Bankerna kan ALDRIG ”låna ut” till konton, dvs banken kan ALDRIG vara kreditgivare

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

——————-
En av de största lögnerna som penningsystemet och bankernas verksamhet bygger på är lögnen om att bankerna är kreditgivare när de påstår sig ”låna ut” (en till lögn) till konton. Egentligen är det precis tvärtom. Banken kan ALDRIG vara annat än kredittagare till det som står på kontot.

Enligt Wiki är en kredit:
”Kredit innebär en överlåtelse av förfoganderätten till en penningsumma (penningkredit) eller fungibla varor (varukredit) på viss tid”

Det som står på ditt konto är en förteckning på vad banken lånar av dig (banken kan betala sin skuld genom att du gör t.ex bankomatuttag). Så i enlighet med wiki ovan är ditt kontoinnehav en summa på vad DU överlåter förfoganderätten till banken. Banken är mao ALLTID, per definition, kredittagare till det som står på ett kundkonto. Kunden är ALLTID kreditgivare till det som står på kontot .

Det hindrar dock inte bankerna från att ljuga häcken av sig och påstå att de ”lånar ur” kronor till konton och att kontokunden därmed är ”kredittagare”.