Varför är det här så svårt att förstå?

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

Senaste inlägget

Spagetti-klädhängar-pilbåge DIY

—————

Jag tror egentligen inte att det är svårt att förstå det jag skriver nedan. Jag tror folk värjer sig från att vilja förstå då det helt enkelt rubbar deras värld för mycket. En misshandlad hustru vill inte se vilket monster till man hon har och blundar för att förneka verkligheten. Jag tror det är någon liknande känslomässig blockering som hindrar folk från att vilja se hur totalt djävla utsugna de blir av bankerna. De vill inte se att de är skuldslavar åt bankerna och att ”värdeökningen” på deras bostad bara är priset på nästa skuldslav vid nästa skuldslavsauktion bankerna anordnar. Det gör för ont att få illusionen och hoppet om framtiden krossad.

För vad händer när banken påstår sig ”låna ut” till konton?

Jo, banken hittar på sin egen skuld och skriver upp den på skuldsidan av bankens balansräkning som ett ”lån” till kontokunden (hur banken nu kan ”låna ut” sin egen skuld). Så när banken ”lånar ut” till konton skapar banken två skulder på samma belopp aldrig utlånade kronor, dessa är:

1) bankens skuld till kontokunden genom att kontokundens får mer av bankens skulder på sitt konto (detta då, som sagt, det enda som finnas på bankkontot är bankens skuld till kontoinnehavaren)

2) Kunden skriver på en lånehandling där han blir skyldig det som står på hans konto

Så inga kronor lånas ut alls. Faktum är att inget ”lånas ut” överhuvudtaget – banken hittar bara på två skulder på aldrig utlånade kronor – det är allt.

Sedan har bankerna ett kartellsystem där de kan bolla varandras skulder (kunders kontoinnehav) internt mellan varandra med hjälp av Riksbanken. För det är ju vad vi gör när vi betalar genom kontona – du får mer av din banks skulder på ditt konto – jag får mindre av min banks skulder på mitt konto om jag betalar dig genom kontosystemet. Vi kan inte betala varandra med kronor då bankkontona aldrig kan innehålla kronor.

Bankerna kan på så sätt få slippa betala sina skulder till kontoinnehavarna. Skuldslaven, som ”lånat” bankens egna skuld, är dock bunden till skuldslaveri åt banken.

Beskrev hur bankernas kartellsystem fungerar med Riksbanken (clearingen) här -mycket grafik så det borde vara enkelt att följa:

Hur storbankskartellen använder sitt monopol på Riksbanken vid clearingen, variant 2

Annonser

6 thoughts on “Varför är det här så svårt att förstå?

 1. Ja, det är lättare att förneka än att acceptera det som är obekvämt och inte passar in i den världsbild man skapat. Att hoppas på ett uppvaknande är att hoppas på för mycket. Det måste till en katastrof först sen kanske. Men då är det för sent för att kunna på verka, då är det bara att hålla i sig.

  • Japp, folk blir hellre begravda i banksvammel från skräddarna av inga kronor istället för att se den enkla sanningen.

   Jag skulle inte vilja vara bankdirektör när pyramidspelet faller och folk ser nyttan med lyktstolpar.

 2. Det jävliga är ju att min arbetsgivare och pensionsmyndigheten ju betalar mig med ”bankens” skulder? Kan det vara så simpelt, dårarnas gycklarafton och vi, skuldslavarna bryr oss inte?

  • Japp! Det enda som kan finnas på ett bankkonto är bankens skuld (det är så det skrivs på bankens balansräkning så det är entydigt).. Så vi bollar bankenas skulder mellan våra konton och bankerna betalar varandra på Riksbankskontonivå med kronor för att överta varandras skulder (bankerna själva ser mao inte varandras skulder till kontoinnehavare som pengar och giltigt betalmedel).

   Enligt Bank of England kan inte banken ”låna ut” till konton. Från Bank of Englands rapport om hur pengar skapas:
   “Bank deposits are simply a record of how
   much the bank itself owes its customers. So they are a liability
   of the bank, not an asset that could be lent out.”

   Översatt blir detta:
   “Kontoinnehav är helt enkelt en sammanfattning av vad banken är skyldig sina kunder. De är en skuld banken har, inte en tillgång som kan lånas ut.”
   (Sid 3)

   http://www.bankofengland.co.uk/publications/documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf

   Men likt förbannat säger bankpersonalen:
   – ”Den miljon kronor som du lånat finns insatt på ditt konto”

   De finns tre lögner som bankpersonalen gör sig skyldig till med det uttalandet (troligen helt omedvetet):

   1) Kundkontot kan inga kronor innehålla
   2) Banken har inget lånat ut överhuvudtaget då banken, enligt Bank of England , inte kan ”låna ut” det som finns på kundkontot.
   3) ”Pengarna” (eller va fan det nu ska kallas) på kontot har inte blivit insatt på kontot. De blev påhittade direkt – de kom inte in på kontot utifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s