Dollarhegemonin är ett censurerat ord i den svenska ”fria pressen”

dollar_or_die

Googlar man ordet dollarhegemoni lyser det totalt med sin frånvaro i svensk media, finns varken i höger eller vänstermedia. Det är i princip ett ickeexisterande ord fastän det är ett vedertaget uttryck internationellt. Media är inte till för att beskriva sanningen – media är till för att dölja den bakom den gobeläng av lögner som Harold Pinter beskrev i sitt Nobeltal. Media är penseln som Orwells sanningsministerium använder för att skyla sanningen med tjocka lager av lögner, sport och skådespel. Politiker är strebers som är satta att skapa illusioner om en framtid där grundmålningen av lögner bakom fernissan fortfarande är intakt.

Storbritanniens Pund var härskarvaluta före dollar tog vid efter andra världskrigets slut. Britterna attackerade alla länder som vägrade använda Pund. Från wiki:

”During its history, British forces or forces with a British mandate have invaded, had some control over or fought conflicts in 171 of the world’s 193 countries that are currently UN member states, or nine out of ten of all countries.”

Listan Storbritanniens krig är låååååååååång

List of wars involving Great Britain

1945 tog USA:s dollar över rollen som världens i särklass största mördare då dollarn blev härskarvaluta (observera att det är en liten finanselit – inte USA:s befolkning som står bakom detta – USA befolkning är lika fördummade som vi i Sverige – troligen är de nog i snitt faktisk snäppet klokare och mindre naiva). I juni 2014 skrev American Journal of Public Health:

”Since the end of World War II, there have been 248 armed conflicts in 153 locations around the world. The United States launched 201 overseas military operations between the end of World War II and 2001, and since then, others, including Afghanistan and Iraq ….”

I rapporten skrivs också att 90% av alla döda är civila.

90% of All Deaths In War Are CIVILIANS

Men om detta är vår media, från vänster  till höger, totalt knäpptysta. Som Chomsky skrev i ”Manufacturing consent” ligger den riktiga makten i att ha makten över tystnaden. För att få den makten måste makten skapa ”utbildningar” där historiker INTE läser historia och där ekonomer tror på osynliga händer som styr en väderkänslig ”marknad”. Journalisterna lärs att hålla käften samt dölja grundfärgen med ytor av trams – Zlatan, ishockey, kändisreportage och andra avledningar.

De som synar färgen och ser det uppenbara att härskarvalutan är grunden för imperiebyggandet kallas foliehattar som fastnat i konspirationsteorier av sanningsministeriets hantlangare.

Och folket sover – för vem vill ta det röda pillret i Matrix när man kan vara kvar i den ”sköna nya värld” som målas upp av det blå pillret. Men alltfler vaknar – maktens kontroll över tystnaden och målarpenseln håller på att vittra sönder och de får allt svårare att måla över grundfärgen med trams och avledningar.

Världskrigen kan förstås utgående från makten över härskarvalutan. Finanspsykopaterna kommer starta ett nytt världskrig om inte folk ser igenom historien och lögnerna. Krigshetsen mot Ryssland är en del i detta då Ryssland med BRICS och SCO försöker bryta sig ur dollarhegemonin. Om detta är det givetvis tyst i den svenska ”fria median”. Det också  helt tyst om att ett alternativ till EU håller på att byggas upp – Eurasian Economic Union  (se kartan nedan).  Att Vladimir Chizhov, permanent representant för Ryssland i EU (Bryssel),  föreslagit att EU borde dumpa USA och gå med i Eurasian Economic Union är det knäpptyst om.

Eurasian Economic Union_0

Britterna styrde sitt Imperium efter Halford Mackinder regelbok. Grunden i den var att se till att Europa och Asien (heartland) aldrig kopplades samman ekonomiskt.  Brzezinski kopierade Mackinder och uttrycker samma sak i manualen för USA:s härskande i boken ”The grand chessboard”. Deras värsta mardröm är om EU går ihop med Eurasian Economic Union och startar samarbetarmed BRICS, SCO , . Medlet för att stoppa detta är det vanliga – söndra och härska genom krig och genom att skapa interna destabilisering inom nationer som ligger i gränssnittet mellan Europa och Asien (Afghanistan, Ukraina etc).

