Ska pengar döda eller föda skulder?

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Ska pengar döda eller föda skulder?

Det är den enkla och enskilt viktigaste frågan som ni ska ställa till en politiker oavsett. politisk färg inför valrörelsen.

Om politikern inte förstår frågeställningen (vilket de garanterat inte kommer göra – eller så kommer de låtsas inte förstå) kan ni dra nedan som jag tjatat om och om igen de senaste inläggen. Svårare än så här är det inte:

Pengar ska döda skulder och inte föda skulder.

Du ger Nisse din 1000-lapp och skulden mellan er dödas. Nisse kan sedan använda 1000-lappen för att döda sin skuld till Ulla, osv. 1000-lappen kan sedan fortsätta cirkulera i samhället och döda skulder så att mängden skulder minskar i samhället. 1000-lappen fungerar som en katalysator – den dödar skulder och rensar samhällets sammanlagda skuldbörda – 1000-lappen förtärs inte när den vandrar runt och dödar skulder – den är permanent och förintas inte när den utför sitt reningsarbete.

När bankerna hittar på pengar i form av kontopåhitt som de ”lånar ut” föds pengar alltid genom att någon sätts i skuld. 97% av penningmängden består av pengar som föds genom bankernas påhittning av bankskulder.

Så valet vi står inför, men som inget riksdagsparti vågar röra, är mycket mycket enkelt:

Antingen väljer vi:

1) Ett skuldmaximerat samhälle där bankens fortsätter föda skulder från ingenting genom kontopåhittande

eller

2) Ett skuldminimerade samhälle där statligt utgivna skuldfria pengar gör det pengar är avsedda att göra – betala och döda skulder vartefter de uppkommer.

Skuldfria pengar är skuldrensnings-katalysatorer och kan skapas både i fysisk form (sedlar och mynt) och i digital form (genom att alla får tillgång till Riksbankens kontosystem som storbankskartellen har monopol på i nuläget)

Ett annat alternativ är att kopiera och skriva ut ovan och be politikern läsa samt svara på frågan/frågorna. För oavsett partifärg är den viktigaste frågan huruvida vi ska fortsätta bygga ut bankernas skulslavsamhälle eller ej.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

 

Annonser

2 tankar om “Ska pengar döda eller föda skulder?

 1. Mycket bra och användbart i valupptakten. Mina blogginlägg har varit relaterade till personnummerslaveriet den senaste tiden, men ska köra några inlägg med anledning av valet. Dina enkla frågor kan säkerligen öppna mångas ögon – kanske tom någon enstaka politiker 😉

  • Tack, jo jag tror det är så det måste gå till. Vi ska inte gå in i av inlindningar och invecklingar och försöka tävla om att få det än svårare att förstå. Det är så lätt att man tror att systemet är invecklat då det verkar så totalt ologiskt – men det är egentligen extremt simpelt. Men det är inte fel på vår logik bara för att vi inte får bankernas lögner och språkmissbruk att gå ihop. Jag tror du är ypperligt lämpad (liksom jag) till att hugga sönder alla inlindade lögner i den imaginär gordiska knuten. Vi ska inte tävla med finanssvamlarna i svammelkonst och göra knuten än mer obgriplig. Vi ska hugga sönder lögnerna – då kan vi se hur enkelt allt egentligen är. Bara man inser att nästan all ”förståelse” av hur bank och penningsystmet är uppbyggt är lögner blir det lätt att se.

   Så at beskära är viktigt. Vi ska framför allt rikta in oss på det funktionellt fungerar (vilket jag konsekvent gjort i denna blogg). Vi ska inte diskutera om det är aliens, ödlor, illuminati, Vatikanen, tempelriddarna, Britterna, amerikanarna etc som står bakom (för även om t.ex dollarn har sitt ursprung i USA är det en extremt liten elit som håller i trådarna – vi kan inte hata det amerikanska folket i allmänhet – det finns ingen som helst mening i det). Ingen etnisk grupp är enskilt skyldig för att det ser ut som det gör. Många skyller på judarna – och visst i media och finansen finns det en extrem överrepresentation av judar. Men det är samma sak där, ”elitjudarna” är en del av den lilla lilla klick som finansiellt suger ut världen – denna lilla lilla klick skiter fullständigt i om de som sugs ut är judar eller ej. Israel har samma penningsystem som här och penningmängden där består också av 96% skuldslavar som banksystemet häktat in. Israel har också en bostadsbubbla som består av judar som blivit boskuldslavar åt bankerna. I Israel finns en penningreformsrörelse liksom här som börjar vakna och se utsugeriet. Parasiteliten skiter fullständigt i vem den suger ut – kan den suga ut judar gör den det (sedan är det en helt annan sak att Israel är en aphartheid-stat, det är en helt annan diskussion).

   Det är lätt att falla in i det där (som jag gjorde ovan) – att man inte beskriver systemet och hur det fungerar – att man istället fastnar i att polarisera vem som bär skulden. Vi ska inte springa omkring och leta syndabockar – vi ska beskriva systemet. Invandrarna är en annan av dessa avledande polariseringar som finanseliten vill skapa för att blicken inte ska riktas mot Mordor. Invandrarna kommer inte hit för att de älskar 2 meter snö om vintern – de kommer hit för att finansparasiterna har förstört deras hemländer.

   Vi kommer inte få någon hjälp av media i att beskära snårhäcken av lögner som penningsystemet är uppbyggt kring. De kommer inte hjälpa oss få bättre sikt. Tvärtom är media där och reparerar den öppning vi har fått upp genom att odla nya slingor av lögner. Därför är det viktigt att vi inte börjar springa runt i labyrinten av snårskog och hugger hej vill på allt. Vi vet var kärnan finns och vi vet att om vi bara är konsekventa och bara beskriver systemet kan de inte längre dölja dess parasiterande funktion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s