Banken kan bara ”låna ut” vad den ”lånar” av dig till kontot – det är den ologiska grunden för penningsystemet

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Vill man ha en kort sammanfattning av bloggboken kan dagens system sammanfattas så här enkelt:

Banken kan i dagens system bara ”låna ut” sina egna skulder till konton. Ditt konto är ALLTID vad banken lånar av dig – banken kan INTE ”låna ut” något annat till konton än bankens egna skuld till dig (vilket ju knappast kan kallas ”lån” men i brist på annat ord fortsätter vi använda bankernas lögnbegrepp).

Så bankens konton innehåller ENBART bankens skulder och ALDRIG kronor. Det är därför som det går åt helvete för bankerna när det blir bankrusning och många kontokunder samtidigt kräver att banken ska betala sina skulder

När vi betalar varandra genom kontosystemet får vi mao bara mer eller mindre av bankens skulder på våra konton – vi betalar inte varandra med kronor. Vid en kontoöverföring mellan två olika banker vägrar den mottagande banken att överta skulden om den inte kompenseras med motsvarande belopp kronor från Riksbankskontona (som är de enda konton som kan innehålla kronor). Bankerna kräver mao att bli betalda med kronor för att överta en kontoskuld som en annan bank har till en kontokund – bankerna ser INTE varandras konton, dvs skulder, såsom om de vore pengar.  Jag beskriver den enkla  processen grafiskt i det här  blogginlägget (kapitel 5 i bloggboken):

Kapitel 5. Hur vi betalar varandra med bankernas skulder

Om bankernas konton ligger på Riksbanken kan bankerna syssla med det de låtsas göra nu – låna ut kronor till kontokunder. Vi skulle också kunna betala varandra med kronor igen. Dessutom skulle staten kunna skapa dessa kronor utan att skuldsätta någon. Staten skulle kunna spendera dessa kronor ut i cirkulation till allmännyttiga ändamål och skatten skulle kunna reduceras till en bråkdel av idag. Varför skulle det vara fel?

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

4 tankar om “Banken kan bara ”låna ut” vad den ”lånar” av dig till kontot – det är den ologiska grunden för penningsystemet

  1. Reblogga detta på Palanthir och kommenterade:
    Lincoln är tapper som inte tröttnar på att beskriva detta, vilket är nödvändigt att beskriva om man så bara ändra en enda bokstav i inläggen i förhållande till tidigare.

  2. Det hela är ett stort bedrägeri där bankerna lurar i kontokunden att banken lånar ut kronor till kontot. Kontot bara kan innehålla bankens skuld till dig – ditt konto är alltid vad banken lånar av dig. Så banken ”lånar ut” skulden den har till dig tillbaka till dig. Det är ett så otroligt korkat system! Men givetvis maximerat för parasiten som kan leva på att ”låna ut” sina egna skulder och låtsas att den lånar ut kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s