Om detta vet givetvis våra ”lärda” historiker och ekonomer ingenting för, som sagt, grunden i deras utbildning är att de inget ska lära sig. Men det är viktigt att vi lär oss själva och kan ställa politiker och makthavare mot väggen. Kanske kan vi då stoppa de psykopatiska dårarna från att starta ett tredje världskrig.  Dessa moraliska krymplingar skyr ljuset och vill ha upplysningen så nedsläckt som möjligt så att de kan klättra vidare på ”karriärstegen”. Här är lite jag skrivit om ämnet:

Receptet för att skapa en härskarvaluta, såsom dollarn

En Ring för att härska över dem alla

Dollarns död kan leda till en fredligare och mänskligare värld

Bankirerna kommer starta ett till världskrig för att behålla rätten att parasitera

Afghanistan – det tredje opiumkriget

Annonser

10 thoughts on “Dollarhegemonin är ett censurerat ord i den svenska ”fria pressen”

 1. Brzezinski skrev redan 1997 i ”The Grand Chessboard”:

  ”Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an independent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire.”

  Mackinder skrev om eurosasia

  ”Who rules East Europe commands the Heartland;
  who rules the Heartland commands the World-Island;
  who rules the World-Island controls the world.”

  Carl Bildts slemmiga roll i detta kanske bäst illustrares av bilden nedan där han är på promenad med far och son Brzezinski (sonen, Michael, är USA:s ambassadör i Sverige)

 2. Jag tror folk har någon sorts spärr mot att veta. De vill leva i någon sorts illusion om vad som är verklighet och fria fantasier. Jag har försökt nu i många år att försöka med någon sorts väckelseprat med min omgivning, men det slutar nästan alltid med att de väckta tar avstånd istället för att inse:(

 3. Samma sak är det för mig, har försökt diskutera med andra i min omgivning men möts bara av tystnad. Många har heller inte ork och tid att undersöka hur saker och ting verkligen förhåller sig. För egen del kan jag inte få nog med alternativ media på gott och ont, negativ energi från dollarhegemonin är ju inte något som gör en gladare precis. Senaste veckans dynga från media har nått nya lågvattennivåer, hur dumma tror de att vi är egentligen? Eller skiter de helt enkelt i att vissa av oss ser genom fasaden och att de fått hybris av att komma undan med i princip vad som helst? Däremot är det skönt att det finns en del av oss som ser genom fasaden av lögner och propaganda från MSM och de som styr dem. Snart är det läge att börja plåga ”Åsa-Nisse” på Riksbanken igen med fler frågor. Kan ju vara på sin plats att visa att en del av oss vet att nuvarande ekonomiska system är dysfunktionellt.

  • Japp, det är svårt för många att smälta det röda pillret. Ibland kan jag har all förståelse för han i filmen som vill tillbaka in i matrix

   Men jag tror allt fler ser igenom det nu. Brukar kolla in mängden kommentarer hos Conru (Sveriges ”största” ekonomiblogg – hur sant det nu är). Jag läser inte dravlet bara kollar hur antalet kommentarer droppar månad för månad. Cornu är en förklädd gatekeeper som jag tror alltfler ser igenom.

   Jo, du var bra på plåga Åsa-Nisse? 🙂

   • För din kännedom så har jag skickat de förslag på frågor som du hjälpte mig med för en tid sedan 🙂 Putsade till texten något men den var i stort sätt perfekt från början. Nu inväntar jag svar från ”Åsa-Nisse” men inser att det kan ta lite tid då det var sju frågor. Vet inte om han har fullt upp eller om han kanske rent av uppskattar lite frågor från pöbeln.

