För att inte penningmängden ska förstöras krävs evigt skuldslaveri till bankerna

Jag kommer att inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen har lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har uppenbarligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Som jag skrev i tidigare inlägg avskrivs en skatteskuld vanligen efter 5 år:

”Vad gäller skattefordringarna så preskriberas de normalt efter fem år ( d.v.s. fem år efter utgången av det kalenderår då den förföll till betalning) enligt 3 § lag om preskription av skattefordringar, som du hittar http://www.lagen.nu/1982:188 .”

http://lawline.se/answers/6401

Skuldslavens påhittade skuld till banken kan i praktiken aldrig avskrivas då banken kan avbryta preskriptionstiden genom att gå till domstol och kräva verkställighet från domstolen och avbryta avskrivningen. Banken kommer jaga skuldslaven in i graven för att denne ska betala av en skuld som aldrig funnits på ett lån som aldrig getts av banken.

Varför är då en påhittad skuld till bankerna i praktiken evig medan en skatteskuld avskrivs efter 5 år? Då banken satt t.ex en boskulslav i skuld på 5 miljoner kronor som banken aldrig lånat ut så kan man ju ha den modesta åsikten att boskuldslavens påhittade skuld till banken avskrivs efter 5 år den med (man kan ju också ha åsikten att den som driver banken och utför sådana bedrägerier bör hänga i en lyktstolpe).

Skälet är att bankernas påhittade skuldsättning genom kontopåhitttande utgör grunden för penningsystemet. 97% av penningmängden utgörs av påhittade skulder i form av kontopåhitt. När skuldslaven skriver på skuldslavskontraktet hittar banken på skulden och kontoinnehållet från ingenting  (det är mao inget lån –  man lånar inget då banken inget avvarar). 97% av penningmängden består således av skuldslavkontrakt.

Man kan då enkelt se att om samma regler skulle gälla som gäller för skatteskulderna skulle penningmängden punkteras om skuldslavens påhittade skuld till banken avskrevs efter 5 år.

Sammanfattning:

De påhittade skulderna som bankernas skuldslavar bär på får aldrig preskriberas då ”vi” har en penningmängd som till 97% består av just skuldslavar. Om dessa skuldslavar fick samma preskriptionstid som vid skatteskulder, dsv 5 år,  skulle penningmängden totalt punkteras då bankernas balansräkningar havererar.

Frågan är hur länge vi ska låta bankerna hålla på med detta bedrägeri. Frågan är om folket vill ha en penningmängd bestående av skuldslavar som bankerna häktat in genom att lögnaktigt påstå att de lånat ut något till konton. Frågan är hur länge vi vill ha ett penningsystem som bygger på att man låter bankerna maximera skuldsättningen genom att låna ut INGENTING.

Ta över bankerna, erkänn att allt är ett stort djävla bedrägeri och erkänn att de påhittade skulderna är just PÅHITTADE . Det är dags att riva skuldslavskontrakten och bygga ett ärligt penningsystem.

Om detta bedrägeri fortsätter kommer folk i allt större utsträckning byta betalmedel till t.ex Bitcoin – Bitcoin bygger i alla fall inte på skuldslaveri och är på alla sätt ett betydligt mer ärligt system.Bankerna bör förstatligas och de påhittade skulderna bör preskriberas – de har ju aldrig funnits i vilket fall ..Annars finns snart inget förtroende kvar för detta skuldslaverisystem vi har kallat  penningsystem där bankerna är slavdrivarna.

Tillägg:

Lite roligt med alla guldbaggar som tycker det är ok att pengar föds som skuld genom att banker ställer ut skuldlappar på guld. För samtidigt hävdar de att det är skuldslaveri om banken ställer ut skuldlappar på t.ex kronor (ditt konto är INTE kronor – ditt kontoinnehav är skuldlappar på kronor som banken hittar på vid vid det sk ”låne”-tillfället). För mig är det själva skuldlappskrivandet som är problem – pengar ska döda skulder vid betalningar – pengar ska inte födas som skulder såsom de bli vid skuldlappsskrivande och ”utlånandet” av dessa. Om sedan skuldlappsskrivandet sker på guld eller kronor är sekundärt.

