Det enda som finns på ditt konto är bankens skuld

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Tydligen är det extremt svårt att se att ett konto är bankens skuld på kronor och att ditt konto inte kan innehålla kronor. Det är förståeligt då bankerna med alla medel försöker dölja detta faktum. Då det var länge sedan jag gjorde överpedagogiska teckningar så kommer jag visa att du betalar med bankernas skulder genom kontona istället för med kronor. Man jag kommer utgå från guld istället då det är mer konkret. Det enda ni behöver göra är att byta ut ordet ”guld” med ”kronor” och ordet skuldsedel med ditt konto (ditt konto är en digital skuldsedel).

I exemplet nedan skapar bankerna karteller för att skydda varandra då de, var för sig, skapat skuldsedlar på guld som inte existerar. Precis samma sak gäller i ett ”fiat”-system när basen är kronor –  skillnaden är bara att  storbankerna bildar en kartell som skyddar varandra då varje enskild bank skapat skuldsedlar på kronor som inte existerar.

Skriver inte så mycket. Behövs det förtydligande mellan bilderna så kom gärna med förslag.

1)

1

2)

2

3)

3

4)

4

5) Om Pia och Nisse inte har samma bank

5

5) Bankerna löser ovan problem genom att ingå en kartell och betalar varandra för att ta över varandras skulder.

6

6)

7

Bara extremt lite guld behövs då flödena av skuldsedlar mellan bankerna i kartellen är många och tar ut varandra och kan kvittas bort. Kartellen kan på så sätt skydda varandras bedrägeri i att ha skapat skuldsedlar på ickeexisterande guld.

Som sagt, ovan system är samma som råder idag fast basen är kronor istället. Storbankerna har monopol på kronorna på  Riksbankskontona (som är de enda kontona som kan innehålla kronor). Bankerna bollar sina skulder mellan varandras kundkonton när kontokunderna gör kontotransaktioner. Efter dagens slut kollar bankerna av vad som kan kvittas bort.  Om en bank blir skyldig en annan bank betalas detta med kronor genom Riksbankskontona Och då många transaktioner sker mellan bankerna kommer flödena av skuldövertaganden mellan bankerna ta ut varandra och bankerna kan dölja det faktum att de hittat på fiktiva insättningar av kronor som aldrig existerat som de sedan ”lånat ut” till konton.

Systemet är mao helt uppbyggt för att

1) Bankerna ska kunna skydda varandra genom att de som kartell har monopol på kronorna på Riksbankskontona

2) Ersätta kronor som betalmedel med bankernas skulder (du får mer av bankens skulder på ditt konto när du blir betald genom kontot – du får INTE mer kronor)

3) Sätta allt i maximal skuld genom att  ”låna ut” bankernas egna skulder till kontona (empirin visar ju att de lyckats extremt väl med detta parasiterande då 97% av penningmängden består av bankernas skulder till kontoinnehavare och bara 3% är kronor)

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

 

 

 

2 thoughts on “Det enda som finns på ditt konto är bankens skuld

  1. Man kan ju undra vem som betalar Henning Witte att hissa ur sig dumheter om att kundkontona innehåller kronor som bankerna skapar. För mig är det solklart att han är satt som en förvillare inom penningreformsrörelsen. Han verkar ju extremt duktig på att skapa maximal soppa och inbördes strider. Tydligen var det likadant när han var advokat åt de två föreningarna för anhöriga till Estoniaoffren.
    Att han sedan försöker förknippa penningreformsrörelsen med hans svammel om att ödlor styr världen etc visar, enligt mig, att han har ett betalt syfte.

  2. Reblogga detta på Palanthir och kommenterade:
    Mycket enkelt förklarat med bilder så att ingen kan missuppfatta eller vantolka att depositionsbeviset är bankkundens skuldsedel som förvandlas till betalningsmedel.

Kommentarer inaktiverade.