Vi har en skuldslavs-myntfot där vi alla är skuldslavar åt bankerna

Jag kommer att inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen har lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har uppenbarligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

När 97% av penningmängden inte längre är kronor är det svårt att fortsätta hävda att grunden för penningsystemet är kronor. Visst, vi har fortfarande kvar en liten skvätt kronor kvar i form av kontanter. Och, visst, storbanks-kartellen använder kronorna på Riksbankskontona (som bara de kommer åt) i clearingen mellan bankerna. Men i samhället används kronor i allt mindre omfattning. Grunden för penningsystemet utgörs av bankernas påhitt av nya skulder till kontona. .Bankernas konton kan inte innehålla kronor så att säga att grunden för penningsystemet är kronor blir bara löjligt då 97% av penningmängden inte är kronor.

Förut använde vi kontanter i större omfattning och deras främsta uppgift var att döda skulder. Kronorna fungerade som katalysatorer som dödade skulder i samhället och de minskade dessutom den samlade skuldbördan i samhället när de cirkulerade runt.

Men kontanterna hade även andra fördelar:
*Vi hade kronorna i våra plånböcker och ingen annan hade kontroll över vad vi gjorde.
*Kronorna var en tillgång för ägaren men inte en skuld för någon annan.
*Med kronorna krävdes inga parasitära mellanhänder i form av banker vid betalningar, utan 500-lappen gick direkt från min hand till din hand.
*Kronorna hade ett integritetsskydd och vad vi gjorde med dem låg utanför både bankernas och statens kontroll.

M.a.o hade kronorna en hög grad av frihet i sin funktion som pengar.

Nu består, som sagt, 97% av penningmängden av kontopåhitt som banken skuldförslavar samhället med. När banken skapar dessa kontopåhitt måste alltid någon sättas i skuld. Den presumtive nye skuldslaven måste skriva på ett skuldslavs-papper till banken där personens namn och personnummer registreras. Så 97% av penningmängden består av skuldslavs-kontrakt som stat, kommuner, företag och personer har tecknat med banken. Basen för skapandet av penningmängden grundar sig m.a.o på hur duktiga skuldslavar samhället, företag och individer kan vara åt bankerna. Vi har m.a.o en skuldslavs-myntfot som backas upp av vilket framtida värde banken ser hos skuldslaven. Då bankernas enda ”vara” är skuld vill bankerna sluta så många skuldslavs-kontrakt som möjligt – de vill maximera skuldbördan i samhället – de vill maximera mängden skuldslaveri.

Visst, det kan vara så att du har en massa pengar på ditt konto, men det du har på kontot är alltid en skuldboja som någon annan måste bära. Och även om du är rik och har mycket med kontopåhitt på ditt  konto är du likväl en skuldslav åt bankerna. Detta då även staten och kommunerna tvingas teckna skuldslavs-kontrakt med bankerna (detta  genom lag – Maastricht). Så när du betalar skatt är du indirekt en skuldslav åt bankerna, detta då du måste betala för de av staten och kommunernas åtagna skuldslavs-kontrakten till banken.

Varje individ har under denna skuldslavs-myntfot ett personnummer som är kopplat till sitt konto. Genom personnumret har bankerna kontroll över alla konton och därmed över varje enskild individ som använder skuldslavs-myntfoten. När du kopplar upp dig mot banken genom nätet, för att kolla hur mycket skuldslavs-valuta du har på ditt konto, använder sig banken av ett inloggningssystem som heter Nexus.  Nexum var namnet på  skuldslavs-kontraktet som fanns på Romartiden – Nexus hette skuldslaven som skrev under skuldslavs-kontraktet.. Tillfällighet? Jovisst, vill man vara naiv kan man ju välja att tro det.

Ditt personnummer är m.a.o ditt personliga nummer i bankernas skuldslavs-system.

