Bankerna skapar myter om ”fria marknader” och att man måste arbeta än mer

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Detta blir punkt 20 på listan i

Banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton

———–

Robotiseringen gör att allt fler jobb försvinner. T.ex har Google tagit fram en bil som tydligen inte behöver någon förare. Varför skulle taxibolag avlöna chaufförer när de kan slippa? I Kina har man byggt en 3D-skrivare som kan skriva ut 10 hus på ett dygn. Det kommer inte behövas lika många byggnadsarbetare i framtiden. O.s.v

Mängden nödvändigt arbete minskar mao i samhället men vi måste ändå jobba mer. Varför? Jo, därför att den sk ”fria maknaden” kräver att vi ska slåss om pengar. Det centrala i detta är att se hur, i vilket syfte och av vem som pengar skapas.

Enligt Maastricht får inte staten skapa skuldfri valuta (kronor) för att finansiera sig själv – de måste ”låna” bankernas kontopåhitt de precis såsom alla andra  (få har förstått att bankernas kontopåhitt inte är kronor – inte ens professorer i nationalekonomi har en aning om det – de tror att bankerna lånar ut insatta kronor till kundkontona – faktiskt tror ju till och med ”nobel”pristagaren Krugman det).

Så staten måste enligt Maastricht antingen finansiera sig genom att skuldsätta sig till bankerna eller genom att skatta folk och företag vars pengar är skapade genom att bankerna skuldsatt allt de kommer åt. Det finns inget annat sätt staten kan finansiera sig på..
Det hela är mao helt grundat på parasitism där banksystemet skapar skulder från ingenting som resten av samhället måste jaga ikapp. Detta religiösa svammel om ”fria marknader” som nyliberaler mantrar om finns inte. Vi är alla direkt eller indirekt (genom skatten) skuldslavar åt bankerna. För det är, som sagt, vad bankernas ”fri marknad” går ut på – att vii måste slåss om pengarna som parasiterna skapar från ingenting och håller som en morot framför oss samtidigt som de piskar oss in i ekorrhjulet genom att hitta på pengarna som skuld.

Om staten kan skapa skuldfria pengar och bankerna togs ifrån rätten att skuldförslava samhället skulle vi kunna bygga ett rättvisare och hållbarare samhälle än dagens.  Vi skulle kunna sluta se varandra som konkurrenter som ska ha ihjäl varandra i något kvasi-socialdarwinistiskt race där alla skapade mervärden ges till parasiten som satt allt i skuld med ingenting,

Om folk fick en medborgarlön skulle de ha en grund och trygghet att stå på och kunna förverkliga sina egna idéer. Tvånget att till varje pris slåss om att jaga ikapp skulder skulle försvinna. Istället har staten gett den grundtryggheten till bankerna i form av en ”insättningsgaranti” som garanterar att bankerna ska slippa betala sina skulder till kontoinnehavarna.

Med en medborgarlön skulle vi ha tid att hjälpa varandra och skapa värden utanför att använda pengar. Det är givetvis inget bankerna vill då grunden för bankerna är att få folk att tro att det existerar en ”fri marknad” där moroten alltid består av bli av med skulderna genom att slåss med sin nästa om pengarna som bankerna skapar från ingenting genom skuldsättning av allt.

Som ekonomiprofessor Michael  Hudson brukar påpeka måste en parasit få värden att tro att den är en vital del av värdens kropp. Att parasiten fått samhället att tro att ”skuld är frihet” och att det existerar någon ”fri marknad” under bankernas parasitvälde visar hur stor makt parasiten har över våra sinnen. Parasiten lyckas med denna hjärntvätt  genom att äga och kontrollera media, utbildning, politikerna och kulturen.

Som Goethe skrev:
”Ingen är mer hopplöst förslavad som den som falskeligen tror att han är fri”

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

11 tankar om “Bankerna skapar myter om ”fria marknader” och att man måste arbeta än mer

 1. Ping: Ekorrhjulet, vi är evigt skuldsatta till storbankerna « Penningsystemet

 2. Kan det verkligen vara sant att ekonomer som Krugman inte känner till att banker sällan har mer likvida medel än som motsvarar kanske 3-5% av vad man har i utlåning till kunder? Borg verkar i alla fall känna till det då han för några år sedan propagerade för ökad soliditet i bankerna så att de inte skulle vara så sårbara. Vad hände med det förslaget förresten? Sen kan man ju undra varför det finns privata banker som får ”skapa” pengar ur tomma luften. Borde inte detta vara en angelägenhet som staten sköter om? Fast det får man inte säga för då blir man stämplad som kommunist trots att jag är egen företagare.

  • Japp! och Iran, Indien och Pakistan ska med i SCO. SCO skapades som en motvikt till Nato:

   “At present, the SCO has started to counterbalance NATO’s role in Asia. Consequently, these countries want to take part in the SCO in the capacity of safeguard of their interests. At present, the SCO is strengthening because the American policy towards Asia has been excessively tough and is aimed at suppressing their interests. The American policy contradicts the interests of Asian countries. In this sense, it’s quite natural that India, Pakistan, Iran and Mongolia expressed desire to join the SCO. There is another aspect that has to be taken into account. The growing role of China in the world shows that many countries are afraid of directly cooperating with it without outside backing. In this context, SCO enters in the capacity of guarantor that China will honour the interests of these countries in the framework of the existing SCO guidelines,”

   http://indian.ruvr.ru/2014_08_01/SCO–admit-new-members/

   Allt medan Sveriges lille hund slickar USA i röver

 3. Som jag brukar skriva så kommer kraschen att innebära kanske 30% arbetslöshet. Många av dessa kommer att vara civilekonomer och jurister – dvs politikernas viktigaste valboskap. För att upprätthålla den representativa ”demokratin” kommer en liten men värdig medborgarlön att bli nödvändig för politikernas skull – paradoxalt nog! 🙂 För den retoriska frågan är ju vilka som kan se dessa grupper med sitt intellektuella och sociala kapital, sitta hos de obildade småflickorna på socialen och tigga och be för sin överlevnad?

  Valet 2018 kommer att bli vågbrytande helt klart. Då har många hunnit bli varse hur systemet kramat energi ur dem…

   • Jag är övertygad om att MP kommer att göra ett kanonval i år. EU-valet indikerar det. De motionerade även i höstas om en medborgarlön. Lillemetz m fl försöker ju också som du vet lyfta frågan om medborgarlön. De kommer genom sin vind i seglen från årets val att driva frågan öppet till 2018. och många småpartier kommer att uppmärksammas genom penningsystemkrascen. Övriga partier kommer inte att ha mycket annat att göra än att gilla läget för att inte fullständigt decimeras. Detta berättar min kristallkula som en logisk konsekvens av lutningen på spelbrädet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s