Bankernas ska inte få sätta upp kontosystem utanför Riksbankens kontosystem för kronor

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M), , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Jag förstår att mitt föregående inlägg kan ha förvirrat en del läsare. Penningsystemet är så fullständigt idiotiskt och ologiskt det kan bli. Det är inte fel på er logik för att ni inte får det att gå ihop. Tänkte försöka vända på det och visa hur vi kan få ett logiskt penningsystem istället för den totala ologiska kortslutning som utgör dagens penningsystem (men ur parasitär synvinkel är nuvarande systemet både logiskt och optimerat). Hoppas det hjälper den läsare jag förvirrat  att förstå att idiotin inte ligger hos hen.

De enda två sakerna man behöver ha reda på är:att det finns två kontosystem för pengar

1) Riksbankens kontosystem som är det enda som kan innehålla kronor (precis som BIS och Bank of England skriver, kolla förgående inlägg)

2) Bankernas kontosystem ligger utanför Riksbankens kontosystem och kan INTE innehålla kronor (återigen, precis som BIS och Bank of England skriver, kolla förgående inlägg)

Grundproblemet är mao att bankerna har satt upp kontosystem vid sidan om Riksbankens kronsystem där bankernas kontosystem trängt ut Riksbankens kontosystem så att till slut bara bankernas kontopåhittande finns kvar (och knappt några kronor). 97% av penningmängden består av bankernas kontopåhittande – endast 3% är kronor skapade av Riksbanken.

Så länge bankerna kan hitta på surrogat för kronor i sina separata kontosystem och på så sätt  ”låna ut” påhittade ickeexisterande ”kronor” kommer samhället bli alltmer skuldförslavat av bankerna. Bankerna ska därför tas ifrån rätten att ha konton vid sidan om Riksbankens kronkontosystem  Bankerna måste tas ifrån rätten att ersätta Riksbankens kronor med bankernas kontopåhittande. Mao bankerna ska tas ifrån rätten att syssla med  penningförfalskning och den vägen döda kronan som betalmedel.

Så enkelt är det.

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

2 tankar om “Bankernas ska inte få sätta upp kontosystem utanför Riksbankens kontosystem för kronor

 1. Alla valkompass pekar åt finansparasitism.
  Nästan allting vi gör har på ett eller annat sätt med pengar att göra. Nu inför valet pratar politiker om jobb, miljö, skatt, invandring med mera – där alla partier vill skatta och fördela pengar på olika sätt.
  Men när det kommer till Sveriges ekonomi pratar politiker bara om bieffekter av vårat penningsystem – minskad vård och äldreomsorg, högs bostadspriser, finanskriser m.m men aldrig själva roten till problemen. För hur många vet egentligen hur pengar skapas och var ifrån de kommer ?

  PositivaPengar i England gjorde en frågeställning till politiker i deras riksdag, på frågan ‘hur skapas nationens pengar?’ svarade hela 71% direkt fel, endast en person per tio kunde svara rätt och resten sa att de inte visste.
  Skulle vi fråga politiker i Sverige skulle siffrorna vara ännu mer skrämmande.
  Nästan alla pengar (över 95%) skapas när storbankerna beviljar lån, oftast går de till bostadsmarknaden. Pengar som skapas ur tomma luften och går in i ekonomin som en skuld och som sedan tas ur cirkulation när en återbetalning sker. Så för att klara av amortering och räntebetalningar till bankerna krävs hela tiden ett större och större skuldtagande från nya låntagare.
  Bankerna sitter likt en parasit mellan folket och den reella ekonomin, suger ur värde och har verkligen fått oss att tro vi är beroende av den för att klara oss i samhället när verkligheten är att den är orsaken till att vi måste överge mer och mer av vardagen för att slåss om tillräckligt av parasitens skuld-pengar.

  Bankerna måste tas ifrån makten att skapa pengar från tomma luften. Ska vi tackla våra sociala- miljö- och ekonomiska problem är det här vi måste börja. Denna process måste ske på ett transparent sätt genom en statlig myndighet, helt skyddad från privata intressen. Dessa pengar kommer skapas fria från skuld och gå direkt in i den reella ekonomin genom jobb, företag och välfärd. Kommittén ser till att inte skapa för mycket pengar som orsakar spekulationsbubblor men inte heller för lite pengar som orsakar recession. Personliga samt statens skuld kommer minska medans seignioraget (myntvinsten) kommer tillfalla folket, inte privatägda bolag som idag.
  Vi måste få ett penningsystem som gynnar samhället, inte den yttersta toppen av bankirer. Tills dess kommer vi förbli skuldslavar åt bankerna.

  — signat från en som inte hade en susning hur dagens monetära system fungerade för ett år sedan, efter ha följt USA’s utrikespolitik ett tag kom jag in på deras ekonomi och FED, blev nyfiken hur penningsystemet fungerade i Sverige.. om det var likadant.. det var lättare sagt än gjort.. det var väldigt svårt att hitta någon konkret information och svårt att googla fram något vettigt. Efter jag hittade Lincolns blog och Positive Money har pusselbitarna börja komma på plats. Vi behöver en ny bankreform. Nu.

  • Jättebra skrivet och tack för uppskattningen!

   Jag vet att du av pedagogiska skäl skriver att banken ger ut ”lån” för det är så svårt att få folk att svälja att bankerna egentligen inget ”lånar ut” överhuvudtaget (detta då det krävs att man avvarar något när man lånar ut – lånar jag ut min cykel avvarar jag min cykel – bankerna avvarar ingenting så det är inget lån). Jag kämpar själv med att försöka hitta ord på vad bankerna sysslar med istället för att skriva ordet ”lån” men det är svårt Richard Werner har också uttryckt att han inte vet vad han ska kalla bankernas kontopåhittande då de omöjligt kan vara lån. Ville bara påpeka att jag har all förståelse för att du skriver ”lån” då det är så inrotat i folks sinnen att bankerna ”lånar ut” något till konton. Därför är det coolt att t.o. m Bank of England nu skrivit att banker inte kan ”låna ut” till konton:
   “Bank deposits are simply a record of how
   much the bank itself owes its customers. So they are a liability
   of the bank, not an asset that could be lent out.”

   Översatt:

   “Kontoinnehav är helt enkelt en sammanfattning av vad banken är skyldig sina kunder. De är en skuld banken har, inte en tillgång som kan lånas ut.”

   (Sid 3)

   http://www.bankofengland.co.uk/publications/documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf

   Så bankerna sysslar med direkt bedrägeri när de påstår att de lånar ut kronor till konton. När bankpersonalen säger att:

   – ”Den miljon kronor som du lånat finns insatt på ditt konto”
   innehåller denna minst tre lögner

   1) Kundkontot kan inga kronor innehålla då kontot är bankens skuld till kontoinnehavaren- en skuld på kronor kan aldrig vara kronor
   2) Banken har inget lånat ut överhuvudtaget då banken, återigen enligt Bank of England, inte kan ”låna ut” det som finns på kundkontot.
   3) Pengarna på kontot har inte blivit insatt på kontot. De blev påhittade direkt – de kom inte in på kontot utifrån.

   Troligen ljuger inte bankpersonalen medvetet utan de tror, liksom nästinill alla andra, att meningen är sann.

   Ovan är bara ett förtydligande av din kommentar som i övrigt var lysande. Tack igen!

   “Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – Hyman Minsky

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s