Bitcoin är fan så mycket mer pengar än bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

De flesta tror att de handlar med kronor vid en kontoöverföring. Men tänker du efter så är bankens skuld det enda som finns på ditt konto. Banken betalar sin skuld till dig när du gör uttag från t.ex bankomaten.

När jag betalar dig genom kontosystemet får jag mindre av bankens skulder på mitt konto och du får mer av din banks skulder på ditt konto. Det enda vi gjort är att vi bollat bankskulder mellan våra konton – vi har inte betalat varandra med kronor – detta då, återigen (förlåt för att jag tjatar) – ditt konto ALDRIG kan innehålla kronor – ditt konto kan bara innehålla bankens skuld till dig . Vi ser mao bankernas skulder som pengar – de flesta tror t.o.m att kontoinnehavet ÄR kronor:

Bankerna har med tiden nästan helt trängt ut användandet av kronor mot användandet av bankernas skulder (dvs kontoinnehavet) som betalmedel i samhället.

När vi går till banken ”lånar” vi inte kronor – vi lånar bankens skulder. Banken är väldigt noga med att dölja att banken lånar ut sina egna skulder. Det skulle ju inte låta så bra om banken sa som det är:

-”Nä, vi kan inte låna ut 1 miljon kronor till dig men du kan få ”låna” 1 miljon av bankens skulder istället. Vi kan öka ditt innehav av bankskulder på ditt konto med 1 miljon”

Istället ljuger banken rakt av och säger:

-”Visst, du kan få låna 1 miljon kronor, de finns på ditt konto nu”

Nu ljuger säkert inte den enskilde bankanställde avsiktligt när han/hon säger att banken lånat ut kronor. Den bankanställde tror lika mycket på lögnen som ”låntagaren”.

97% av penningmängden består numer av bankernas skulder som vi bollar mellan våra konton. Nästan hela världen är i skuld till bankerna som i sin tur är i skuld till hela världen då bankerna ”lånat ut” sina egna skulder vid kontopåhittandet. Skillnaden är att bankernas skulder används som pengar och surrogat för valuta (kronor i Sverige).

På vilket sätt är då Bitcoin (eller Freicoin eller va fan som helst) mer pengar än bankernas skulder?  Rabblar upp några skäl:

* Om jag försökte betala dig med min elräkning skulle du skratta åt mig. Det finns inte en chans i helvete att jag skulle kunna lura dig till att tro att min elräkning, eller någon annan av mina skulder, är allmänna betalmedel som du kan handla med på ICA.

* Ett penningsystem bygger helt på förtroende – att använda bankernas skulder (dvs bankernas kontopåhitt) som surrogat för kronor bygger helt på att bankerna ljuger och lyckas lura i ”låntagaren” att bankens skulder ÄR kronor. Som ett extra skydd för lögnen har staten satt upp  ”insättningsgarantin” – detta för att bankerna inte ska drabbas av bankrusningar när folk fattar att banken ljuger.

* Pengar ska betala och döda skulder. Jag ger dig 1000 kronor  i handen och min skuld försvinner – du blir 1000 kronor rikare och mängden skulder i samhället har minskat med 1000 kronor. Det är så pengar ska fungera – pengar ska döda skulder – inte skapa skulder såsom bankerna gör genom att ”låna ut” sina egna skulder.

Allt ovan fixar Bitcoin, Freicoin etc fan så mycket bättre än bankerna med sina kontopåhitt. Så om vi, iom smyginförandet av det kontantlösa samhället, i allt mindre omfattning kan använda kronor som betalmedel kan vi istället använda Bitcoin, Freicoin eller va fan som helst,  och totalt kapa av den parasitära mellanhand som gör pengar av sina egna skulder – dvs bankerna.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

6 tankar om “Bitcoin är fan så mycket mer pengar än bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav

 1. Bitcoin, till skillnad från bankernas kontosiffror är pengar i sig, en tillgång, ingen annans skuld. Genom att förvara nyckeln har du själv full kontroll, ingen är skyldig dig bitcoins, du äger dem. De förvaras i molnet och nyckeln ger dig rätten att spendera dem som du kopplat till den. Nyckeln kan du förvara i din plånbok precis som kontanter.

  Många tror fortfarande att Bitcoins förvaras, men så är aldrig fallet, det är nycklarna som förvaras privat. Pappersplånböcker, dvs cold storage är ett bra alternativ, på dem har du ett kontonummer där pengar kan sättas in, du har en nyckeln som är kopplad till kontonumret. Det viktiga vid skapandet av sådana plånböcker är att när man generar nyckeln (med hjälp av en random number generator) får INGEN annan kunna ta del av dem, vilket är svårare än det kan låta. Datorn och skrivaren måste vara offline, fria från virus, helst ett helt rent nyinstallerat operativsystem och ej cacha utskriften där nyckeln syns.

  När man väl skapat en plånbok och bara du har tillgång till nyckeln är det omöjligt för någon annan att spendera dina bitcoins.

 2. Men finns det nåt som hindrar att bankerna gør samma sak med Bitcoins som de gjort med SEK och øvriga valutor? Dvs skapar skulder på bitcoins istællet som folk børjar anvænda som betalningsmedel.. Då ær vi ju tillbaks på ruta 1 igen.

  • Har lite svårt att se hur de ska kunna skriva skuldlappar på Bitcoin och fixa och lägga skuldlapparna som mellanled med konton såsom de gör med t.ex kronorna. Bitcoin är mycket bättre än t.ex guld i det avseendet där skuldlappar och bankernas kontosystem måste användas (samma skuldsystme som dagens men med guld som bas istället för kronor). Skrev om att guld är samma skuldsystem som det nuvarande
   https://parasitstopp.wordpress.com/2011/08/29/guld-ar-inte-pengar/

   Men det det finns nackdelar med bitcoin som kan utnyttjas. De som är anhängare av Bitcoin brukar hävda att det är hemska konspiratoriska centralbankskrafter som först spekulerat upp priset på Bitcoin för att sedan sälja Bitcoin för att sänka trovärdigheten hos ett alternativ till centralbanksmaffians monopol – och troligen har de helt rätt. Men då kan man använda freecoin istället som är svårare för bankerna att spekulera ihjäl då den tar död på sig själv.

   Skrev om det här
   https://parasitstopp.wordpress.com/2013/04/11/problemet-ar-inte-bitcoin-i-sig-sjalv-problemet-ar-hamstring/

   Kanske är ruttnande pengar mer lämpad som en komplementerande valuta då den genom att ha ett begränsat utbredningsområde kan skydda den lokala ekonomin,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s