Pengar behöver inte och ska inte vara IOU:s (skuldsedlar)

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Varit sjuk ett par dagar och ”tappat rösten”.

Ekonomerna påstår att hjulen ska börja rulla i ekonomin om bara räntan sänks. Om vi bara får igång bankernas ”utlåning” så kommer konsumtionen och aktiviteten i ekonomin öka, säger de. Om bara samhället blir än mer skuldsatt till bankerna kommer allt lösa sig.

Det läskiga är att ekonomerna faktiskt tror på att det är så det hänger ihop. De är så indoktrinerade av inbillningsväsendet kallat utbildning att de faktiskt tror att mer skulder är lösningen på problemet – fastän vilken dåre som helst kan se att det är precis tvärtom – skulderna är problemet.

Grundbulten i ekonomernas vanföreställning ligger i att de inbillats tro att pengar måste vara skuldsedlar. ALLA  kan skilja en skuldsedel från pengar – förutom då ekonomer som lärt sig att – ”Tänka fritt är stort, att tänka åt helvete fel är större men att slippa tänka alls är störst” (för att parafrasera ordspråket vid Uppsala universitet)

Varför är det så viktigt för bankerna att få folk att tro att pengar måste skapas genom att någon sätts i skuld? Jo, för att det är så bankerna skapar pengar i dagens system. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till konton (då ett kundkonto endast kan innehålla bankens skuld och inget annat – banken kan betala sin skuld genom att du gör t.ex bankomatuttag). Av den anledningen måste alla ekonomer drillas in i mantrat att pengar är skuldsedlar – pengar är IOU.  IOU är engelska för ”I owe you” – jag är skyldig dig.. Du använder mao vad banken är skyldig dig som pengar. Dessutom påstår sig banken, som sagt, att den kan  ”låna ut” kontoinnehållet till dig. Men vad var nu kontoinnehållet? Jo, kontoinnehållet är vad banken är skyldig dig. Så banken påstår att banken ”lånar ut ”till ditt konto som enbart kan innehålla vad banken lånar av dig.

Om man läser ovan totala logiska kortslutning så kliar sig nog de flesta i huvudet och undrar
-”Men så djävla idiotiskt kan det väl ändå inte vara uppbyggt?”.
Alla förutom då ekonomer som hjärntvättats till att tro ovan är höjden av logik. Och grundbulten till det logiska magplasket är just tron på att pengar måste skapas genom skuldsättning då pengar ÄR IOU:s. För bankernas existens i nuvarande parasitform ska ha legitimitet måste lögnen om att pengar måste vara skuld upprätthållas till varje pris.

För det är en lögn att pengar måste vara IOU:s. Pengar kan skapas skuldfritt av staten och spenderas ut. 1000-lappen i din plånbok är ingen skuld för någon (en gång var det en skuld för Riksbanken då man kunde hämta ut guld motsvarande sedelns belopp – men det kan man inte längre – numer får man ingenting av Riksbanken om man går upp och kräver att Riksbanken ska betala sin ”skuld”).

Digitala kronor kan skapas skuldfritt på samma sätt som fysiska kronor. Riksbanken skulle bara behöva kludda lite på sina datorer så vips finns där så många miljarder skuldfria digitala kronor som staten behöver för att finansiera sin och kommunernas verksamhet. Saken är bara den att storbankerna har ett kartellmonopol på de digitala kontona och staten får enligt lag (Maastricht och Lissabonavtalet) inte skapa skuldfria kronor som den spenderar ut.

De skuldfria kronorna skulle kunna ”äta upp” pengarna som bankerna skapar i form att kontopåhitt. De skulle kunna fungera som en katalysator som renar samhället från skulder. Detta då:

Pengar ska döda skulder och inte föda skulder.
För det är en enorm skillnad på de pengar bankernas skapar genom att skuldsätta allt och pengar staten skulle kunna skapa skuldfritt.. Det är enormt viktigt att folk börjar förstå den groteska skillnaden i egenskaper dessa två olika sorters pengar har (ekonomer är för hjärntvättade för att förstå det jag skriver nedan).

1) Säg att staten skapar 1000kr i fysisk form (sedel) eller genom Riksbankens kontosystem och säg att staten spenderar ut den skuldfria 1000-lapp till allmännyttiga ändamål. Då gällde följande:
Du ger Nisse din 1000-lapp och skulden mellan er dödas. Nisse kan sedan använda 1000-lappen för att döda sin skuld till Ulla, osv. 1000-lappen kan sedan fortsätta cirkulera i samhället och döda skulder så att mängden skulder minskar i samhället. 1000-lappen fungerar som en katalysator – den dödar skulder och rensar samhällets sammanlagda skuldbörda – 1000-lappen förtärs inte när den vandrar runt och dödar skulder – den är permanent och förintas inte när den utför sitt reningsarbete mellan människor, i mataffären eller vart den nu reser.
Vi kollar nu in:
2) Bankerna skuldsättande konto”utlåningar”.
Som vi sett föder bankerna skulder genom att ”låna ut” sina egna skulder. Någon måste sätta sig i skuld för att dessa pengar ska finnas. Vi kan förvisso betala varandra genom bankernas kontosystem Men själva skapandet av bankernas pengar i form av kontopåhitt måste ske genom att banken föder skulder. Då bankernas enda vara är just utlåning av sina egna skulder så ligger det i bankens intresse att maximera skuldsättningen i samhället så mycket som möjligt. Till slut är hela samhället så skuldsatt av bankerna att hela systemet inte längre kan bära mer skuld.

Man kan förstå att bankerna måste se till att hjärntvätta folk (och i synnerhet ekonomer) till att tro att pengar bara kan skapas genom skuldsättning. Såsom alla parasiter vill bankerna maximera näringsuttaget. När värden är utsugen och ekonomin dör hoppar parasiten över till nästa värd. Ett problem för parasiten är att denna gång är världen hela jorden och det finns ingen närbelägen beboelig planet parasiten kan hoppa till .Problemet för parasiten är att folk har börjat fatta hur det hänger ihop. Allt fler (förutom då ekonomer) ställer sig frågan.

-”Hur fan kan lösningen vara att skapa än mer skulder när problemet är alla djävla skulder”

Enkelt förklarat hur bankernas skuldsedlar används som pengar i bloggboken

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

6 thoughts on “Pengar behöver inte och ska inte vara IOU:s (skuldsedlar)

    • Tack!
      Japp, adrenalinet skuttar upp ordentligt så fort man sätter på TV:n eller radion och de talar om ekonomi. Därför kollar jag knappt på TV, lyssnar på radio eller ens läser tidningar längre. Allt delar av den gobeläng av lögner som Harold Pinter beskrev i sitt Nobelpristal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s