————————-

Nedan filmer ger en introduktion till hur penningsystemet ”fungerar”.

Filmen ovan är nog bäst att kolla på innan man kollar in de två nedan som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning).

Andra delen här:

 

Annonser

19 tankar om “För att inte penningmängden ska förstöras krävs evigt skuldslaveri till bankerna

 1. Det blir så absurt — så bortom absurt — att du är helt fanatiskt mot banker (vilket i sig är 100% förståeligt och jag är likadan), men samtidigt VÄGRAR inse att det är judar som står bakom dem. Inte ens står bakom, egentligen. Helt öppet är ägare av dem. Det blir tragikomiskt. Makabert. Det är som om du är 99% vaken utan att ha den där sista 1% som gör att alla pusselbitar faller på plats. Du har insett allt utom den sista viktiga ingrediensen som förklarar det mesta. Du rent av har försvarat judarna och påstår att de minsann också är skuldslavar. Det är en helt felaktig bild av verkligheten. Bankerna ÄR de avskum och utsugare som du påstår, men de drivs och ägs av judar. Uteslutande. Om man inte förstår detta viktiga faktum blir det otroligt märkligt när man sedan så frekvent sitter och bloggar om bankernas ondska.

  Jag misstänker att du i själva verket vet om detta, men p.g.a. extremt PK-tryck inte anser dig kunna offentligt gå ut med sanningen. Det är mycket sorgligt och jag hoppas att du ändrar dig på den punkten. Det håller inte att blunda för och undanhålla sanningen när man ger sig ut för att sprida just sanningen.

  • Jag håller med om att judar sitter i absoluta toppen av det här bedrägeriet och de är de som kontrollerar systemet. Det är svårt att säga emot det om man kollar ägarbilden etc. Det samma gäller t.ex media.

   Det jag har skrivit är att denna lilla klick inte har några problem med att göra skuldslavar av judar i allmänhet heller. Israel har samma skuldslavsystem de med och Israels ”bostadsmarknad” är också överjäst av boskuldslavar. Att Desmond Tuto har helt rätt i att Israel är en värre apartheidstat än Sydafrika någonsin var är en annan fråga.

   Det jag är rädd för är att det blir hatkampanjer – att man drar allt och alla över en kam.

 2. Lincoln, det är ju lustigt att du skriver att bankerna bör förstatligas. Det är ju staten som möjliggör bedrägeriet genom att hela tiden rädda bankerna. Om bankerna var helt bortkopplade från staten, tror du att de skulle kunna marknadsföra hittepå-pengar? Nej, just det! Då skulle folk använda guld och silver, de enda riktiga pengarna. Förstår du inte att hela penningbedrägeriet är en följd av ett socialistiskt system?

  • Guld och silver är samma skuldslavsystem som dagens då de måste bygga på ett skuldlappssystem och samma clearingsystem som dagens. Eller hade du tänkt dig att folk skulle springa med guldpungar runt halsen och sättta ett frimärke på guldet och hoppas att det kommer fram med posten. De 99,9% av världens befolkning som inte har guld kommer få krypa efter att få ”låna” påhittade skuldlappar på guld istället – samma slavsystem som dagens. Guld är bara ett sätt att byta front på samma skit. ”Förstår” du inte att guld måste ha ett skuldslavsystem, clearingsystem baserat på skuldlappar kan du läsa det här:
   Guld är inte pengar

   Jo, bankernas bör förstatligas då det är de som styr staten i dagens läge. Ett allmänt penningsystem(betalsystem behövs och ska bgga på maximal demokratisk insyn. Att, såsom du, tro att bara man ändrar basen på vad man skapar skuldlappar på till guld och överlåter detta åt samma snubbar som nu så kommer allt lösa sig är enligt mig extremt naivt, historielöst och korkat. Probkemet är skuldlappskrivandet och det påföljande skuldslaveriet – det funkar lika bra med guld som i dagens system.