Hur ska vi då frigöra oss från bankernas skuldslavs-system? Jo, genom att använda valuta som inte är baserad på bankernas skuldslavs-kontrakt. Vi kan:
1) Använda kronor i form av kontanter så mycket som möjligt.

2) Vi kan använda t.e.x  Bitcoin när vi ska handla, bland annat genom nätet.

3) Vi kan  bygga lokala  kompletterande egna valutor som inte bygger på att någon måste sitta i skuld.

4) Vi kan hjälpa varandra utan att använda pengar övertaget. Att vi lever i narcissistiska egotrippade bubblor har naturligtvis en funktion – vi bryr oss mindre om varandra.
Jag tycker inte om allt med Bitcoin men det ligger utanför bankernas skuldslavs-system. Har du 100 bitcoin sitter ingen annan fast i motsvarande skuldboja.  Bitcoin är, liksom kontanter, en tillgång för ägaren men inte en skuld för någon annan. Ingen stat eller bank kan heller se vad du gör med dina bitcoin.

Vi måste göra vad vi kan för att kringgå bankernas skuldmynt-fot – inte längre ingå några skuldslavs-kontrakt med bankerna och vägra erkänna de existerande kontrakten som giltiga.  Vi måste inse att vi alla är Nexus till bankerna i dagens system.

Tillägg 1:

Jag glömde punkt fem då det är så uppenbart och jag har tjatat så mycket om det :

5) Arbeta för att avskaffa storbanks-kartellens kontroll över kronorna på Riksbankskontona och demokratisera Riksbanken.

 

————————-

Nedan filmer ger en introduktion till hur penningsystemet ”fungerar”.

Filmen ovan är nog bäst att kolla på innan man kollar in de två nedan som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning).

Andra delen här:

 

Annonser

10 tankar om “Vi har en skuldslavs-myntfot där vi alla är skuldslavar åt bankerna

 1. Tillägg:

  Jag glömde punkt fem då det är så uppenbart och jag tjata så mycket om det :

  5) Jobba på att avskaffa storbankskartellens kontroll över kronorna på Riksbankskontona och demokratisera Riksbanken

 2. Vid närmare eftertanke, så kan dom ju försöka stänga utträdet bäst dom vill. Egentligen är dom helt maktlösa, det är bara för att man fortfarande är kvar en del i det hjärntvättade tänket som gjort att man blivit så trög att se utanför boxen.
  Finns många sätt att glida ur systemet 🙂
  Undrar hur länge dom lojala bankirrövslickarna är lojala mot sina herrar, när dom märker vart det blåser, när skrytbygget rasar?
  Såg den kinesiske finansministern uttala sig i dokumentärfilmen ”Inside job”.
  Han beklagade att s.k finans-ingenjörer tjänade mycket mer än riktiga ingenjörer.
  ”Riktiga ingenjörer gör riktiga saker, som finns, som folk behöver, typ broar, medans finans-ingenjörer bygger drömmar, MARDRÖMMAR!
  Vår gamla teknislärare brukade säga att ”lyssna nu, för det här är svårt med hållfasthetslära, medans det som ekonomilärarna lär ut tar högst en kafferast”.
  Vad han missat var att hela det skrået sysslar med bedrägeri, vilket tar en stund att lära sig. Det svåraste måste vara att fullkomligt eliminera moral & etik, samt bete sig som ett girigt kräk, och samtidigt se viktig och myndig ut.
  Fram med giljotinerna, byggda av ingenjörer 😀

 3. Ekonomen Kenneth Rogoff vill permanenta skuldslaveriet till bankerna genom att avskaffa möjligheten att använda kronor (kontanter) för allmänheten som betalmedel.

  Dessutom vill han införa negativ ränta på de skudlsvakontrakt som finns representerade som kontopåhitt på kundkontona. Vad innebär det? Jo att bankerna kan sluta än fler skuldslavskontrakt genom att banken hittar på än mer kontopåhitt. Folk skulle inbillas tro att de ”lånar” kronor men då kontona inga kronor kan innehålla skulle bara mängden skuldslavs-kontrakt öka.

