Tre lögner i en mening av banken då banken påstår sig ”låna ut”

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Det är så svårt att acceptera att bankerna egentligen inget “lånar ut” överhuvudtaget till konton (detta då det krävs att man avvarar något när man lånar ut – lånar jag ut min cykel avvarar jag min cykel – bankerna avvarar ingenting så det är inget lån).

Jag kämpar själv med att försöka hitta ord på vad bankerna sysslar med istället för att skriva ordet ”lån” men det är svårt  Ekonomiprofessor Richard Werner har också uttryckt att han inte vet vad han ska kalla bankernas kontopåhittande då de omöjligt kan vara lån.

Därför är det bra att t.o.m Bank of England nu skrivit att banker inte kan ”låna ut” till sina konton:
“Bank deposits are simply a record of how
much the bank itself owes its customers. So they are a liability
of the bank, not an asset that could be lent out.”

Översatt:

“Kontoinnehav är helt enkelt en sammanfattning av vad banken är skyldig sina kunder. De är en skuld banken har, inte en tillgång som kan lånas ut.”

(Sid 3)

http://www.bankofengland.co.uk/publications/documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf

Ovan citat är också ett erkännande att det finns två olika kontosystem som jag beskrev i mitt föregående inlägg.

1) Riksbankens kontosystem som är det enda som kan innehålla kronor

2) Bankernas kontosystem ligger utanför Riksbankens kontosystem och kan INTE innehålla kronor (kontot kan bara innehålla bankens skuld på kronor)

Mao bankerna sysslar med direkt bedrägeri när de påstår att de lånar ut kronor till konton. När bankpersonalen säger att:

– ”Den miljon kronor som du lånat finns insatt på ditt konto”
innehåller denna mening minst tre lögner

1) Kundkontot kan inga kronor innehålla
2) Banken har inget lånat ut överhuvudtaget då banken, enligt Bank of England ovan, inte kan ”låna ut” det som finns på kundkontot.
3) Pengarna på kontot har inte blivit insatt på kontot. De blev påhittade direkt – de kom inte in på kontot utifrån.

Troligen ljuger inte bankpersonalen medvetet utan de tror, liksom nästintill alla andra, att meningen är sann. Man kan mao inte anklaga bankpersonalen för att vi har ett utbildningssystem som hjärntvättar dem till att tro på lögner (det är mer rätt att kalla det inbillningssystem istället för utbildningssystem).

Vi måste sluta använda bankernas lögnaktiga terminologi. Sanningen när banken påstår sig ”låna ut” (se där – jag vet inte själv vad jag kalla bankernas kontopåhittande för) till sitt konton är följande:

1) Banken hittar på att både den presumtive skuldslaven och banken ”lånar” 1 miljon kronor av varandra som aldrig existerat.

2) Banken skriver sin ”skuld” till kontoinnehavaren på kontoinnehavarens konto. Bankens kontosystem (som återigen, förlåt om jag är tjatar, INTE kan innehålla kronor) ökar med 1 miljon.

Vi använder sedan bankernas kontosystem istället för att använda Riksbankens kronor som betalmedel i samhället. Vi använder mao bankernas skulder på kontona som betalmedel och inte Riksbankens kronor (som, återigen, endast kan finnas på Riksbankens kontosystem).

Bankens penningskapande FÖDER mao skulder och skuldslavar. I takt med att bankerna expanderat har därför även skuldslaveriet till bankerna ökat i samma omfattning. Bankernas kontosystem har trängt ut Riksbankens kontosystem så att nu består penningmängden till 97% av kontopåhitt som bankerna skapat på sina kontosystem. Ett annat sätt att säga samma sak är att penningmängden nu till 97% består av skuldslavar till bankerna.

Det är dags att stoppa bedrägeriet nu. Vi behöver skuldavskrivningar av ”skulderna” bankerna hittat på. Vi behöver nollställa systemet och se till att bankerna inte får ha ett kontosystem utanför Riksbankens kronkontosystem.Ska bankerna existera ska de göra det de påstår sig göra – låna ut existerande kronor som satts in.

Vi kan inte längre gå djupare och djupare in i skuld till ett banksystem som är helt byggt på bedrägeri, parasitism och utnyttjande av skuldslavar. Det här systemet har nått vägs ände.

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddys studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem.
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

————————-

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

4 tankar om “Tre lögner i en mening av banken då banken påstår sig ”låna ut”

 1. Superpedagogisk mening att utgå ifrån i föreläsningssammanhang. Det skulle vara intressant att höra tio journalister (eller poliser, ekonomer, jurister osv) säga vad de anser om påståendet, och sedan berätta sanningen! 😀

  • Jo, det vore skoj1 Inte ens alla penningreformister har koll på det där. Henning Witte t.ex har inte en blekaste aning om att det inte kan finnas några kronor på bankkontona (om han nu inte spelar teater). När han skällde ut mig på manifestationen på Norrmalmstorg hävdade han att bankernas konton innehåller kronor. När jag påpekade att bankernas konton enbart kan innehålla bankens skuld enligt Bank of England och att det därför är omöjligt att ”låna ut” kronor till dessa konton, svarade Witte att
   -”Bankkontona blir kronor”

   Kollade in hans senaste tal på Medborgarplatsen och han fortsätter hävda att bankerna ”lånar ur” kronor. Så antingen är han en desinformatör eller extremt korkad. Då han, enligt honom själv, företräder tyska banker så är det väl ganska troligt att det är det första som stämmer. Eller så har de ödlor som han tror styr världen styrt honom genom ”mind control” 🙂

   Tror Witte är satt att förlora rättegångar mot bankerna så att det bildas prejudikat. Tror, som sagt, att det är det uppdraget han fått av de tyska banker han, enligt egen utsago, företräder. Att han svamlar om ödlor och annat skit är bara för att minska trovärdigheten på penningreformsrörelen – jag tror han får betalt för att hålla på med det med.

   • Det är ett högst rimligt antagande på förekommen anledning. Ödlor, gräshoppor eller vad som helst spelar ju ingen roll – det är penningsystemet som måste ut i ljuset. Folkförbryllningen måste avslöjas!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s