Hur bankerna kan betala om de blir amorteringsskyldiga

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

————————————–

Det verkar ju faktiskt som de flesta verkar vilja att bankerna ska betala sina skulder de också och inte vara ett frälse. Bankerna är de som är absolut mest skuldsatta i hela världen då alla kundkonton är bankernas skulder.  Däremot skulle nog inte Jörgen ovan ställa sig bakom en lag om amorteringsskyldighet för bankerna.

Hur ska det då göras? Skriver inte så mycket den här gången heller utan kör teckningar igen (om de nu är värt att kalla dem det. Det gick fort den här gången med så det är inte snyggt och det finns säkert stavfel och allt möjligt. Men det blev som det blev. 🙂 )

1) Bank och penningsystemet påminner om en sprickfärdig prinskorv. 97% av penningmängden består av bankernas skulder till kontoinnehavare.

sprickfärdigprinskorv

2) Alla vet ju vad som händer vid en bank rusning – banken har inte pengar så den kan betala sina skulder till kontoinnehavarna. Köerna ringlar sig till banken

bank-run

3) Det andra sättet banken kan betala sina skulder till kontoinnehavarna.

Säg att du har SEB som bank. Om Riksbankskontona öppnades så att du kunde ha kronor där skulle SEB kunna betala sin skuld till dig dit

 

1

4) SEB måste då ta av sin pyttelilla reserv av kronor på sitt Riksbankskonto

2

Mao att öppna upp Riksbankskontona skulle vara det samma som en bankrusning (fast i andra änden av ”prinskorven” 🙂 )

Men jag tycker vi klipper upp bankernas snörpningar och låter bankerna förblöda.    Bankerna kan då förstatligas, alla konton bli kronkonton på Riksbanken, betalsystemet säkras och ska bankernas någonsin privatiseras kan det bli en demokratisk fråga. För att folket ska fortsätta ha förtroende för penningsystemet kan staten sedan ha  skuldavskrivningar – då känner folk att penningsystemet är för allmännyttan och inte ett redskap längre för den parasitära egennyttan .

Det enda vi vet med säkerhet om detta får fortgå är att bankerna kommer göra allt för att slippa betala sina skulder till kontoinnehavare. Allt medan de kommer jaga skuldslavarna med blåslampa. Folk ska inte förblöda för att parasiten ska få näring – det är flödet till parasiten som måste kapas av.

Angränsade (och lika mycket överpedagogiska ”teckningar”)

Det enda som finns på ditt konto är bankens skuld

Kanske nedan också underlättar förståelsen (jag är så insöad i det här så jag fattar inte vad det är så svårt att förstå men det kanske behövs flera perspektiv för att det ska landa, vad vet jag)

Enkelt förklarat hur bankernas skuldsedlar används som pengar i bloggboken

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

6 thoughts on “Hur bankerna kan betala om de blir amorteringsskyldiga

 1. ”Bankerna kan då förstatligas, alla konton bli kronkonton på Riksbanken, betalsystemet säkras och ska bankernas någonsin privatiseras kan det bli en demokratisk fråga.”

  Tror du att det kommer ske så i framtiden?
  Rätta till mig om jag har fel men är inte Swedbank en statlig bank?

 2. Troligen ett mycket bra sätt att tackla bedrägeriet. Folk skall ha tillgång till Riksbankskonton. Har du sett vart det är stipulerat att folk inte får det? Det kanske är möjligt, men ingen har tidigare kommit på tanken. Dessutom skall Postgirot återuppstå, som det smidiga och kostnadsfria transfereringssystem det en gång var. Måste göra något konstruktivt för att komma vidare! Bilda en förening som hyr ut lyktstolpar, typ; häng en bankir i din egen lyftstolpe 😀

 3. Blev missmodig när jag under en diskussion om att bankparasitsystemet inte har täckning/uppbackning för den bisarrt stora penningmängd som finns i digital form, då jag kom på att dom asen ju har det!
  Vårt blod svett o tårar, via arbete, som genererar pengar, i vår generation, i kommande generationer, i en förbannad evighet!
  Det är ju faktiskt en uppbackning/täckning, av deras virtuella hav av pengar, som är lika med skuld.
  Lånen kan ju inte betalas tillbaka totalt på något sätt, inte matematiskt, inte fysiskt, och det är ju hela poängen, för vi skall vara i evig skuld.
  Systemet kommer inte att självkrascha på det sättet. Vi väntar förgäves, om vi väntar på det.
  Det kan bara krascha om tillräckligt många börjar använda huvudet till det är avsett för, och börja ta huvudena av dom som driver detta vidriga, giriga, perversa system!

  • Hittade den här gamla bilden jag gjorde för ett tag sedan. Finansparasiterna har satt allt i skuld med med sina påhittade krediter (som är lika lite krediter som de är lån). Fördelningen gör att de redan har massor av bankskulder på sitt konto (dvs stort kontoinnehav – för du tror väl inte att det finns kronor på ditt konto?) inte behöver sätta sig i skuld till banken. De som är satta i skuld är de som alltid behöver ”låna”. Samma sak gäller hela världen och även Sverige.
   Det är en social bomb som hotar explodera när folk förstår att fördelningen av rikedom och skuld inte har något med någon mystisk hand och ”marknaden” att göra – det är fråga om ren parasitism. Man kan förstå parasitens behov av syndabockar som avledning -invandrare, muslimer, äldre. tiggare, ryssar, etc – vad som helst duger – och däremellan kan ni kolla på fotboll, Doobidoo, etc för att känna lite falsk gemensamhet och trygghet. Tippa en rad också och lev på hoppet att du en dag kan sluta löneslava och slippa jaga ikapp skulderna parasiten satt dig i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s