Vi måste ”spara” på bankernas skulder för att få råd – hur sinnessjukt är inte det?

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Från bankens perspektiv är det som står på ditt konto alltid bankens skuld på kronor till dig – banken kan betala skulden genom att du gör t.ex bankomatuttag..Bankens konton kan mao ALDRIG innehålla kronor – kontot kan enbart innehålla bankens skuld på kronor till dig.

Mao när vi betalar varandra genom bankernas kontosystem får vi mer eller mindre av bankernas skulder på våra konton. Vi får aldrig mer eller mindre av kronor på våra konton. Vi använder mao nästintill alltid bankernas skulder som betalmedel och ytterst sällan kronor (mer än när vi använder kontanter – men kontanterna uppgår ju endast till ca 3% av penningmängden så de är nästintill försumbara i sammanhanget som betalmedel). 97% av penningmängden består mao av bankenas skulder på kronor och INTE kronor.

Bankerna talar gärna om att det tar en risk och banken måste ta betalt för den risken. Klart det finns en risk i att ”låna ut” skuldsedlar” i form av kontopåhitt på kronor som bankerna aldrig haft. Det fanns en risk för guldsmeden också när han försökte ”låna ut” skuldsedlar på guld som han inte hade. På den tiden brukade guldsmeden betala den risken genom att hängas i närmsta träd. Idag ska banksterna ha betalt – man kanske skulle börja tillämpa lite gamla traditioner gällande riskbedömning igen?

Ju mer vi ”sparar” på våra konton desto större blir mao risken då fallhöjden blir större för bankerna – för det är ju, som sagt, bankernas skulder vi sparar på – INTE kronor. Vi ska spara till pensionen genom att öka vårt innehav av bankskulder på kontona. Staten måste spara på bankskulder så att staten kan bli så rik att staten kan betala för den allmänna välfärden.

Penningsystemet är skapat av parasiter på en logisk grund som är helt sinnessjukt. Ändå har vi politiker som med alla medel försöker framställa detta vansinne som den bästa av världar (troligen då de är totalt okunniga om att det faktiskt fungerar som ovan). Du kommer aldrig höra en politiker säga som det är
-”Ledsen, men vi har inte råd att ge pensionärerna en dräglig pension för staten har inte sparat ihop tillräckligt med bankskulder”.

För ingen låtsas se vansinnet i att ”spara” på bankernas skulder och tro sig bli rikare ju mer av bankens skulder man har på kontot. För det är maximerat vansinne! Jag menar om Nisse ger mig 500 000 av sina skulder och säger:
-”Kolla, nu är din pension säkrad, du har ”sparat ihop” mina skulder”
skulle jag ju bara skaka på huvudet och hånskratta åt honom.

Men faktum är ju att vi ”sparar” på bankernas skulder på våra konton och hoppas att de ska växa. Varför överhuvudtaget ha ett system som bygger på att man ska maximera sitt innehav av någon annans skuld? Det är ett totalt sjukt system. Varför ha ett system där staten och kommunen inte har råd att ta hand om våra gamla då staten inte heller har ”sparat” ihop tillräckligt av bankskulder på sina konton? Varför inte ha ett system där man kan spara kronor på konton? Varför inte ha ett system där staten kan betala med kronor? (vilket staten inte får enligt Maastricht och Lissabonavtalet)

Det enda som håller ihop det här vansinnighetsbygget är att skräddarna av bankskulder, parasiterna, har fullkomlig kontroll över vad och hur saker framställs. Politiker och ekonomer är lärda att svamla skit dom inte förstår när skräddarna av bankernas skulder drar i trådarna på marionetterna.

Enkelt förklarat hur bankernas skuldsedlar används som pengar i bloggboken

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

9 thoughts on “Vi måste ”spara” på bankernas skulder för att få råd – hur sinnessjukt är inte det?

 1. Ping: Samla på andras skulder – av Lincoln | Palanthir

 2. Vill börja med att säga att det är en fantastisk blogg du har och som vanligt blir jag fascinerad varje gång jag läser dina inlägg. Har flera frågor som jag vill ställla

  Skulle Ni vilja förklara detta

  ”Jag menar om Nisse ger mig 500 000 av sina skulder och säger:
  -”Kolla, nu är din pension säkrad, du har ”sparat ihop” mina skulder”
  skulle jag ju bara skaka på huvudet och hånskratta åt honom.”

  – har läst det några gånger, har försökt att förstå det men jag vet inte om det e för att jag har precis vaknat.

  O hur gör Ni när Ni får Er lön? Åker Ni raka vägen till banken o drar ut alla Era pengar?

  Förklara också det här
  ”Varför inte ha ett system där man kan spara kronor på konto?”

  En vis man sa ”om alla hade sparat sina pengar hemma så hade inte en enda bank existerat idag”
  Tyckte det var värt att nämna det

  Ha det

  • Vad är det du inte förstår?

