fria från elitens makt! Bilderberggruppen, EU, NATO etc etc Mer troligt att dom spelar teater för att det inte skall bli uppenbart att alla länder i väst redan är ägda och kontrollerade av NWO-eliten.

  • Snarare är det väl naivt att tro att Tyskland (och hela EU för den delen) kommer begå ekonomiskt självmord och frysa häcken av sig under vintern. Tydligen kommer runt 40% av Tysklands gas från Ryssland och det finns inte en chans att USA ska kunna täcka upp för den (fastän de påstår så – och förresten vad ska USA sälja den gasen i? Jo, i dollar så klart – att fjättra EU med dollarn är USA:s sista chans när resten av världen vänder sig bort från dollarn). Tyskarna har redan utmanat dollarn genom att de ska öppna ett clearinghus i Frankfurt för Yuan.

 3. Jim Willie är en fröjd att lyssna på även om man kanske inte behöver ta allt han säger ordagrant..
  ”Americas chief exports are; war, toxic bonds and diabetes”
  Eller nåt i den stilen i vilket fall som helst klockrent!

 4. Nu har jag ju börjat intressera mig för vilka som finns bakom draperierna hos Putin och kompani? Visst har Putin rätt i mycket om Ukraina och jag hoppas att Ryssland kan rida ut detta. Men vilka står bakom Putin mer än Kinas ledare vad jag förstår, och Iran förstås men det är väl mest för att de har så få bundsförvanter.

 5. Ursäkta men varför sätta nationsbetäckningar på vilka som är för och emot Ryssland/Putin? Visst är det vissa länder som framträder, USA, Israel, Tyskland och lilla Sverige bland annat som kritiker. Men är inte konflikten egentligen en maktfråga? Vilka skall ha makten i framtiden. Eliten spelar ju oftast på alla hästarna om jag har förstått det hela, eller hela Roulett bordets alla nummer om man så vill. Bör vi inte börja tänka, ”vad kommer sen”. Vem vinner på denna cirkus av deltagare, vem skall sopa manegen efteråt! Vore intressant med en disskussion om detta här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s