Valet borde handla om bankernas skuldslaveri ska avskaffas eller ej

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————–

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg är den viktigaste politiska frågan.:

SKA BANKERNA FÅ FORTSÄTTA FÖDA PENGAR GENOM SKULDSÄTTNING?

Pengars funktion är enkel:

Pengar ska döda skulder och inte föda skulder.

Du ger Nisse din 1000-lapp och skulden mellan er dödas. Nisse kan sedan använda 1000-lappen för att döda sin skuld till Ulla, osv. 1000-lappen kan sedan fortsätta cirkulera i samhället och döda skulder så att mängden skulder minskar i samhället. 1000-lappen fungerar som en katalysator – den dödar skulder och rensar samhällets sammanlagda skuldbörda – 1000-lappen förtärs inte när den vandrar runt och dödar skulder – den är permanent och förintas inte när den utför sitt reningsarbete.

Just därför hatar bankerna kontanter – kontanter rensar systemet från skulder. Bankernas enda ”vara” är nämligen skuld.  Bankerna skapar pengar i form av skulder genom påhittad skuldsättning. Bankernas kontopåhitt skapas från ingenting och de ökar alltid mängden skuld i samhället.

Det är mellan dessa helt två skilda system vi står nu. Antingen kan vi välja

1) Parasitsystemet som bankerna skapat där skuldmängden och skuldslaveriet i samhället hela tiden ökar tills dess hela systemet, ja hela världen, går på knä av skuldbördan. All denna skuld har bankerna, som sagt, hittat på från intet genom bankernas kontopåhittande.

eller vi kan välja

2) Ett system där staten skapar skuldfria permanenta pengar, både i fysisk form (sedlar och mynt) och i digital from. Dessa skulle fungera som de katalysatorer jag beskrev ovan. Skulderna i samhället skulle vartefter rensas ut och skuldbördan för hela samhället skulle minska.

Förenklat kan valet också uttryckas så här:

Antingen väljer vi:

1) Ett skuldmaximerat samhälle där bankens fortsätter föda skulder från ingenting genom kontopåhittande

eller

2) Ett skuldminimerade samhälle där statligt utgivna skuldfria pengar gör det pengar är avsedda att göra – betala och döda skulder vartefter de uppkommer.

Jag har svårt att förstå att ovan skulle vara så svårt att förstå. Ändå har politiker svårt att förstå ovan. Eller så är de rädda. Eller så är de köpta.

Det handlar inte om höger eller vänster. Affärsidkare, städare, undersköterskor, jurister, poliser, militärer – ja alla – drabbas av bankernas parasitism genom penningsystemet. Det spelar ingen roll vilken färg på tröjan politikern har – fråga honom/henne om inte ovan är den viktigaste politiska frågan. Om inte annat så för att det kan vara roligt att kolla på det levande frågetecknet som politikern förvandlas till (som de givetvis snabbt kommer dölja med ett hav av svammel – det är ju vad de ”utbildats” till att kunna göra – politikernas svammelförmåga överträffas bara av de ”finansiella experternas” språkmissbruk.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

5 tankar om “Valet borde handla om bankernas skuldslaveri ska avskaffas eller ej

    • Tack!
      Jo, dagens banksystem är Shylock på steroider som snart springer in i sin egen skuldvägg. Shylock var en ren amatör i jämförelse – han lånade ju de facto ut något – bankerna har fått hela världen att tro att den är i skuld till bankerna trots att bankerna INGENTING ”låna ut”! Hela världen kryper för att kunna betala de påhittade skulderna som bara kan betalas genom att bankerna hittar på än mer skulder.

      Det brukar sägas att tillväxten har en gräns. Den gränsen gällande skulder är nådd nu när skuldsystemet springer mot sin egen ättestupa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s