Banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton – aldrig kronor

Kommer inleda varje inlägg med en uppmaning till Riksdagsledamot Jörgen Andersson (M) , suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, att bemöta tidigare inlägg då Jörgen lovat att han ska göra detta. Jörgen föredrar tydligen karriären framför demokratin och han har tydligen inga som helst problem med att ljuga eller t.o.m censurera. Han har bl.a censurerat Peter – om detta kan ni läsa på Peters utmärkta blogg:

Riksdagsledamot Jörgen Andersson(M) tystnar i debatten kring Penningsystemet, raderar kommentarer på sin blogg

—————————–

Jag fortsätter tjata det faktum att bankerna ”lånar ut” bankens egna skulder men får skuldslaven att tro att denne ”lånar” kronor. Detta då det som står på ditt konto ALLTID är vad banken ”lånar” av dig. Banken kan betala sin skuld genom att du gör t.ex bankomatuttag (vilket i bankens ögon gör dig till en terrorist eller åtminstone en presumtiv skurk). Det finns inget sätt att snacka sig ur detta faktum.

När banktjänstemannen ”beviljar” ett ”lån” och säger:

– ”Den miljon kronor som du lånat finns på ditt konto”

så inte bara ljuger banktjänstemannen (troligen omedvetet); hen påstår något helt omöjligt –  att du och banken ”lånar” samma kronor av varandra samtidigt.

Bedrägeriet blir mer konkret om man tänker på guldsmeden när guld var bas för pengar istället för kronor.

1) Kunden lämnade in guld till guldsmeden

2) Guldsmeden skrev ut en skuldsedel på guldet som kom att cirkulera som pengar i samhället istället för guld (observera här att skuldsedeln var ett bevis på vad guldsmeden lånade av kunden som lämnade in guldet – ALDRIG tvärtom).

3) Guldsmeden kom på att han kunde prångla ut skuldsedlar genom att ”låna ut” skuldsedlar på guld som aldrig lämnats in.

Men det skulle vara svårt för guldsmeden att med trovärdighet kunde säga något så korkat motsvarande det banktjänstemannen hävdar ovan. Guldsmeden kunde inte gärna säga:

– ”De hundra gram guld som du lånat finns på pappret”

Kunden skulle bara ha tittat på pappret, skuldsedeln, och konstaterat –

-”Du ljuger! Det finns inget guld på det här pappret”

Men detta är precis det bankerna gör idag. Banken ”lånar ut”  kronor till konton som inga kronor kan innehålla.

Det är även så det skrivs på bankens balansräkning så det finns inget sätt att kringgå ovan fakta. Banken ökar sina skulder på balansräkningen när den ”lånar ut” till kundkonton.Men vad är bankens skuld för något? Jo, det är vad banken lånar av kunden. Vi har därmed visat  genom balansräkningen att banken bara kan låna ut sina egna skulder, dvs vad banken själv lånar av kontoinnehavaren. Banken kan aldrig ”låna ut” kronor till ett konto – lika lite som guldsmeden kunde ”låna ut” guld genom att ”låna ut” en skuldsedel – skuldsedeln kunde ju aldrig vara guld – den var av papper.

Det är viktigt att penningreformister har detta perspektiv då det klart visar på hur extremt oärliga bankerna och penningsystemet är. Penningreformister glömmer oftast att bankerna är exakt lika mycket i skuld som de kunder som de satt i skuld genom att ”låna ut” bankens egna skulder. Visst det är viktigt att poängtera skuldslavens ”skuld” till banken men det är bara ena sidan av myntet – den andra sida är lika viktig att förstå. För det blir då lättare att kräva skuldavskrivningar – detta då banken inget lånat ut och då banken är lika mycket satt i skuld (men vi använder bankens skuld, dvs ditt kontoinnehav, som pengar och surrogat för kronor).

Det är också totalt omöjligt att förstå clearingsystemet om man inte utgår från bankens balansräkning och vad kundkontot är – bankens skuld..

Idag består 97% av penningmängden av bankernas skulder till kontoinnehavarna – dvs endast 3% av penningmängden är kronor. Återigen finns inget sätt att kringgå ovan fakta – bankernas  balansräkningar bevisar att så är fallet.

Det enda sättet att stoppa ovan bedrägeri från bankernas sida är att ta ifrån dem rätten att ”låna ut” bankens egna skulder som de lurar i folk är kronor. Vi behöver erkänna att hela penningsystemet är ett bedrägeri och nationalisera bankerna. Kundkontona som staten tar över kan bli en del av kronkontona som Riksbanken håller i (Riksbankskontona är den enda kontona som kan innehålla kronor). Skulderna som bankerna satt hela samhället med kan avskrivas. Då den extrema snedfördelningen av tillgångar i samhället är ett resultat av bankernas finansparasitism kan en extremt hård progressiv beskattning vara befogad. Annars behövs knappt någon skatt tas ut då staten kan finansiera sig själv genom att skapa kronor. En viss skatt kan iofs  krävas för att reglera penningmängden.

När bankerna inte längre kan parasitera genom att skapa pengarna till samhället kan sedan en medborgarlön ges ut av staten. Pengar kan skapas för folket – inte för att göda parasiten.

————————

Nedan filmer ger en intro till hur penningsystemet ”fungerar”.

Ovan film är nog bäst att kolla in före man kollar in nedan två som mer beskriver hur centralbanken är navet i storbankernas kartellbildning och hur RIX fungerar (det blir lite upprepning)

Andra delen här:

Annonser

3 thoughts on “Banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton – aldrig kronor

 1. Reblogga detta på Palanthir och kommenterade:
  Så en sväng monetär mekanik om att bokföra skuldsedlar monetär inlåning som blir utlåning i monetära termer – a.k.a skapa betalningsmedel som felaktigt kallas för svenska kronor.

 2. Ok, då blir det en käftsmäll nu den 20onde, i England. Detta är dynamit! Och det sker i direktsändning.

  Sedan förhoppningsvis en knock den 30onde, i Schweiz med folkomröstningen om guldreserven!
  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2014/11/ny-kampanj-for-att-stodja-ja-sidan-i.html

  Hur skall dom mygla sig ur detta?
  När kommer deras köpta politiker att bli nervösa över att folk börjar fatta att även politikerna är deras fiender?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s