   Men, som sagt, kommer inte penningsystemet demokratiseras och skuldslaveriet upphöra kommer typ bitcoin vinna alltmer mark – det bygger alla fall inte på ett skuldlappssystem med vidhörande skuldslaveri och bitcoin är decentraliserat.

 3. Penningmängden skapas inte av judar, är Wallenberg judar? De skapar alla pengar i Sverige… Är Rothschild judar? Nej, om de vore det hade de inte finansierat Hitler eller utnyttjat dem i Isreal eller använt skuldslavsystemet mot dem, alternativt är de judar, men skiter fullständigt i andra personer som är det. Bestäm själv vad som är mest troligt. Mao det spelar ingen roll överhuvudtaget om de är judar eller inte. De som skapar pengarna har exakt samma upplägg av att skapa skuldslavar i länder med majoritet judisk befolkning som i något annat land. OMG, nu är jag en del av konspirationen för att jag försvarar judarna!?!!!!! ILLUMINATI!!! JAG MÅSTE VARA EN JUDE SJÄLV!!!!

  Det faktum att det sitter judar i toppen på bolag som indirekt ägs av Wallenberg och Rothschild beror sannolikt på att de är lätta att manipulera, hela USA’s regering är tillsatt av hopplöst troende judar eller zionister, de har ingen verklig makt, de är lika utnyttjade som oss andra skuldslavar.
  De som fått för sig att judar ligger bakom allt ont i världen har en riktigt skev världsbild, vad är er lösning? Ser ni upp till Hitler eller? Tar vi bara bort judarna så blir allt frid och fröjd, alla skuldslavsystem avvecklas per automatik?

  sdgfgfdgjidfifdgi, du sitter på sanningen påstår du, lägg fram bevisen för att Wallenberg och Rothschild är judar, bevisen, ge oss dem.

  • Precis! Det är systemet som ska beskrivas. Allför mycket tid slösas på att försöka leta reda på de skyldiga. Nästinill inget går åt till att beskriva hur det funkar och vilka alternativ som vi kan ändra det. Ytterst lite tid avsätts för att förklara mekanismen i skuldslaveriet – det är det som jag ser som min uppgift och det är där jag tycker krutet ska läggas. Då kan vi frigöra oss från skuldbojorna och skapa ett rättvisare system.

 4. Vad spelar det för roll att många bankirer är judar? Oavsett vem som står bakom systemet är det folket som accepterar systemet som möjliggör det. Växla in dina pengar mot guld och silver eller bitcoin om du gillar det. När allt fler gör så (vilket de gör just nu) imploderar systemet till slut. Nuvarande system är ohållbart och kommer att sjävförstöras, precis som det alltid har gjort genom historien. Ett skulbaserat system med valuta utan uppbackning i metaller har provats många gånger i världshistorien, men har alltid kollapsat, vilket det kommer göra den här gången också.
  Ouppbackade papperspengar har alltid sanktionerats och möjliggjorts av staten, dvs detta onda påfund är socialistiskt. Endast ren kapitalism kan skapa rättvisa, ärliga penningsystem som fungerar i längden.

  • Se mitt tidigare svar. Det går lika bra att häkta in skuldslavar genom att skapa skuldlappar på guld. Det glada 1920-talet pumpades upp med skuldlappar på guld och den ploppade iom stora depressionen på trettiotalet.
   Efter 2:a världskriget skapade USA en massa skuldlappar på guld och Nixon hoppade av guldstandarden 1971.

   Det är skuldlappsskrivandet vi måste adressera – inte på vad dessa parasiter skriver skuldlappar på.