   Ditt kontoinnehav är alltid bankens skuld till dig på kronor. Det är också så det skrivs på bankens balansräkning. Det enda du kan spara på ett bankkonto är mao bankens skuld och inget annat. Banken betalar sin skuld när du gör uttag från t.ex bankomaten. En skuld på kronor kan aldrig vara kronor. Bankens skuld på kronor som står skrivet på ditt konto är inget undantag från detta fakta. Bankernas skulder ingår i penningmängden. 97% av penningmängden består av bankernas skulder (dvs kunders kontoinnehav) och endast 3% av penningmängden är kronor. Vid en bankrusning uppdagas att bankerna inte kan betala sina skulder till kontoinnehavarna (om du inte vet vad en bankrusning är kan vi dra det – vet inte hur basic jag ska vara)

   Förklara vad du inte förstår i ovan stycke.

   Vidare

   Det finns två olika sorters kronor.
   1) Kontanter (sedlar och mynt)
   2) Digitala kronor på Riksbankskontona.

   Vill du spara kronor kan du bara spara i formen kontanter. Men fram till 2002 kunde du ha kronor i digital form på Riksbankskontona då Postgirot hade den tjänsten. Nordea köpte upp Postgirot och stängde den dörren till att spara kronor i digital form på konto. Sedan dess har storbankerna som kartell monopol på Riksbankskontona och därmed kronorna i digital form. Det är bara att öppna ett nytt Postgiro så kan folk börja spara pengar i form av kronor igen (risken för storbankerna är då att det blir en digital bankrusning mot deras konton – men som sagt, för att du ska förstå det måste du veta vad en bankrusning är, det kanske du inte gör).

   Förklara vad du inte förstår av det jag skrev ovan. Sedan kan du försöka förklara för mig varför mannen är ”vis” som vill spara sina pengar i form av bankskulder.

   • Nä du var väldigt tydlig.
    Bankrusning betyder att banken inte klarar av att betala sin skuld i kronor till flera personer samtidigt?

    Varför jag tycker han är vis är pga flera faktorer.
    Banker lever ju mer eller mindre på ränta, inte sant? Så om vi inte hade haft en spen sparade i banken eller som du uttrycker det att om banken inte hade varit skyldiga oss pengar så hade de slutat existera.
    Vilket jag vill.

    Rätta till mig om jag har fel men det känns som att alla lägenheter kostar mer än vad de är värda för att vanliga människor inte ska ha råd att betala så vad gör de?
    Jo de går till banken o lånar pengar.
    På det sättet så kommer banker aldrig sluta att upphöra.

   • Fick inte intrycket att du läste vad jag skrev ändå.

    Bankerna ska syssla med det de säger sig göra – Låna ut insatta kronor. I dagens system kan inte banken låna ut kronor då bankens konton inte kan innehålla kronor (det enda som kan finnas på ditt konto är bankens skuld) . Är det något fel enligt dig med att bankerna ska tvingas göra det de låtsas göra idag? Låna ut kronor.

    Bankerna hittar på kontoinnehållet genom att påstå sig ”låna ut” till kontot. Kunden lånar ingenting av banken. Du får påvisa att banken kan låna ut till kontot när kontot per definition bara kan innehålla vad banken lånar av kunden.

    Den sk bostadsmarknaden är är helt riggad av och är den huvudsakliga källan till bankernas införskaffande av skuldslavar. Skuldslavarna hyr sina hus av banken som är den egentliga ägaren då banken sitter med huset som pant och skuldslaven är inhäktad i livslångt slaveri till banken.. Skrev mer om skuldslavsauktionerna bankerna annordnar här:
    https://parasitstopp.wordpress.com/ingves-om-den-vansinniga-skuldsattningen/

 3. Så länge som pengar existerar som betalningsmedel i form av cirkulerande krediter så betingas en ickeproduktiv för evigt växande kostnad av ränta som skapar ett organiskt ekonomiskt orienterat tillväxtkrav, hur svårt nu detta kan vara att fatta?

 4. opartisk@

  ”Jag menar om Nisse ger mig 500 000 av sina skulder och säger:
  -”Kolla, nu är din pension säkrad, du har ”sparat ihop” mina skulder”
  skulle jag ju bara skaka på huvudet och hånskratta åt honom.”

  Nisse kan inte ge dig 500.000 av sina skulder till banken. Däremot så kan han ju ge dig 500.000 av bankens skulder till Nisse. Då är din kompis ett riktigt hygglo .

  ”O hur gör Ni när Ni får Er lön? Åker Ni raka vägen till banken o drar ut alla Era pengar?”

  Kommer ju på lönekontot, lite kan du ju ta ut i kontanter men om mer än 3% av befolkningen tog ut sin lön i kontanter så måste banken stänga och bomma igen bankomaterna. Den mer riktiga siffran är nog 1% eftersom 2% av alla kontanter redan cirkulerar bland allmänheten

  ”Förklara också det här
  ”Varför inte ha ett system där man kan spara kronor på konto?”

  Helt enkelt för att att allmänheten inte får ha konton på Riksbanken. Då hade vi kunnat spara kronor på konto.

  ”En vis man sa ”om alla hade sparat sina pengar hemma så hade inte en enda bank existerat idag”
  Tyckte det var värt att nämna det”

  Det hade nog funnits tillräckligt med ockrare och procentare ändå !

  Janne

Kommentarer inaktiverade.