   • Jo, men det ska bli roligt att se om han svarar och vilka omskrivningar han tar då för att slippa skriva att det enda banken kan ”låna ut” till konton är bankens egna skuld – aldrig kronor.

    Hade en diskussion med ett troll på facebook förut som hela tiden försökte omskriva det till att banken egentligen inte hade en skuld till kontoinnehavaren utan det var bara ett ”löfte”. det spelade ingen roll fastän man hänvisade till att bankens egna balansräkning skrev kundkontona som skulder. Han ville få det att se ut som om balansräkningens sidor bestod av tillgångar och ”löften” 🙂

    Säkert kommer Ingves köra med att det är en fordran kunden har på banken för att slippa skriva att det är bankens skuld. Men det är ju samma sak – lånar jag ut min bil till dig har jag en fordran på bilen och du har en skyldighet (skuld) att lämna tillbaka den.

    I vilket fall kommer du aldrig få Ingves att erkänna att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till konton och inget annat 🙂

 4. Att kontrollera det skrivna ordet är en nyckel till makt.

  Har själv lagt märke till all gratisreklam som exempelvis facebook och twitter får från mediabolagen.
  Och vad värre är, även public service gör allt för att göra alla till facebook- eller twitteranvändare.

  Facebook är ett kommersiellt företag!

  Tänk om SVT gjorde reklam för Ford. Eller McDonalds.
  Eller något annat storföretag.

  Men det finns en skillnad. Bilar och hamburgare är inte nyckeln till makt.

  Men media är. Det är ju bättre att användarna håller sig på plattformar där det finns möjlighet att premiera visst innehåll. Och tona ner annat.

  Och då är ju facebook rena drömmen jämfört med exempelvis diaspora.
  Okontrollerat informationsflöde utan möjlighet för storföretagen att få ut sin bild av verkligheten.

  Diaspora är närmast okänt i Sverige, och det vet vi ju vilka som sett till.

  Här är en slumpmässig sida från SVT:
  http://www.oppetarkiv.se/om-oppet-arkiv

  Den länkar till facebook….

  Byt ut Facebook mot exempelvis ”Ford” eller ”McDonalds”.

  Är det så vi vill ha det?

  • Jo, var på facebook en sväng (inget för mig) och det är tydligt at det finns betalda personer som är satta att styra diskussionerna.

   Metoden är ungefär densamma som i vanlig media.

   1) Upprepa lögner genom bombning av ”information”.

   2) Baka in den falska ”informationen” i känslomässig förpackning (T.ex kuvösbebisarna i Kuwait när Irak-kriget 1 skulle mantras in – en total lögn)

   3) Ignorera och tysta ihjäl all saklig information.

   Som du är inne på sker även manipuleringen på det omedvetna planet. Jag tror användning av ”priming” är extremt stor. Kollar man in youtube t.ex så är det ju helt klart att de sammankopplar dina sökningar med vilka videor och reklam de slänger in. Men jag tror även de slänger in bias-information för att styra massornas tankar – ofta i samkörning med facebook och extrembombning från media.

   ”Färgrevolutionerna” är exempel på sådan samkörning I land efter land kör Soros sina NED-program (Soro satte upp NED i Ukraina sist före ”revolutionen” och Nudland pulade in x-miljarder dollar för t.ex att köpa demonstranter). Sedan kör facebook, twitter och media en orkestrerat race tillsammans då nästintill inget annat än lögner levereras. När sedan sanningarna börjar dyka upp blir det knäpptyst (t.ex är det totaltyst nu om det nedskjutna planet över Ukraina)

   Ovan händer för synkroniserat för att det ska vara slump.
   http://www.foreignpolicyjournal.com/2011/01/18/tunisian-revolt-another-sorosned-jack-up/

   Och i luckorna mellan vallningen av fårskocken får fåren sin dagliga dos av ”priming”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s