   • Lincoln,

    För att pengar ska fungera, måste de kunna röra sig fritt och ackumuleras efter behov, därmed kommer alltid någon som utger sig för att vara bank, kunna skriva ut skuldsedlar på pengar oavsett vad pengarna är för något. Det går att skriva ut skuldsedlar på bitcoin också, vilket redan har skett och gjort att två stora bitcoinbanker har gått i konkurs. Det som gör skillnad är om folk accepterar skuldsedlar eller inte. Så länge staten (skattebetalarna) hela tiden räddar bankerna är folk inte oroliga för bankkonkurs/bankrun och folk accepterar tryggt skuldsedlarna. Hade inte staten räddat bankerna hade folk blivit oroliga och tagit ut pengarna, detta hindrar bankerna från att skriva ut för många ”fodringar” på pengar. Detta fungerade alldeles utmärkt under den klassiska guldstandarden under 1800-talet. Det var först när man inrättade centralbanker som stod under statens beskydd som skuldpengarna började ta fart. FED startades 1913 och under 20-talet var det alltså statsuppbackat skuldskapande som orsakade deppressionen, inte guld som pengar. Med andra ord; ta bort staten helt och hållet från penningbranschen så löser sig problemen av sig själv.

   • Nä, din historiebeskrivning är falsk, läs Zarlenga istället för Menger (lite roligt att både Menger och Mises har en gemensam sak i att de båda var judar förresten 🙂 )
    Zarlenga går också igenom den sk ”free banking” som fanns på 1800-talet och den var minst av allt fri, det fanns en djävla massa statliga regler och det fungerade inte utmärkt.

    Du skiter fullständigt i att bemöta det jag skrev om clearingsystemet eller det faktum att de 99,99% av världens befolkning som inget guld har måste krypa efter för att få ”låna” skuldlappar på guld. Du adresserar inte problemet överhuvudtaget med att föda pengar som skuld genom att ”låna ut” skuldlappar på guld. Pengar ska döda skulder – inte födas såsom skuld.

    Visst, man kan skapa skuldlappar på allt möjligt, men det betyder inte att ska vara gångbara som allmänt betalmedel. Skuldlappar ska inte accepteras som allmänt betalmedel då de föds genom att bankerna skapar skuldslavar. Ett system grundat på att anskaffa skuldslavar ska inte accepteras som grund för allmänna betalmedel då pengar ska döda skulder vid betalningar och inte födas som skulder. Det är ett socialt kontrakt som borde upphöjas till lag då det är där bedrägeriet ligger.

    Om du vill ha en diskussion får du respektera och bemöta de argument jag anför. Blir djävligt trött på folk som fullständigt skiter i de problemställningar jag framför och bara pumpar vidare.

   • Lincoln,

    Jag kan bemöta alla dina argument för socialistiska statsuppbackade pengar som aldrig har eller aldrig kommer att fungera.
    Det system vi har nu gynnar både banker och stat (i det korta perspektivet) det är därför det tillåts fortsätta. Bankerna får ett slags statssubventionerat monopol på att skapa pengar, samtidigt som bankerna skyddar den politiska eliten med nytryckta pengar.
    Bankerna har idag ensamrätt på ett clearingsystem, men i och med internet behöver detta inte vara fallet framöver, tex skulle en kombination av kryptovalutor och guld helt kunna utesluta nuvarande banksystem.
    Poängen jag gör gällande är att man aldrig kan tvinga någon till att använde en viss sorts pengar. Folk måste fritt få välja vad de vill ha som pengar. Så fort man blandar in staten, blandar du in tvång och hot om våld. Vi måste ha ett frivlligt utbyte av varor och tjänster mellan folk och pengar är en vara. Expanderande penningmängd leder alltid till obalanser och felinvesteringar, det är därför ädelmetaller fungerar så bra till pengar. Mängden ökar bara långsamt. Vilket system som folk än väljer i framtiden så kommer det alltid finnas en viss leverage (skuld) i systemet, det kommer som en bieffekt av att använda pengar, det farliga är när det går till groteska överdrifter som i dagens system. Ditt argument med att 99,99 % av befolkningen inte har guld gäller ju även för bitcoin och alla andra nya valutor som försöker ta marknadsandelar, så det är väl inget bra argument? När folk kräver guld som betalning för sitt arbete kommer guldet att fördelas ut i samhället. Dessutom har ju staten en guldreserv, så det går att omvandla dagens skuldlappar till guld även om det blir lite till var och en.
    Jag skulle vilja påstå att inget system är perfekt. Det fanns problem under den klassiska guldstandarden också men betänk att det är den period i hela världshistorien som mest människor har fått det bättre på kortast tid. Så vill man ha ökad levnadsstandard och ökad jämlikhet ska man ha ett system med ädelmetaller helt utan inblandning av staten, men låt folk fritt få välja så får vi se vad det blir.
    Jag bemötte förresten visst ditt argument med skuldlappar på guld. När inte staten skyddar bankerna kan de inte skapa för mycket skulder för då går de i konkurs.
    Så nu har jag bemött alla dina argument (varav ett, två gånger).

