Riksbankschefens jobb är att ljuga

Har startat en annan blogg där jag troligen kommer husera mer framöver än här. Lite mer kreativ och förhoppningsvis positiv 🙂

Art, inventions and the stuff in between

—————

Ingves är, såsom alla centralbankschefer, totalt naken bakom skitsnacket. Illustrerade detta

ingves 1

Men kollar man under skitsnacket är sanningen denna. Pyramidspelet balanserar på en ytterst liten udd av kronor.

ingves 2

Hur har vi hamnat här? Jo genom att tillåta bankerna ”låna ut” bankens egna skulder till kontoinnehavare så att penningmängden till 97% består av bankernas skulder och endast 3% är kronor.

Storbankerna har sedan sett till att de kan bolla runt sina skulder utan att behöva betala dem genom att de som kartell har monopol på Riksbankskontona (där digitala kronor finns att betala med) knutna till betalsystemet. Beskrev hur här:

Hur storbankskartellen använder sitt monopol på Riksbanken vid clearingen, variant 2

10 thoughts on “Riksbankschefens jobb är att ljuga

 1. Med dagens nästintill 0% ränta är det på sin plats att plocka ut besparingar att ha lätt tillgängliga när dagen kommer att ballongen spricker. När ballongen väl har spruckit är det bara kontanter som gäller som betalmedel. Plastkorten blir värdelösa. Kontanter är alltid gångbara i kristider.

 2. Kontanter är alltid bra att ha lätt tillgängliga i kristider. När dagen är kommen att ballongen brister är plastkorten värdelösa att handla mjölk med. Så Svenskar tänk efter före..

  • Jo, men det finns fördelar med ett kontosystem också. Det är lättare att transportera pengar på det sättet. Ska du betala Nisse i Kiruna och du bor i Lund så blir det lite marigt att betala med kontanter (man vill ju inte gärna skicka dem med posten och hoppas de kommer fram). Fast i närmiljön är kontanter oslagbara.

   Vi behöver ha ett kontosystem som innehåller kronor som folk, företag, stat och kommuner kan betala med. Såsom Postgirot en gång fungerade (Postgirot skapades 1925 enkom för den uppgiften)

   Det är ju vansinne att vi betalar varandra genom kontona genom att få mer eller mindre med innehav av bankskulder.

   • Ett fungerande kontosystem är bra I normala tider. Men i kristider är nog inte det största problemer att jag som bor i södra Skåne måste göra affärer med en som bor i norra Sverige. Jag agerar som privatperson och då är det mina privata kostnader som i första hand måste fungera. Hyra kan man betala direkt till hyresvärden mat kan köpas kontant plus allt annat som man behöver för att få en någerlunda fungerande vardag. Då är det ur hand i mun som gäller.

   • Japp, och det finns ett samband där till att bankerna velat ha ”frihandel” och minimal självförsörjande i närområdet. Kontanter är bäst i närmiljön och kan använda när vi skapar varor och tjänster nära varandra.

    Sverige har idag en självförsörjningsgrad som ligger under 50%. Det gör att det blir större avstånd mellan produktion och konsumtion och då finns det fördelar med att använda bankernas kontopåhitt.

    Att trycka in alla i städerna skapar också större avstånd mellan produktion och konsumtion samt minskar folks självförsörjandegrad samt slaktar den lokala hållbara ekonomin.

    Tror knappast det är en tillfällighet att samhället ser ut som det gör.

    Så jag håller med dig – använd kontanter (dvs kronor) så djävla mycket det går!

 3. Jag retar mig på alla avgifter som bankerna tar ut på kontokortsköp. Företagen måste höja priserna för att finansiera avgifterna. Många internetbutiker tar även avgifter för fakturor. Varför kan inte staten återinföra Postgirot? Nordeas tidigare köp för att lägga ner Postgirot kan väl inte gälla för all framtid?

