Vi behöver inte vara skuldslavar i bankernas ekorrhjul – valet är så enkelt

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

 

———————————

grindslanten

Det är så extremt djävla simpelt uppbyggt att vi har svårt fatta det. Bankerna hittar på pengar i form av skulder som de slänger in i ekorrhjulet. Sedan måste vi slåss mot varandra om att nå pengarna som är någon annans skuld så att vi kan betala vår egen skuld. Bilden jag får i mitt huvud är Grindslanten där de krypande pojkarna inte är medvetna om att pengen de försöker plocka upp för att betala sin egen skuld med är skuldbojan som banken förslavat någon av de andra pojkarna med. För att vi, som individer, ska bli skuldbefriade från banken måste någon annan skuldfjättras.

Pengar ska inte skapas genom att bankerna får föda skulder från luften som de ”lånar ut”. Pengar ska minimera mängden skulder i samhället. Det är därför så viktigt att vi förstår skillnaden mellan permanenta pengar, som dödar skulder, och bankernas skuldförslavningspengar som de slänger ut för att vi ska slåss om dem. Därför fortsätter jag tjata – tar om det jag skrev i mitt tidigare inlägg:

Pengar ska döda skulder och inte föda skulder.

Du ger Nisse din 1000-lapp och skulden mellan er dödas. Nisse kan sedan använda 1000-lappen för att döda sin skuld till Ulla, osv. 1000-lappen kan sedan fortsätta cirkulera i samhället och döda skulder så att mängden skulder minskar i samhället. 1000-lappen fungerar som en katalysator – den dödar skulder och rensar samhällets sammanlagda skuldbörda – 1000-lappen förtärs inte när den vandrar runt och dödar skulder – den är permanent och förintas inte när den utför sitt reningsarbete.

Just därför hatar bankerna kontanter – kontanter rensar systemet från skulder. Bankernas enda ”vara” är nämligen skuld.  Bankerna skapar pengar i form av skulder genom påhittad skuldsättning. Bankernas kontopåhitt skapas från ingenting och de ökar alltid mängden skuld i samhället.

Så valet vi står inför, men som inget riksdagsparti vågar röra, är mycket mycket enkelt:

Antingen väljer vi:

1) Ett skuldmaximerat samhälle där bankens fortsätter föda skulder från ingenting genom kontopåhittande

eller

2) Ett skuldminimerade samhälle där statligt utgivna skuldfria pengar gör det pengar är avsedda att göra – betala och döda skulder vartefter de uppkommer.

Valet står mellan att fortsätta krypa för bankernas eller skapa ett skuldfritt penningsystem som inte bygger på skuldslaveri. Skuldfria pengar kan skapas både i fysisk form (sedlar och mynt) och i digital form (genom att alla får tillgång till Riksbankens kontosystem som storbankskartellen har monopol på i nuläget)

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

Annonser

2 tankar om “Vi behöver inte vara skuldslavar i bankernas ekorrhjul – valet är så enkelt

  1. Om man gjorde att pengar skulle skapas endast vid ett tillfälle: när man tar ut pengar i form av lön, då slapp vi luft-pengarnas nackdelar. Om skatten beräknades lika för alla i tid räknat men gånger ens timlön, så får vi en rättvis fördelning av skattebördan. Om endast arbetarna fick äga sin arbetsplats, slipper vi externa ägares profitering. Naturresurser ska inte kunna ägas och profiteras på. Är allt detta en realitet, ja då har vi möjligheterna att skapa ett samhälle som människor kan trivas i och utvecklas.

    • Förstår nog inte riktigt hur du menar. Pengar är ett flöde – om det ska skapas nya skuldfria pengar vid varje gång lön betalas så lär det bli för mycket pengar i omlopp. Staten skulle inte behöva ta ut så mycket skatt mer än för att reglera penningmängden. Staten skulle kunna skapa de pengar de behöver för allmännyttiga saker i samhället.

      Ägandet av företag etc lämnar jag åt sidan då det är vid sidan om penningskapandet. Vad alla , oavsett politisk färg, kan enas om är att banker inte längre ska få skuldförslava samhället genom att ”låna ut” sin egen skuld. Resten kan vi säkert käfta om sedan för då finns möjlighet för riktig demokrati – men intill dess är det tämligen ointressant då de riktiga ägarna till allt är bansystemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s