   • Du kommer med påståenden, typ:
    ”skulle en kombination av kryptovalutor och guld helt kunna utesluta nuvarande banksystem.”
    Ett påstående grundat på noll argumentation är inget bemötande. HUR? Det räcker inte bara med att slänga ut ett påstående! HUR ska clearingen ske om inte i någon form av clearinghus? Massor av valutor kommer bli penningväxlarnas våta dröm och de med det mest utvecklade nätverket, både nationellt och internationellt (och gissa vilka de är 🙂 ), kommer kunna sitta som mellanhänder i varje växling mellan de olika valutorna. Det är penningväxlarnas dröm att det inte finns ett allmänt accepterat betalmedel för då kan de lägga sig som en binnikemask i alla transaktioner. Det blir ingen skillnad från dagens binnikemasksystem.

    Javisst, Bitcoin går också att hamstra och ansamlas det är det största felet jag ser med Bitcoin. men Bitcoin föds inte genom anskaffning av skuldslavar som det skuldlappsystem du förordar gör. Men det finns varianter på bitcoin som som kan fixa det problemet – t.ex freicoin som ruttnar bort. Pengar främsta uppgift är att att betala skulder och döda dessa inte att läggas på hög och framför allt ska de inte födas som skuld genom att någon anskaffar skuldslavar. Du bemötte inte överhuvudtaget problemet med att anskaffa skuldslavar genom att banker tillåtas föda pengar som skuld genom att ”låna ut” skuldlappar på t.ex guld.

    Så nä, du förklarar inte hur du ska kunna kringgå att ett guldbaserat system ska kunna baseras på annat sätt än genom att det baseras på skuldlappar som föder skuldslavar. Nä, du svarar inte på varför de 99,99% av världens befolkning som inget guld har måste krypa efter skuldlappar på guld. Du ger ingen som helst förklaring varför pengar ska födas som skuld genom att bankerna hittar på skuldlappar på guld (eller för den delen skuldlappar på vad fan som helst). Varför ska på pengar födas som skuld när pengars viktigaste funktion är att döda skulder vid betalningar? Varför måste skuldslavar födas genom att banker tillåts hitta på skuldlappar på guld (eller vad fan de nu ska hitta skuldlappar på).

    Lite slakt av det frireligiösa skitsnacket om den ”fria marknaden” och varför den inte gäller parasitverksamhet skrev jag om här:
    https://parasitstopp.wordpress.com/2014/08/17/nyliberalernas-penningsystem-ar-penningvaxlarnas-vata-drom/

    Att dra en korrelation mellan att ökat skuldslaveri (med skuldlappar på guld) har lett till den ökade tekniska utvecklingen är skitsnack. Att försöka få det till att skuldslaveriet frigör människans innersta kapacitet är bara fånigt. (återigen, du anser dig inte ange någon argument – det räcker med att påstå).

    Gällande bankernas parasitverksamhet tyckte Marx att det var mer centraltstyrt med sitt clearingsystem, skuldlapsspåhittande än kommunismen. Det var ingen tillfällighet att banksterna finansierade kommunismen. Marx skrev:
    “Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it. ”

   • Ok, jag tar det en tredje gång; om inte bankererna får stöd av staten kommer de inte att kunna skapa skulder i obegränsad omfattning då kunderna kommer att ta ut sina baspengar vid denna misstanke, en sk bankrun uppstår och banken går i konkurs.
    Om pengar inte ska få läggas på hög hur ska då folk och företag kunna spara och investera. Tror du att pengar som förbrukas kan fungera så har jag verkligen överskattat dina kunskaper om pengar och kredit, och då är det nog ingen idé att vi fortsätter resonera, lycka till med ditt penningprojekt.

