Nyliberalernas penningsystem är penningväxlarnas våta dröm

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Nyliberala, och i synnerhet den Österrikiska skolan, har mycket förvirrade tankar om naturen. I princip tror de att bara man släpper loss djungelns lagar i ekonomin så löser sig allt. Ekonomin har en osynlig hand som magiskt sköter om åkern så att man varken behöver plöja, så eller skörda – det sköter sig själv genom att de som inte kan konkurrera sållas bort av naturens ”krafter”. Som sagt, mycket förvirrande och med stora luckor i förståelsen kring hur naturen fungerar. T.ex är det svårt att se hur de tror att de kan ha en kropp då kroppen består av miljarder och åter miljarder celler som samarbetar – om de försöker ha ihjäl och tränga ut varandra är det fråga om en cancer.

Den ”lilla” kortslutningen försöker nyliberalerna överbrygga genom att hävda att frihet ska ges individen så länge den friheten inte inkräktar på någon annans frihet. Men då kan ju fråga sig – inkräktar inte alltid konkurrens på någon annans frihet?

Så bara rent filosofiskt är det svårt att få ihop nyliberalernas tro på hur naturen fungerar med hur naturen egentligen fungerar.När det kommer till hur pengar fungerar blir det än mer förvirrande. Vad är pengar? Jo det är en social konstruktion där vi gemensamt kommit överens om att använda något för att betala skulder.  Enligt nyliberalerna ska alla få skapa pengar och sedan ska nyliberalernas övergud – marknaden – på något magiskt sätt utkora en vinnare.  ”Marknaden” är mao den gemensamma domaren och den som skriver det sociala kontraktet – det är inte människorna i samhället som demokratiskt sluter ett gemensam kontrakt om vad som ska ses som pengar. I nyliberalernas värld står ”marknaden” med sin magiska osynliga hand över demokratin och vad vi gemensamt kan komma överens om ska vara pengar.

Jag skulle vilja påstå att nyliberalernas flumtankar är skapade just för rasera att vad vi använder som pengar alltid måste bygga på någon form av konsensus och allmän acceptans (helst på demokratisk grund). För vad händer om t.ex alla får göra som nyliberalerna förespråkar – dvs att alla får skapa pengar? Säg att det i Sverige uppkommer 2000 olika valutor för olika områden i landet och en valuta är inte gångbar i ett annat område. För att köpa en vara i ett annat område måste man mao växla över till det områdets valuta. Så då måste det finnas penningväxlare som kan sköta penningväxlingen mellan dessa 2000 områden i Sverige. Ganska ”naturligt” (jag använder ordet för att reta de nyliberaler som kan tänka läsa detta) kommer då de penningväxlare som kan utföra detta som grupp gynnas. Vilka är då dessa? Jo, de gamla vanliga misstänkta som alltid levt i det fördolda och samarbetar i en social homogen grupp med just penningväxling. Dessa lever ju på vara en parasit på betalströmmarna som sker mellan de som producerar något i samhället.

Penningväxlarfunktionen i ett samhället behövs men den ska inte göras dold, såsom centralbankerna idag gör den med clearingen. Penningväxlarfunktionen ska vara maximalt demokratiskt transparent för det är i denna funktion som parasiten kan suga ut näringen från andras arbeten. Denna grupp har inarbetade rutiner och ett globalt socialt nätverk som de lyckas hålla väl dolt (Wallenbergs ordspråk ”Att verka men inte synas” är ju inte uppkommet av en slump)

Att demokratisera Riksbanken och clearingfunktionen är därför den absolut största demokratiska reformen som kan genomföras (kolla videorna nedan om du vill förstå hur clearingen, dvs penningväxlingen, sker på RIX i Riksbanken). Det är genom att dölja penningväxlingen om parasiten kan suga ut näring utan att värden märker något.

Visst, jag tycker om lokala valutor då dessa kan stärka den lokala ekonomin. Men om det inte finns ett samarbete och regler för hur olika lokala valutor ska växlas så kommer parasiten ta över den funktionen och lägga sig som en binnikemask i betalströmmarna (vilket dagens banksystem är ett ”lysande” exempel på)

Nyliberalernas ”free banking” är mao bara ett sätt från penningväxlarnas sida att kunna behålla sin parasitverksamhet. Svamlet om ”naturlagar” och ”naturkrafter” etc är bara till för att  dölja och sudda ut det faktum att pengar alltid måste bygga på en social överenskommelse och någon form av konsensus.

De flesta nyliberaler förordar dessutom guld som pengar. Men guld innebär samma skuldslavsystem som i dagens banktyranni – bara med annan bas Jag beskrev det här:

Guld är inte pengar

Så för att sammanfatta.

Vi behöver förstå och ta kontroll över penningväxlarfunktionen. Vi behöver kräva att Riksbanken och hela centralbanksmaffia-systemet demokratiseras. Genom upplysning kan vi belysa den övergödda parasiten och få den att lämna över makten. Nyliberalerna vill att vi ska lysa med lampan i den becksvarta djungeln och hoppas få svar.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Annonser

4 tankar om “Nyliberalernas penningsystem är penningväxlarnas våta dröm

 1. sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5938702

  ‘Regeringen vek sig för påtryckningar från Wallenberg’

  Oj vilken chock, skulle Wallenberg som äger majoriteten av hela svenska industrin och banksystemet ha inflytande över Reinfeldt och Bildt? Näääääää omöjligt, konspirationsteorier ush å fy!

  Wallenberg, i verkligheten styr hela sverige genom sitt penningskapande, de ligger bakom hela konjunkturcykeln (som Werner redan påpekat att de som skapar majoriteten av penningmängden gör) och gör vad fan de vill, staten har tom gjort deras insynsskyddade stiftelser där alla deras utdelningar tvättas skattebefriade.

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/pastadd-uppgorelse-om-skattebe_GL11632/

  • Precis! Vi lever inte någon demokrati – vi lever i en bankdiktatur där Wallenberg är slavägaren som driver skuldplantaget genom banksystemet och penningskapandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s