  • Precis, inte nog med att de ”lånar ut” sina egna skulder och låtsas att de är kronor -har också lagt sig som parasitära binnikemaskar i betalsystemet. Jag beskrev den extremt överkomplicerade kedja som de skapat här:
   :
   Va fan har JAK-banken på sina kundkonto

   Nä, det finns inget som stoppar att man gör ett nytt Postgiro. SBAB är väl det som ligger närmast till hands då den banken är statlig och dessutom redan en tier1-bank. Förre Vd:n försökte se till att SBAB fick betaltjänster på sina konton. Han fick sparken (fast givetvis erkänns det aldrig att det hade något med varandra att göra)

   Om folk kunde ha kronkonton direkt på Riksbanken skulle bankerna kunna utsättas för bankrusningar (dvs tvingas betala sina skulder till kontokunderna) från två håll
   1) dels genom kontantuttag från t.ex bankomaterna
   och
   2) Folk skulle öppna och göra överföringar till sitt Riksbankskonto

   Så krafterna för att inte öppna upp ett nytt Postgiro är starka.

 4. Detta har väl inte bäring direkt på Åsa-Nisse, men är en ljusglimt i det nattsvarta bankirslaveriet. Ni minns väl att några lyckades debattera i brittiska underhuset, om det vansinniga banksystemet? Nu är det på gång i den Holländska motsvarigheten!
  http://www.maxkeiser.com/2015/01/still-report-352-dutch-parliament-debate-coming/
  Våldsam skadeglädje när jag hörde i inslaget hur vissa bankirer blivit så chockade utav vad som är på gång, att dom svimmat och fick bäras bort.
  Tyvärr bort för vård, när dom egentligen skulle bort till närmsta lyktstolpe.
  Men det kommer!

  • Japp, allt är riggat av parasiterna men folk vaknar

   Det går inte som de vill och planerat. Psykopaten Brzezinski beskrev planen med Internet redan i boken ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

   ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

   Men istället för att skapa ökad kontroll för psykopateliten har Internet öppnat informationsdammen och de kan inte längre ljuga ikapp med sanningarna som väller över dem. Brzezinski tycker nu att det är lättare att mörda en miljon människor än att kontrollera dem. Orsakt, enligt Brzezinski? Jo, tt folk för första gången i världshistorien vaknat (hans ord).

 5. Japp den kommentaren är ett av många självmål hos den s.k. ”eliten” (kopiöst fel beteckning på den grupp som snart kommer att vara skydd som pesten, och behandlas därefter), som gör att de politiskt korrekta i panik börjar fumla med skygglappar och hörselskydd.
  Fascinerande hur dylika ting torde orsaka mentala och logiska kortslutningar hos dom hjärntvättade, men att det tydligen inte hjälper ändå att få dom ur zombie-greppet.
  Som du och andra varit inne på, så handlar alltihopa om psykologi, hur man lurar massorna ända in i märgen utan dom begriper det. Om vi bara kommer på botemedlet, så är problemet löst.
  Det kanske fungerar med dom metoder som används för att få sektmedlemmar att börja tänka rationellt och komma ur transen?
  Iofs, så växer ju mängden som tagit sig ur transen, och den borde snart vara exponentiell. Kanske är det redan så, med tanke på hur ”man” öser på mer o mer med den sedvanliga hjärntvättsmetoden. Inga nya grepp, ingen ny metod. Bara mer av samma, snart verkningslösa manipulerande. Är ju egentligen ett tecken på att dom är i panik och inte vet vad dom skall göra härnäst. Nervöst börjar dom snegla på varandra, vilka som kommer att börja ange för att rädda sitt eget skinn, för att inte hamna i lyktstolparna, för att inte lynchas.
  Mängden bankirer som ”begår självmord” och dör på brutala sätt fortsätter att öka.
  Det är bara småpåvarna än så länge 🙂

Kommentarer inaktiverade.