   • Men det är inget svar på HUR det ska gå till! Det är ett påstående.

    Antag att två banker hittar på skuldlappar på guld som de skuldförslavar folk i ett samhälle med. Säg att Nisse har satt sig i skuld genom att Bank A har fött skuldlappar från sin bank på guld. Säg att Urban har bank B och Urban har blivit på motsvarande sätt skuldslav åt bank B . Förklara nu hur Nisse ska kunna betala Urban med sin skuldlapp som Urbans bank vägrar bra emot. Släng sedan in 2000 till banker som gör samma sak och soppan blir total om det inte finns en kartell, dvs ett clearingsystem som tar hand om det där. Och de som inte deltar i kartellen kommer slås ut då de inte kommer kunna vara del av betalsystemet (och som sagt, gissa vilka som har det mest utbyggda nätverket för sånt, både nationellt och internationellt)

    Förklara hur du ska undvika det jag beskrev här. (jag har redan bett dig bemöta resonemanget i inlägget men du skiter fullständigt i det).
    Guld är inte pengar

    Du ska beskriva HUR – inte bara konstatera att det blir så av sig själv med hjälp av marknadens mystiska osynliga hand.

    Och nä, du har inte angivit ett enda skäl till varför pengar ska födas som skuld genom att banker får föda skuldslavar genom att ”låna ut” skuldlappar på guld när pengars främsta uppgift är att döda skulder vid betalningar.

    Här är ett förslag hur kompletterande ruttnande valuta skulle kunna fungera med en nationell valuta i en modell liknande den clearingmodell Keynes föreslog med sina Bancor (säkert massa som är fel på den modellen men man måste diskuterera HUR systmet fungerar och inte låta ekonomiska reliösa dogmer diktera hur verkligheten ser ut)

    https://parasitstopp.wordpress.com/2012/07/22/hur-kan-vi-fa-mer-sociala-pengar/
    https://parasitstopp.wordpress.com/2012/07/24/hur-kan-vi-fa-mer-sociala-pengar-del-2/

   • Ok jag tar ditt exempel med Nisse och Urban. Skuldsedlarna motsvarar en viss mängd guld. Skuldsedlarna ackumuleras av bankerna tills de har ett större överskott av någon sedel efter clearing mot sina egna sen tar de leverans av fysiskt guld. Om en bank har utfärdat mer sedlar än den har guld får den problem när en annan bank eller kund vill lösa ut sitt guld. Utifrån detta system kommer olika bankers pengar att accepteras eller inte av andra banker eller affärer. Lätt som en plätt. Nisse och Urban kommer såklart att välja banker som är accepterade av affärer och andra banker.

   • Men det du beskriver är grunden för vad en centralbank, dsv clearinghus, sysslar med – det är en kartellverksamhet där en bank acceptera att ta emot en annan banks skuldsedel på guld och ”ackumulerar” dessa. Den bank som inte får sin skuldsedel accepterad av kartellen, dvs clearinghuset, dvs centralbanken, kommer inte kunna ingå i det betalsystemet. För att slippa behöva flytta guld härsan tvärsan mellan olika landsdelar (eller i värsta fall länder) kommer bankerna ha ett centralt bankvalv på centralbanken där de har varsina guldvalv som de kan skyffla guld mellan dessa valv vid clearingen på centralbanken/clearinghuset/kartellen. Dvs systemet måste grunda sig på en kartellverksamhet där medverkande banker samarbetar och kan utesluta de som de inte vill ha med. Jag fattar fortfarande inte varför du fullständigt skiter i de problemställningar jag tog upp inlägget jag hänvisade till.

    Jag trodde i min enfald att konkurrens innebar att man försökte ha ihjäl varandra – inte att man samarbetar under kartellformer med varandra.

