100% täckning stoppar inte den statskupp som storbankerna begår

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Det bankerna absolut inte vill är att deras rätt att hålla konton utanför Riksbankens kontosystem tas ifrån dem. Det är endast på Riksbankens konton digitala kronor kan finnas – på bankernas konton kan endast digitala skuldsedlar på kronor finnas. Den 100% täckning som vissa förordar är det samma som att bankerna får behålla sina kontosystem och skuldsedel-påhittande fristående från Riksbankens kontosystem för kronor. Ska försöka förklara – för detta är den största demokratiska frågan som existerar – allt annat blir bara yta i jämförelse..

Att en guldsmed hade 100% täckning för en skuldsedel som han skrev innebar inte att skuldsedeln han skrev ut i sig VAR guld (det var papper) – guldet lånades aldrig ut. Skuldsedeln kom sedan att cirkulera som pengar istället för guld. Samma sak gäller bankernas kontopåhittande digitala variant av skuldsedlar idag – dessa skuldsedlar är heller aldrig kronor (vilket även t.ex Riksbanken bekräftar genom att påpeka att endast den kan skapa kronor – inte bankerna). Så att bankerna backar upp kontopåhittningen av skuldsedlar med 100% kronor förändrar ingenting. Problemet är ar att banken föder skulder genom skuldsedels-påhittandet i sina egna kontosystem. Om så bankerna har 5000% täckning kommer bankerna i alla fall föda skulder. Problemet är att bankerna får skapa skuldsedlar på kronor som de lögnaktigt påstår sig “låna ut”. Bankerna ska inte ha ett separat kontosystem utanför Riksbankens kontosystem för kronor. Bankernas konton ska ligga på Riksbanken konton och därmed innehålla kronor – då kan bankerna syssla med det bankerna låtsas att de sysslar med (det där med in och utlåning av kronor som bankerna försöker påskina)

Istället gör våra förrädare, medvetet eller omedvetet,  till politiker precis tvärtom. De sålde Postgirot 2002 till Nordea. Postgirot skapades 1925 enkom för att folk, företag, stat, kommuner etc skulle kunna betala varandra med kronor direkt från Riksbankskontona. Nu kan ingen längre betala med kronor kontovägen (mer än storbankskartellen  som har monopol på Riksbankskontona och använder kronorna där för att betala varandra i den sk clearingen). De fysiska kronorna (sedlar och mynt)  existens som betalmedel håller bankerna också på att utrota genom att med alla medel försöka införa det kontantlösa samhället.

Målet är att vi överhuvudtaget inte ska kunna använda kronor som betalmedel. Vi ska bara kunna använda bankernas skuldförslavande digitala skuldsedlar. Om vi inte kan använda kronor och enbart är hänvisade till att ”låna” och skuldsätta oss med bankernas kontopåhitt – vad spelar det då för roll om banken har 100% eller 5000% täckning i form av kronor? Samhället kan i vilket fall inte använda annat än bankernas skuldförslavande digitala skuldsedlar då det är det enda som duger som betalmedel i samhället – samhället kommer aldrig kunna komma åt kronorna. Samhället är dömt att sätta sig i evig skuld till bankerna genom att ”låna” bankernas skuldsedlar.

För att sammanfatta:

När förtäckta bankkramare som t.ex  fd EU-advokat Witte eller EAP försöker få folk att tro att 100% täckning är en lösning gå inte på det. 100% täckning innebär bara att storbankerna kan fortsätta sitt ökande skuldförslavande – de kan avliva kronan som betalmedel även under 100% täckning.

Bankernas kontosystem som ligger utanför Riksbankens kontosystem kronor måste tas ifrån dem så att storbankerna inte kan avskaffa kronan som betalmedel . Alla bankonton ska ligga på Riksbankens kontosystem och innehålla kronor (vi ska inte ens behöva ha våra pengar på bankernas konton – vi ska kunna hålla kronor direkt på Riksbankskonton själva).

Om man inte kallar avskaffandet av kronan som betalmedel för en statskupp så vet jag inte vad som ska kallas en statskupp. Och, som sagt, i den statskuppen är politikerna lika  delaktiga som storbankerna i att genomföra. De flesta politiker är troligen totalt okunniga och omedvetna. Troligen vill de med alla medel fortsätta vara omedvetna (såsom Jörgen Andersson (M) ovan) då de blir rikligt belönade av att fortsätta sova.

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddys studerade penningsystemet och förstod det här och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem.
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Tillägg och bevis på att bankernas konton inte är kronor:

Kan dra upp fler bevis men det får räcka med två:

1) Mattias Persson, chef för Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet har sagt:
”Riksbanken kan skapa svenska kronor och det är vi de enda som kan göra”

http://www.svd.se/naringsliv/riksbanken-tjanar-miljoner-pa-krisen_1919803.svd

(då alla är överens om att bankerna skapar pengar så kan det enligt ovan omöjligt vara kronor då endast Riksbanken kan skapa kronor)

2) Från Bank of Englands rapport:

“Bank deposits are simply a record of how
much the bank itself owes its customers. So they are a liability
of the bank, not an asset that could be lent out.”

Översatt:

“Kontoinnehav är helt enkelt en sammanfattning av vad banken är skyldig sina kunder. De är en skuld banken har, inte en tillgång som kan lånas ut.”

(Sid 3)

http://www.bankofengland.co.uk/publications/documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf

Ovan beskriver Bank of England att ett bankkonto endast kan innehålla bnkens skuld på kronor till kontoinnehavaren (som banken kan, än så länge, betala genom att kunden gör t.ex bankomatuttag – min anmärkning). En skuld på kronor kan aldrig vara kronor.

 

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s