USA använder QE i sin dollarimperialism

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

——————-

Tänkte försöka förklara hur USA:s finanselit använder dollarn för att styra världen (för att tro att detta har något med mystiska ”osynliga händer eller ”marknadskrafter” att göra är en naivitet bortom det mesta) och hur den enorma QE som USA skapat är till för att öka slaveriet till dollarn. Jag kommer använda mycket grafik då det är så jag tänker – i bilder. Ledsen om kvalitén på bilderna inte är den högsta men jag har varken tid eller lust att göra dem mer ”proffsiga”.

När media beskriver QE får de det att låta som om att FED trycker dollar som FED sprider ut vind för våg. Men det är inte alls den typ av QE som FED sysslar med. För att förstå det måste man förstå att det finns tre olika sorters pengar som används. Bilden nedan illustrerar förhoppningsvis detta:

dollarring

Som synes finns det två helt skilda dollarsystem (motsvarande för Sverige är också sant).

De två olika dollarsystemen har helt olika egenskapar. Dollarna som ligger på FED:s konton är helt inneslutna av storbankerna och ingen kan komma åt dem mer än storbankerna. Om QE sker här skapas ingen inflation direkt (om USA:s banker kreditexpanderar så kan inflationen dra iväg men det kan finanseliten styra och dessutom är USA:s befolkning så skuldtyngd att det blir svårt att skuldsätta dem än mer)

Om QE sker genom att sedlar trycks och ges direkt i handen till folk kan det kanske  skapas inflation. Men, som sagt, det är inte den formen av QE som skett i USA. Det som skett är att storbankerna (dvs finanseliten) har fått enorma belopp på sina FED-konton.

Vi vidgar perspektivet lite för att förstå varför USA:s finanselit inte vill att mängden sedlar ökar.

Dollarn är världens härskarvaluta – 85% av alla transaktioner mellan länder sker i dollar. När t.ex Sverige ska handla från Kina sker det genom att dollar används. USA får en ”free ride” då dollar är gångbart betalmedel i hela världen – som bilden nedan visar.

dollar1 .

Men om Sverige och Kina samlar på sig tillräckligt med dollarsedlar kan de bli frigjorda från USA:s dollarhegemoni såsom bilden nedan visar. Kina och Sverige kan då handla med varandra med de dollarsedlar de samlat på sig och USA:s ”free ride” upphör.

dollar21

Dessutom riskerar USA att drabbas av hyperinflation när alla dessa sedlar återvänder till USA.

Genom att tvinga världen att använda de digitala dollarna på FED:s konton  kan USA:s finanselit kringgå dessa problem. Detta då

1) Dollarna på FED inte kan skapa inflation i USA då de endast finns på storbankernas konton på FED och allmänheten inte kan komma åt dem.

2) Inget land kan koppla sig fria från dollarhegemonin då inga digital dollar kan existera utanför FED:s datorer i New York. USA har på så sätt mao full kontroll på sin egen valuta.

Hur använder USA då denna totala makt och hur använder de QE för att kuva de länder som bryta sig loss från dollarslaveriet?

Vi tar det i bilder. När FED skapar nya dollar på USA:s storbankers konton sker det, som sagt, såsom visas i animationen nedan.

QE

USA:s banksystem sitter nu med en massa dollar som skapats av ingenting genom QE som de kan shoppa loss för i olika länder. Låt oss ta Ryssland som exempel då det är aktuellt. USA:s finanselit kan då pumpa upp Rysslands ekonomi genom att skapa en kreditexpansion, såsom bilden nedan visar:

Rukredexp3

Om Putin sedan är för uppkäftig vänder bara USA:s finanselit på kapitalströmmarna såsom animeringen nedan visar:

Ryssbank

Så för att sammanfatta:

Genom att USA.s finanselit har sett till att nästintill alla dollar bara existerar digitalt  på FED:s datorer i New York kan de styra vilken ekonomi som helst då 85% av världshandeln sker i dollar. Inget land kan frikoppla sig (de som försöker straffas hårt). Och inga hemvändande dollar i form av sedlar kan skapa inflation i USA då de digitala  dollarna redan är ”hemma” i FED:s datorer i New York och allmänheten i USA kan inte komma åt dessa dollarkonton.

Att någon kallar ovan dollardiktatur för ”frihandel”, ”marknad” etc är hyckleri av första graden.

Tillägg

Ett gammalt inlägg som beskriver mekaniken tekniskt  i dollarslaveriet – mycket grafik – lite text.

Hur USA:s bankimperium kan köpa upp resten av världen gratis

Annonser

13 thoughts on “USA använder QE i sin dollarimperialism

 1. Ett av de stora problemen med dollarsystemet är att det kräver ständiga krig och oroligheter för att kunna bestå. Och det är ju därför USA håller på med sin subversiva och destruktiva verksamhet runt om i världen. USA som land försörjer till stor del sin konsumtion med det här systemet och är alltså som en parasit på resten av världen. Administrationen i Washington vet ju givetvis om hur skör denna bedrägeriverksamhet är och det är inte förvånande att finanskapitalet och storbankerna skaffat sig kontrollen över de större mediebolagen och därmed propagandan. Innan det närvarande dysfunktionella USA åter kan bli ett ”normalt” land är svårt att sia om, men vad jag förstått så växer opinionen mot att den rika procenten i USA lägger beslag på alla pengar medan resten av befolkningen i USA ser sin ekonomi gå upp i rök i finanselitens pyramidspel. Att detta system kan fortgå med EU:s goda minne beror helt på att den politiska och ekonomiska eliten i Europa är med på denna plundring. Ukraina är väl det senaste exemplet där man helt fräckt stal deras guld och tvingade på dem dyra IMF-lån med obehagligt hög ränta.