    Testar för tredje gången men väntar inget svar denna gång heller.
    Guld är inte pengar

    Och nä, du har inte angivit ett enda skäl till varför pengar ska födas som skuld genom att banker får föda skuldslavar genom att “låna ut” skuldlappar på guld när pengars främsta uppgift är att döda skulder vid betalningar. (undrar hur många gånger du duckat för att svara på varför pengar måste födas som skuld då det riktigt ”intrinsiska” värdet av pengar är att de ska göra motsatsen – döda skulder vid betalningar).

   • Varför tror du att det behövs en centralbank? Det är alltid staten som installerar/godkänner en centralbank. En bank kan själv balansera sina pengar mot andra banker vid regelbundna tillfällen och ta fysisk leverans av underliggande baspengar. På samma satt som man skyfflar runt varor kan man skyffla runt pengar/guld. Pengar är en vara ett bytesmedel. Så här gick det till innan staten godkände bankirer att inrätta centralbanker.

   • Pengar är en social konstruktion om vad vi ska acceptera att betala en skuld på en vara eller tjänst med. Snarast är det en måttstock, liksom meter eller liter.

    Men det du skriver kräver att bankerna samarbetar – du vet det där lilla förbjudna ordet som inte ska gälla för då blir det kartellbildningar. Effektivast kommer det skötas genom ett clearinghus/centralbank/kartell som inte behöver forsla guld i motsatt riktning mot varje liten skitvara som köps. Sker inte krav på omedelbar kompensation i form av guld vid varje transaktion ÄR det ett samarbete mellan bankerna och den kartellbildning som kan minimera kostnaderna för forsla guld mellan bankerna härsan tvärsan blir de som kan utföra det mest kostnadseffektivt (såsom jag beskrev i föregående kommentar och som jag upprepar nedan). Dessutom kan de som ingår i kartellen utesluta nya banker som vill in i betalsystemet (vilket är precis såsom dagens system funkar med storbankernas monopol på RIX).

    Nu tar jag om allt som jag skrev förra gången för det är svar på din fråga och som du fullständigt skiter i att jag har skrivit. Vill du ha en diskussion får du sluta ignorera det jag skriver. Bemöt sakligt eller vi kapar det här nu. det är ingen djävla enkelriktad gata där du kan skita i att svara och bemöta. Att totalignorera andras argument, ickesvara, alternativt ickesvara med en motfråga är en arrogans och en debatt-teknik jag alltför väl känner igen och som jag inte behöver stå ut med på den här bloggen. Så här är hela mitt föregående svar som du fullständigt sket i att läsa:

    Men det du beskriver är grunden för vad en centralbank, dsv clearinghus, sysslar med – det är en kartellverksamhet där en bank acceptera att ta emot en annan banks skuldsedel på guld och “ackumulerar” dessa. Den bank som inte får sin skuldsedel accepterad av kartellen, dvs clearinghuset, dvs centralbanken, kommer inte kunna ingå i det betalsystemet. För att slippa behöva flytta guld härsan tvärsan mellan olika landsdelar (eller i värsta fall länder) kommer bankerna ha ett centralt bankvalv på centralbanken där de har varsina guldvalv som de kan skyffla guld mellan dessa valv vid clearingen på centralbanken/clearinghuset/kartellen. Dvs systemet måste grunda sig på en kartellverksamhet där medverkande banker samarbetar och kan utesluta de som de inte vill ha med. Jag fattar fortfarande inte varför du fullständigt skiter i de problemställningar jag tog upp inlägget jag hänvisade till.

    Jag trodde i min enfald att konkurrens innebar att man försökte ha ihjäl varandra – inte att man samarbetar under kartellformer med varandra.

    Testar för tredje fjärde gången att du läser igenom och bemöter nedanstående länk men väntar inget svar denna gång heller.
    Guld är inte pengar

    Och nä, du har inte angivit ett enda skäl till varför pengar ska födas som skuld genom att banker får föda skuldslavar genom att “låna ut” skuldlappar på guld när pengars främsta uppgift är att döda skulder vid betalningar. (undrar hur många gånger du duckat för att svara på varför pengar måste födas som skuld då det riktigt “intrinsiska” värdet av pengar är att de ska göra motsatsen – döda skulder vid betalningar).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s