Vid en amortering betalar du ”skulden” till banken med bankens skuld till dig

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Kanske underlättar det att läsa bloggboken om nedan ter sig alldeles för obegripligt.

SvT finns en artikel om att bopriserna ökat med 750% på 18 år och det talas om en förestående sprickande bobubbla. Men inte på ett enda ställe nämns hur bubblan byggts upp. Inte ett ord om att bankerna skapat bubblan. Orden skuld eller utlåning som orsak finns inte heller med i texten.

Som vi såg i föregående inlägg är ditt konto alltid vad banken lånar av dig. Vi har också visat att banken aldrig lånar ut några kronor till kontot – banken ”lånar ut” kontopåhiitet som den ”lånar” av dig – så att både du och banken blir ”skyldiga” varandra samma ickeexisterande belopp kronor. Bankerna är mao exakt lika överskuldsatta som alla andra men eftersom bankernas skulder är pengarna i samhället blir bankerna ”to big to fail”- dvs de slipper betala sina skulder till kontoinnehavarna.

Ovan är absurt och det blir inte mindre absurt när du ska göra en avbetalning på ditt ”lån”. Vi tar det stegvis, inte för att det är svårt, det är snarare så urbota dumt att man har svårt att svälja det:

1) Det som finns på ditt konto är, som sagt, vad banken ”lånar” av dig

2) Om du amorterar av din skuld till banken betalar du mao med vad banken lånat av dig

3) Banken blir mao betald med sin egen skuld då bankens skuld ses som betalmedel i samhället

4) Då ditt konto raderas vid amorteringen till banken försvinner även bankens skuld till dig. Dvs banken betalar även sin skuld till dig. Både du och banken betalar av era ”skulder” på de aldrig existerande kronorna som varken du eller banken lånat.

Är det någon som kan se den logiska grunden till att ha ett så extremt absurt system där bankerna tillåts ersätta kronor som betalmedel med bankens egna skulder? Skulder som de t.o.m tillåts ”låna ut” och ha status som pengar i samhället!

Om en part i samhället tillåts ha rätten att ”låna ut” sina egna skulder och på så sätt skapa t.ex boskuldslavar kommer den parten givetvis maximera sin ”rätt” genom att ”låna ut” så mycket av sina skulder som möjligt. Till slut blir hela systemet så överskuldsatt (även bankerna själva) att det inte kan innehålla mer skuld och bubblan ploppar. Om detta skrev dock SvT ingenting.

Bloggaren Cornucopia, som intervjuades i artikeln har hela tiden sagt att bobubblan är  bostadsköparens fel. Han tycker inte att det är fel på bankerna. Han har t.om skrivit att det inte är bankerna som skapar kontopåhitten – det är kunderna – kunderna har på något sätt rätt att kludda dit siffror på kontona – det är inte banken som gör det (fattar inte hur han får ihop det men det är hans åsikt – bankerna är oskyldiga, skuldslavarna är skyldiga)

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s