  • Japp, helt rätt!
   Det finns en tro på att USA förlorar krig. Men USA:s finanselit behöver inte vinna krig – USA behöver bara krascha landets valuta – sedan kan USA:s finanselit gå in och köpa upp hela landet för mindre än peanuts (för det kostar ju inte dom något att FED skapar dollar från luften). I värsta fall bombar de skiten ur ett land som motsäger sig dollarhegemonin (såsom Irak, Libyen etc – båda två försökte släppa dollarn) eller så kör de sanktioner kombinerat med det jag drar upp i inlägget om landet är för militärt starkt (t.ex Iran och Ryssland).

   USA:s finanselit är inte intresserad av att det råder stabilitet och fred i världen. Tvärtom – ju mer kaos desto starkare blir dollarn och desto svagare blir rivaliserande valutor.

   Som du skriver är det en extremt liten klick finanselit som styr hela skiten. Det är ju t.o.m bevisat vetenskapligt såsom professor Stefano Battiston visar i slutet av den här videon:

   Hela skiten döljs av konstlad komplexitet som utgör grunden för den gobeläng av lögner som vi lever bakom enligt Harold Pinters Nobelstal.

 2. Jodå, så illa är det, men, det finns andra aspekter också. Som vanligt svårt att egentligen veta om även Putin är med i spelet för att förvilla, men om han inte är det, så är det han & Ryssland som ligger på trumf enl teorin att:
  Den patologiskt giriga bankirmaffian har försökt svälta ut Ryssland genom sanktioner och att sänka Rubeln.
  Ryssland svarar med att kräva guld för den energi dom säljer.
  SAMMA patologiskt giriga bankirmaffia har dessutom sänkt priset på guld (för dom vill inte att andra än dom själva skall inneha guld)
  Resultatet av detta blir sålunda att Ryssland får massor av billigt guld, ända tills guldet är slut i dom girigas valv. Sedan säljer inte Ryssland längre energi till väst, utan till öst, och har till slut sina valv fulla av guld, som nu stigit till sitt rätta värde.
  Mängden fysiskt guld som finns i världen är en tummetott, så det tar snart slut.
  Länder och folk i väst, vars ”regeringar” som satsat allt på fel häst, d.v.s världens största s.k demokrati, har nu ingen guldreserv, ingen olja, ingen fungerande industri, kan inte transportera något, och kommer att svälta och inte minst frysa.
  Ännu mer sorgligt är det för ganska många länder i väst som outsägligt infantilt låtit sin guldreserv förvaras hos ”världens största demokrati”. Folken i dessa länder är robbade dubbelt, för dom som har robbat dom har använt guldet till att köpa rysk energi, alltså fått energi för andras folks reserver.

  http://www.silverdoctors.com/checkmate-is-russia-selling-oil-for-gold/

  Ännu bättre analys av Dr Paul Craig Roberts som har detta att tillägga, för det handlar inte bara om guld såklart:
  http://kingworldnews.com/dr-paul-craig-roberts-12-20-14/

  Min poäng är, att det är några hoppfulla aspekter som kommer att krossa vårt perversa penningsystem, och många vämjeliga lakejer med.

  • Det Japan gör är att fylla på storbankernas konton på japanska centralbanken. Det är som sagt pengar som aldrig rinner ut och kommer ut till den riktiga ekonomin då dessa är helt inneslutna i storbankernas monopol på centralbankskontona. Richard Werner, myntaren av begreppet QE, har sagt det det här om ”Abenonomics”:
   “This is completely useless. It has no impact on the economy,” said Professor Richard Werner from Southampton University, the man who invented the term QE as an adviser to the BoJ in the 1990s.
   http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11236884/Japans-Abenomics-can-survive-quadruple-dip-recession.html

   Det kommer inte mao hända något speciellt då allt stannade kvar inom centralbanken inom landet (2008 fyllde ju Riksbanken på storbankernas Riksbankskonton med 500 miljarder kronor – det hände ju inget för det – de kom ju aldrig ut från storbankernas Riksbankskonton).

   Det som skulle kunna hända är att bankerna ”kredit”expanderar i länder där det fortfarande finns utrymme att anskaffa nya skuldslavar. I Japan finns inte det utrymmet då skuldmax har nåtts där (likaså i USA och Europa). Då stiger t.ex fastighetspriserna i dessa länder då bankerna pumpar upp priserna (det är mao inte köparna och säljare som sätter bopriserna – det är banken)

   • Ledande politiker och ekonomer världen över vet naturligtvis om hur läget ser ut (oavsett vilken bild de ger utåt). Vad har de tänkt att göra åt saken? Hur har de tänkt att ordna upp det hela? Vilka (fungerande) ”vapen” finns kvar att använda nu i ”elfte timmen”?

    (Min bedömning är att det inte längre går att ”lappa och laga”.)

   • Håller med! Det går inte att lappa mer:
    Finns en hel del högt uppsatta som börjar uttrycka att bankerna ska tas ifrån sin rätt att skapa pengar genom att skuldsätta allt (att de skapar dem genom att ”låna ut” bankens egna skulder är det dock nästintill ingen som skriver).

    Fd chefen för Bank of England, Financial Times Wolf, är några.

    Däremot är det betydligt fler som fortfarande är inne i tron att det finns vett och logik i det här systemet – framförallt hjärntvättade ekonomer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s