  Alla pengar som cirkulerar skulle på så sätt skapas genom att bankerna skuldsatt någon – inga skuldfria pengar (kronor) skulle överhuvudtaget existera ute i samhället. Rogoff förslag är m.a.o bara ett sätt att göra bankernas skuldslaveri permanent.
  http://www.smh.com.au/business/markets/currencies/its-time-to-kill-cash-says-harvard-professor-kenneth-rogoff-20140530-398ot.html

 4. En snabb koll på denne Rogoff, och minsann!
  http://www.jinfo.org/Economists.html

  Men det är såklart en komplett slump.

  Angående slavkontrakt, så rimmar det väl med att ”dom utvalda” själva fått in i sina knepiga hjärnor att dom skall ha 2800 slavar styck, allt enl deras egen perversa skrift, Talmud.
  För dom icke-utvalda, som reflexmässigt skall uppfinna nån patetisk ursäkt till detta faktum, så står det i gamla testamentet också, och för dom som försöker ursäkta även detta faktum, så blir det nu besvärligt, för denna ”lära” sker i Israeliska religiösa skolor, NU.
  http://www.torahcafe.com/rabbi…/the-mitzvah-of-tzitzit-video_88a590e79.html

  Kommentarer på det, ifrån nån representant för ”dom utvalda”?
  Verkligheten kommer ikapp er fortare än ni hinner ljuga numera.

  • Jo, det är en extrem överrepresentation av av judar i finanstoppen. Men de verkar inte ha några problem med att göra skuldslavar av judar heller:
   Judarna i allmänhet är lika utsugna som alla andra av det parasitära finanssystemet

   För att ändra systemet måste man förstå systemet och som du skrev tidigare går den mesta av den sk ”utbildningen” i ekonomi ut på att skapa inbillningar. Jag lägger min kraft på att skala bort lögnerna och försöka förstå maskineriet. Om vi inte kan få folk att förstå hur skuldslavsskapandet sker och förvaltas så kan inget ändras – oavsett vem som styr.

   Det finns en mycket mörk historia bakom alltihop men historien ger oss inga verktyg till att förstå maskineriet i utsugningen och hur vi kan stoppa den – risken finns att det bara skapar uppgivenhet att bara kolla bakåt (lite trött på alla filmer om Federal reverves skapande t.ex – ingen av dem berättar om hur FED -funkar – bara att den finns och är mörkrets kärna).

 5. Har klurat på dom nya ”uppstickarna” i bedrägeribranchen typ, IKANO-bank, ICA-banken, Länsförsäkringar, etc, etc. Totalt Ca 100 svenska st finns det, och ca 30 utländska.
  Förökar sig som likmaskar på en döende kropp!
  Alla som hajat hur perverst systemet fungerar, reagerar tydligen inte som oss, med avsky och en insikt i att detta måste stoppas, utan utnyttjar det skamlöst istället och startar nya banker av hjärtans lust. Det blir konkurrens bland parasitråttorna, vem som skall kunna koppla skuldgreppet på flest antal slavar.
  Och slavarna, speciellt dom dompterade svenskarna, fattar nada……..
  Personligen hoppas jag på att BRICS nya konkurrerande banksystem kommer att krossa Petro-dollar-systemet, och i dess förlängning den etablerade bankirmaffian. Röstning den 9,onde om Brasiliens smarta sätt att komma ur skuldgreppet. Island har slunkit ur greppet i stort sett. Generellt sett vaknande folk runt i världen.
  Så det finns gott hopp.

  • Nja, alla dom där bankerna är bara annex till de stora bankerna – de har inga riktiga kontosystem – dom har konton på storbankerna (JAK har t.ex konto på Handelsbanken). De kallas för tier2-banker och är bara bara till för att det ska se ut spm om det finns konkurrens. Men, som du skriver, de är också sekundära likmaskar – precis som mäklare etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s