Bankerna behövs inte i betalsystemet överhuvudtaget – kasta ut dem!

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

——————-

Tänk dig att du betalar mig kontant genom att ge mig en 1000-lapp i handen. Inga banker behövs där.

Kontosystemet ska funka på samma sätt (sedlar och mynt ska givetvis också vara kvar).

Jag har 1000kr på mitt Riksbankskonto som jag skickar över till ditt konto på Riksbanken. Det behövs inga banker där som mellanhänder heller – det ska vara en allmännyttig samhällsfunktion som Riksbanken tillhandahåller – precis som Riksbanken ser till att det finns sedlar och mynt. Bankerna är totalt onödiga parasiter i betalströmmarna som gjort något som egentligen är trivialt till en överkomplicerad kedja av trams som är maximalt djävla ologisk som jag bl.a beskrivit t.ex här.

Att bankerna fått oss att tro att deras parasiterande i betalströmmarna är ”samhällsbärande” är fan en hjärntvätt på absolut högsta nivån.

Annonser

9 thoughts on “Bankerna behövs inte i betalsystemet överhuvudtaget – kasta ut dem!

 1. Ja tanken är god och ideen sann. Att banker inte behövs, men! Vi lever i en parasitär ekonomi skapad av kapitalister och deras anhang. De skulle fixa några false flag så är den drömmen borta. Nej folket måste bli medvetet om att de är förslavade 2 ggr, först av Bankester och sedan av kapitalister som driver företag för att massorna skall göra dem rika, alltså kapitalisterna förstås. Vad som behöver göras är att folket tar makten över regering, riksbank och storföretag. Inte statssocialism utan folkmakt. Eliter behövs inte och de nya förpassas till skamvrån några år till de lärt sig vad som gäller.

 2. Varför politiker och ekonomer inte förstår det här?
  För att citera Upton Sinclair:
  ”It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it!”

  • Precis, det enda oövervinnerliga är okunskapen, eller oförmågan i kombination med självförnekelse att inse det självklara.

 3. Centralbanker är väl egentligen bankernas bank så att de skulle börja pyssla med privatkunder är nog inte så sannolikt. För övrigt har de en rätt konstig roll; rikets bank med ansvar för landets valuta och bankernas bank i ett liksom. Dessutom hopknutna med varandra via BIS. Verkar sitta på många stolar samtidigt…

  • Japp, Riksbanken sköter clearingen åt bankerna och är i sin tur ihopkopplade med resten av den globala svindlarmaffian där den centrala knutpunkten är New York (då 85% av världshandeln sker i dollar)

   Ett kontosystem behöver en clearingfunktion men mer demokratiskt upplyst och inte kontrollerad av en parasitär finansiell elit – dvs inte åt bankerna, såsom idag, som ”lånar ut” bankens egna skulder och lurar i folk att det är kronor (pengar)

   Keynes Bancors var ett förslag på ett rättvisare clearingsystemet skulle kunna byggas upp. Gjorde en variant md lokala valutor och Keynes förslag:
   Hur Keynes Bancorförslag skulle kunna användas med lokala valutor

  • Japp! 🙂

   Försökte kommentera på din blogg men kan fortfarande inte. Svarar här i stället om Obombas tal:

   Skulle varit skoj om det inte vore för att det var så tragiskt.

   Fast Bush var ju faktiskt rätt skoj ibland 🙂

 4. Bush är känd för att vara en stor skojare och clown privat. Men vad gäller amerikanska presidenter så är det som alla politiker, störst käft som gäller.

  Vad gäller bloggar är vi väl båda troligen klassade i samma klass av NSA och likt ISIS stämplade som tänkbara terrorister. Men det inget att skämmas för:)

Kommentarer inaktiverade.